Kącik hip-hopowy. #rapsy

nie w tym przypadku nie ma argumentu o chuju w uszach bo rozumiem ludzi którzy kupują to pierdolenie Kendricka i muzycznie jest jak najbardziej spoko ta płyta, dużo brzmień ze starszych czasów przemycone i spoko ale nie gra mi to w całości i na pewno bym tego w top5 roku nie umieszczał i te nagrody zamiast być za dany rok idą właśnie tak jak mówisz po hypie i po tym że artysta został skrzywdzony na poprzednich grammy a to jest złe i błędne koło

@Dzieciak Taco niby spoko ale jednak nie, 2 kawałki lubie i fit na Prosto Mixtape reszta nara, gość jest idolem hipsterów i ludzi którzy do końca nie kumają rapu jak czytam sobie komentarze pod jego postami na FB w których jakiś asior pierdoli o Sokole że nie pasuje na kawałek bo jest no flow to mi ręce opadają
Rap juz dawno nie jest zamkniety w jednek konwencji. Typowy gangsta par to gimbaza i juz dawno się przejadło. Poza tym dlaczego oceniasz Taco przez to, że słuchają go np jak to nazwałeś ' studenciaki' czy jakiś typ napisał na facebooku komentarz. Ja akurat płyty słyszałem już dawno, przed tym jak wyszły reedycje na legalu. Taco jest oryginalny i mega świeży , tak samo jak PRO8L3M z Oskarem na majku na projekcie Art Brut.

@Dzieciak porównywanie króla Oskara który zrobił 2 mixtapy które były lekko płytami roku do typa co nawija o batatach, awizo i wydał 2 średnie materiały dla studenciaków jest nie na miejscu
Spoko ;)
Wkurwia trochę, że swoje gusta muzyczne i opinie o artystach podajesz jako prawdę oświeconą, jakbyś miał monopol na tę jedyną prawdę ;)
Tak, czy inaczej wrzucasz dobry stuff i tak rób dalej ;)
ja się tak wypowiadam, nic na to nie poradze i argument że ktoś ma chuja w uszach jest częsty #klasyg
bierze się to stąd że słucham bardzo dużo muzy (418 artystów polubionych na fb, o ile można z tego robić jakiś wyznacznik - większość jak nie całości ich muzy sprawdziłem) i mnie to wkurwia jak ludzie mogą sie jarać czymś tylko dlatego że nie mają pojęcia o scenie i o tym co jest dalej i co się nie przebija a jest 10 klas wyżej i również tym że te marniaki z polski kopiują w większości i są uważani za królów rapu

porównywanie króla Oskara który zrobił 2 mixtapy które były lekko płytami roku do typa co nawija o batatach, awizo i wydał 2 średnie materiały dla studenciaków jest nie na miejscu
Więc się zdziwisz jak Taco będzie z swoim materiałem w ścisłej czołówce zestawiania wydawnictw tego roku.

Więc się zdziwisz jak Taco będzie z swoim materiałem w ścisłej czołówce zestawiania wydawnictw tego roku.
będzie bo ludzie mają chuja w uszach
mnie nawijanie o batatach i chuj wie czym nie jara - wole narkotyki, klamki, wyłudzenia i dużo filmów z Pacino zamiast tej hipsteriady, z Taco propsuje Następna Stacja i Wszystko jedno oraz ten feat na Prosto Mixtape no i stare płyty wydawane jeszcze pod inną ksywą na których rapuje po angielsku, ale hipsteriada pewnie do tego materiału nigdy nie dojdzie :lol:

będzie bo ludzie mają chuja w uszach
Aaaaa, odgadłem twoją zajebista logikę:) Jak Oskar był w czołówce bo ludzie sie jarali to było ok bo ty tez klaszczesz. Ale jak teraz ludzie sie jarają Taco ( co jest analogiczne jak z PROBLEMEM) ,z ta różnica że tobie się nie podoba (jesteś wyrocznią i wyznaczasz trędy) to znaczy że ludzie mają chuja w uszach :wall:
Ja pierdole, jaka logika.

Żeby nie było, Dla mnie Art Brut to lepsza płyta od produkcji Taco, ba! Jedna z najlepszych w polskim rapie ever.

palenie batów na murkach czy historie osiedlowe tez do mnie nie trafiają bo znam takie historyji z podwórka, gimby mogą sie jarać. Ja wole Rap zza oceanu naszą sceną lokalna mało się jaram, lubie paru artystów weteranów sceny, nowych nie słucham prawie wcale, i beke mam z gimbów co z rapu znają tylko popka i górala

Żeby nie było, Dla mnie Art Brut to lepsza płyta od produkcji Taco, ba! Jedna z najlepszych w polskim rapie ever.
palenie batów na murkach czy historie osiedlowe tez do mnie nie trafiają bo znam takie historyji z podwórka, gimby mogą sie jarać. Ja wole Rap zza oceanu naszą sceną lokalna mało się jaram, lubie paru artystów weteranów sceny, nowych nie słucham prawie wcale, i beke mam z gimbów co z rapu znają tylko popka i górala
Ale dla nich Popek jest kruleeeemm. Do tego słuchają Peji i Palucha, na deser dorzucają KAŁENA bo ma zajebistą maskę:lol: Jak dobrze, że Tetris zdisował tego idola gimbów.

