Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Nie zniechęcaj się po 2 godzinachRobię drugie podejście do KCD1. Za pierwszym odbiłem się po 2h, ale chcę dać szansę. Jakieś rady dla początkującego?![]()

Poświęć trochę czasu na wbicie lvl i umiejętności. Dojdź do questa z nauką walki u kapitana Bernarda i pokatuj trochę treningu, opanuj walkę, skup się na blokach i wciskaniu Q, potem trenuj z nim aż nabijesz dużo tego, dzięki temu walka nie będzie ci sprawiała kłopotów. Możesz także poduczyć się skradania i łuku, ale to wymaga zajawki i cierpliwości. Zaszyć się gdzieś w lesie i polować na zwierzaki, szczególnie polecam po ciężkim dniu na relaks :DRobię drugie podejście do KCD1. Za pierwszym odbiłem się po 2h, ale chcę dać szansę. Jakieś rady dla początkującego?![]()
Nie zniechęcaj się po 2 godzinach![]()
Poświęć trochę czasu na wbicie lvl i umiejętności. Dojdź do questa z nauką walki u kapitana Bernarda i pokatuj trochę treningu, opanuj walkę, skup się na blokach i wciskaniu Q, potem trenuj z nim aż nabijesz dużo tego, dzięki temu walka nie będzie ci sprawiała kłopotów. Możesz także poduczyć się skradania i łuku, ale to wymaga zajawki i cierpliwości. Zaszyć się gdzieś w lesie i polować na zwierzaki, szczególnie polecam po ciężkim dniu na relaks :D
Nie pchaj fabuły na siłę bez tego, bo właśnie gra zniechęca i dostaje się na czosnek. Czytaj książki, zbieraj roślinki dla hajsu na początku. I jakoś pójdzie wszystko.

O takie rady mi chodziło![]()
Z tym nie zniechęcaniem się dobrze Ci mówi, bo nie pamiętam, kiedy jakaś gra miała tak wysoki próg wejścia jak właśnie obie części KCD. Z początku klniesz na ten system walki, ale pózniej jak się podciągniesz i wylewelujesz postać staje się on jednym z najlepszych jeśli chodzi o broń białą.
Co do rad to łatwiej grać przestępcą niż prawym, bo możesz się szybciej wzbogacić i kupić sobie dobry sprzęt w Ratajach. Plus dojebanego konia.

Na początek jak wyżej chłopaki pisali - w Ratajach do oporu ciśnij trening u Bernarda, ja z nim zrobiłem raz prawie godzinę przy jednej sesji. Zainteresuj się bronią obuchową, bo warto. Choć pózniej miecze z obrażeniami od kłucia robią robotę, jeśli masz perk na klincz - w drugiej części to wywalili, bo było zbyt OP.To żeby się nie zniechęcać to ja wiem. Chodzi mi bardziej o to, co robić/czego nie robić by się nie zniechęcać, szczególnie, że sam podkreślasz, że gra ma wysoki próg wejscia, więc wszystkie wskazówki na dobry początek chętnie przyjmę![]()
A no i pamiętaj że masz wybór, możesz albo wlecieć na pełnej kurwie jak pancerny jerz w jakiś obóz kumanów, albo w nocy zakraść się kurwom do obozu, zatruć kociołek z rosołkiem i poczekać aż dostaną laksy albo umrą xD Albo po nocy zabić wszystkich. Często jest tak że w obozach chodzą na czujki samotnie....i to jest ich wyrok śmierci xDO takie rady mi chodziło![]()

OP taktyka to zatrute strzały i luk z konia. Nawet jak ziomek ma zbroję to można mu zajebac w gire i go zatruje. Po minucie zdechnie albo będzie chodził jak zoombie. Jak w ten sposób zajebałem setki tych mobkow w lokacjach gdzie się respia w nieskończoność i zarobiłem dziesiątki a może nawet setki tysięcy groszy na ich szmelcu. Chodziłem ubrany tak że sam król by przy mnie wyglądał jak obdartus.A no i pamiętaj że masz wybór, możesz albo wlecieć na pełnej kurwie jak pancerny jerz w jakiś obóz kumanów, albo w nocy zakraść się kurwom do obozu, zatruć kociołek z rosołkiem i poczekać aż dostaną laksy albo umrą xD Albo po nocy zabić wszystkich. Często jest tak że w obozach chodzą na czujki samotnie....i to jest ich wyrok śmierci xD
Teraz sobie przechodzę w buildzie assasina. Jak wbijesz polowanie to np ciężej cię wypatrzyć w lesie. Chciały się na mnie jakieś chłopy feudalne zasadzić na drodze w lesie, to ich obszedłem od tyłu i z krzaków powystrzelałem![]()
![]()

Tutaj spędziłem jakieś 2h na samym zbieraniu zioła by móc je drożej sprzedawać

Grasz w wersje na obecną generacje konsol?Muszę przyznać, że jednego nienawidzę w tej grze. Przez 2 godziny chodziłem sobie po lasach, szukałem dzików, odsłaniałem mapę, a tu nagle jeb, utknąłem między skałą a krzakami. Ni chuja nie dało się wyjść. 2h grania psu w dupę
Oczywiście szybka podróż w takich sytuacjach nie działa, bo po co? Nie znalazłem żadnej mechaniki, która mogłaby uwolnić moją postać w takich sytuacjach. Wcześniej też miałem podobnie, tylko w ogóle gra mi się zbugowała i Henryk wpadł pod tekstury w Ratajach
Grasz w wersje na obecną generacje konsol?
Ciekawe. Ja przez ponad 80h nie miałem ani jednego buga. Jedynie to doczytywanie tekstur było wkurwiające.Nie. PS4 Royal Edition
Ciekawe. Ja przez ponad 80h nie miałem ani jednego buga. Jedynie to doczytywanie tekstur było wkurwiające.
Myślałem, że ta nowa wersja ma takie babole.