Kącik rysownika

IMG_20241231_135421.jpg

Świat rysowania ma swój Inktober i jego wersje. Istnieje wersja miesięczna i roczna w której co miesiąc zgodnie z motywem przewodnim ludzie zamieszczają prace.

Chciałbym się zmusić do częstszego rysowania. Postanowiłem, że w 2025 roku każdy miesiąc będzie miał motyw przewodni. Będzie to cecha, która powinna w mojej opinii oznaczać dobrego fightera.

Mamy 12 miesięcy i 12 tematów.

Tematy po stworzeniu i wpisaniu rozlosowała jedna ze stron internetowych.

Styczeń - Serce.
Luty - Zapasy.
Marzec - Skill.
Kwiecień - Szybkość.
Maj - Brutalność.
Czerwiec - Moc i Siła.
Lipiec - Spryt / Fight IQ.
Sierpień - Charakter.
Wrzesień - Wytrzymałość.
Październik - Parter.
Listopad - Uderzenia.
Grudzień - Dominacja.

Zapraszam każdego chętnego do zaprezentowania swoich umiejętności.

Jedna praca, jeden miesiąc. Taki okres czasu wystarczy dla komfortowego wybrania i wykonania pracy.

Technika dowolna. Długopis, ołówek, tusz, farby, kredki, markery, węgiel, digital i cokolwiek uznacie za stosowne.

Bohaterem pracy może być fighter, postać filmowa lub historyczna symbolizująca dla autora dany temat miesiąca.

Jest to luźna propozycja dla chętnych.

Oznaczam osoby, które już zamieszczały swoje prace @Cyklop Schabowy @Szaba @Dzihados @Gaara (jeśli pociecha będzie chętna wziąć udział) @Drzewo (mam nadzieję, że żyjesz) @jut @5jointow @spidey i każdego kto ma ochotę coś narysować.

Jeśli uda mi się wypełnić 12 miesięcy będę zadowolony. Jeśli w temacie będzie więcej niż 2 prace miesięcznie, uznam to za sukces. Jeśli nie, to i tak zmotywuje mnie to do ciągłej pracy. Forum traktuje często jako pamiętnik moich przemyśleń lub tego co wewnątrz. Jedną z form wyrażenia tego są moje rysunki.

Jeśli jednak nie chcesz rysować tego co w powyższej liście, to rysuj i zamieszczaj co tylko chcesz.

#ARTONES

Last edited:
Świat rysowania ma swój Inktober i jego wersje. Istnieje wersja miesięczna i roczna w której co miesiąc zgodnie z motywem przewodnim ludzie zamieszczają prace.

Chciałbym się zmusić do częstszego rysowania. Postanowiłem, że w 2025 roku każdy miesiąc będzie miał motyw przewodni. Będzie to cecha, która powinna w mojej opinii oznaczać dobrego fightera.

Styczeń - Serce.
Luty - Zapasy.
Marzec - Skill.
Kwiecień - Szybkość.
Maj - Dominacja.
Czerwiec - Moc.
Sierpień - Charakter.
Wrzesień - Wytrzymałość.
Październik - Parter.
Listopad - Uderzenia.
Grudzień - Dominacja.

Jedna praca, jeden miesiąc. Taki okres czasu wystarczy dla komfortowego wybrania i wykonania pracy.

Technika dowolna. Długopis, ołówek, tusz, farby, kredki, markery, węgiel, digital i cokolwiek uznacie za stosowne.

Bohaterem pracy może być fighter, postać filmowa lub historyczna symbolizująca dla autora dany temat miesiąca.

Oznaczam osoby, które już zamieszczały swoje prace @Cyklop Schabowy @Szaba @Dzihados @Gaara (jeśli pociecha będzie chętna wziąć udział) @Drzewo (mam nadzieję, że żyjesz) @jut @5jointow @spidey i każdego kto ma ochotę coś narysować.

Jeśli uda mi się wypełnić 12 miesięcy będę zadowolony. Jeśli w temacie będzie więcej niż 2 prace miesięcznie, uznam to za sukces. Jeśli nie, to i tak zmotywuje mnie to do ciągłej pracy. Forum traktuje często jako pamiętnik moich przemyśleń lub tego co wewnątrz. Jedną z form wyrażenia tego są moje rysunki.

Jeśli jednak nie chcesz rysować tego co w powyższej liście, to rysuj i zamieszczaj co tylko chcesz.

#ARTONES
IMG_20250104_212207.jpg

Styczeń - Serce.
Luty - Zapasy.
Marzec - Skill.
Kwiecień - Szybkość.
Maj - Brutalność.
Czerwiec - Moc i Siła.
Sierpień - Charakter.
Wrzesień - Wytrzymałość.
Październik - Parter.
Listopad - Uderzenia.
Grudzień - Dominacja.

#ARTONES
Oby Halibut nie wrocił bo w grudniu pozamiata!

Fantastyczna praca. Masz jakąś poradę jak zachować proporcje, np. żeby jedna kończyna nie była dłuższa od drugiej albo oko pół metra od drugiego?
Dziękuję. Kwestia treningu. Po narysowaniu określonej ilości prac, doświadczenie jest na tyle pomocne, że można instynktownie oceniać takie rzeczy. Ja zawsze robiłem "na oko", nie używałem żadnych linijek czy miarek ani niczego podobnego.

Back