Kącik rysownika

The Boss. YNWA.

86CD281A-1E24-41B8-8CEC-279130742C5A.jpeg

Poniżej wrzucam swoją pracę i oryginalne źródło w postaci zrzutu ekranu w celach porównawczych
Screenshot_20241007-225127_YouTube.jpg

20241013_162629.jpg

Ewentualne niedociągnięcia będziecie musieli wybaczyć. Ponieważ ramka licytacji zasłania togę, czerpałem z innych zdjęć lub improwizowałem

Wszystko ołówkiem. Korzystałem z 2H, HB i 4B
Jeśli miałbym Ci coś doradzić to popracuj nad kontrastem. W pewnym momencie gdy już rysujesz to wyższy poziom daje właśnie różnica w cieniach. Rysunek z płaskiego przejdzie w efekt trójwymiarowy. Warto używać ołówków 6B, 8B a nawet 9B dającego głęboką czerń. Nie bój się także zbyt mocno cieniować. Zawsze możesz to wyrównać. :dont_be_scared:

+ możesz zaopatrzyć się w dobrej jakości kredkę czarną. Ukryje błędy i pomoże w dodaniu ciemniejszego tonu. Można nakładać wraz z ołówkami. Dodaję ją do moich prac długopisem.

Last edited:
Ostatnio biegam strasznie z róznymi sprawami, i w ramach robienia porządków ze starymi gratami zawitałem do rodziców na działkę. Pamiętałem że zostawiłem im w miarę szczelny kubeł który pewnie ze 20 lat przeleżał obok domku (tak, na zewnątrz). No i znalazłem jakieś swoje stare prace, widać datę na dwóch z nich - 1995 XD
obZSXbU.png

Om7RAPz.png

AI - po przeczytaniu cohones ;) - prawie tak dobra jak ja ;) ;) ;)

PS. Swoją drogą przejrzałem ponownie wątek i jestem w szoku że niektórych prac nie widziałem. Nie wiem z jakiego powodu, ale widze ze warto czasem sobie poprzypominac.

@MooDancer
Przekot z ciebie. Rózne style, precyzja, pomysl.

To dzisiaj mi weszło:

AI - po przeczytaniu cohones ;) - prawie tak dobra jak ja ;) ;) ;)

PS. Swoją drogą przejrzałem ponownie wątek i jestem w szoku że niektórych prac nie widziałem. Nie wiem z jakiego powodu, ale widze ze warto czasem sobie poprzypominac.

@MooDancer
Przekot z ciebie. Rózne style, precyzja, pomysl.

To dzisiaj mi weszło:

Dziękuję! Zawsze miło gdy ktoś doceni efekt pracy. :conorsalute:

Back