Popek zjada tego Taco wszystkim
@uffffff
a od DGE to się prosze odpierdolić bo gościu jest kozakiem tym bardziej jak lubisz ameryczke bo to on na polską scene wprowadzał szerzej bragge i był bardziej murzynem niż murzyny :lol:

@Dzieciak porównywanie króla Oskara który zrobił 2 mixtapy które były lekko płytami roku do typa co nawija o batatach, awizo i wydał 2 średnie materiały dla studenciaków jest nie na miejscu

ja się tak wypowiadam, nic na to nie poradze i argument że ktoś ma chuja w uszach jest częsty #klasyg
bierze się to stąd że słucham bardzo dużo muzy (418 artystów polubionych na fb, o ile można z tego robić jakiś wyznacznik - większość jak nie całości ich muzy sprawdziłem) i mnie to wkurwia jak ludzie mogą sie jarać czymś tylko dlatego że nie mają pojęcia o scenie i o tym co jest dalej i co się nie przebija a jest 10 klas wyżej i również tym że te marniaki z polski kopiują w większości i są uważani za królów rapu

Spoko, też słucham dużo muzy, a wpływ na moje czarne serce i zajaranie się czarną muzą mieli tacy artyści jak Busta z teledyskiem z Janet Jackson i nie tylko, Wu-Tang z teledyskiem z dinozaurami, Missy Elliot, którą słuchałem jeszcze na kasecie i jej późniejsze produkcję z Timbalandem, i młody Eminem w stroju Robina i psychiatryku, DMX, Diddy. Potem doszła zajawka na dirty south T6M, Trea, Project Pat, Paull Wall i inni artyści. Zajawka trapami od Jeezego z Thug Motivation, cloud rap z mixtepu Rockyego i dużo rzeczy, których nie pamiętam. Lecąc slizgowym klasykiem w chuju mam ilu masz polubionych artystów na fb, szanuj gust muzyczny innych ludzi, albo podawaj jakieś rzeczowe argumenty nie w stylu chuja w uszach. Bo wystarczy, że czytałem stulejarzy ze ślizgu, z y,t a kiedyś z portalu hh z kreską. Tutaj możesz trzymać poziom. Pozdrawiam.
Moje młodzieńcze inspiracje w pigułce ;)

@Shoocker ja mam szacunek do ludzi którzy zgłębiają różne gatunki i znają mase muzy ale mają inny gust, nie szanuje ludzi co znają 5 muzyków i to z 1 gatunku i mi pierdolą że coś jest sztosem jarając się masówką nie wiedząc że coś jest kopią kopii

@Shoocker ja mam szacunek do ludzi którzy zgłębiają różne gatunki i znają mase muzy ale mają inny gust, nie szanuje ludzi co znają 5 muzyków i to z 1 gatunku i mi pierdolą że coś jest sztosem jarając się masówką nie wiedząc że coś jest kopią kopii

o kurwa, a skad wiesz ilu kto zna artystow?
vato kozak snoopa, ale tego kawalka nie przebija nic z jego tworczosci

i mega polski kawalek

Last edited:
Niech się każdy jara czym chcę. Wyjebane totalnie mam na to czego ktoś inny słucha. Dla mnie Taco jest asłuchalny, ale sprawdziłem te dwie jego płyty i były fatalne, a prawdą jest, że słuchają go głównie grzeczne chłopaczki i dziewczyny z kubkami ze Starbucksa w rękach... Co do wypowiedzi wyżej to nie ma co się spierać o głupoty, ale prawdą jest, że obecnie w Polsce wszystko jest kopią tego co było x lat temu w stanach. Wkurwia mnie niesamowicie robienie bożków z przeciętnych a wręcz chujowych raperów przez "fanów" rapu, którzy nie wiedzą o tej muzyce prawie nic (żadna aluzja do kogoś wyżej) tylko do bardziej do takich "Januszy" tej kultury. Ostatnio na domówce puściłem trochę zagranicznego rapu to usłyszałem, że mam "wyłączyć te skrzeczące małpy", a po chwili, że "chuja się znam na rapie"... Chwile później ten sam typ puścił zbuka...

Szczerze, dopiero dzisiaj sprawdziłem materiał od G-Eazy'ego i gość jest na prawdę dobry.

to jest rap, a nie jakas banda nacpanych murzynow

ps kogo zastrzelic palcem #ganster #og #gangstarap

to jest rap, a nie jakas banda nacpanych murzynow

ps kogo zastrzelic palcem #ganster #og #gangstarap

Serio niedojebany ciężko jesteś :lol: Non stop wrzucasz Sentino i go hejtujesz. Chyba Ci coś musiał osobiście zrobić, że tak potwornie go przeżywasz :rofl:

Nikt tu z niego bozka nie robi, w zasadzie gdyby nie Ty, to od dobrych paru stron by nie bylo slowa o Sentino. Pozatym nie jest przecietny, juz samą charyzmą i stylówą przebija większość polskiej sceny. Ostatni raz Ci odpowiadam.

Nikt tu z niego bozka nie robi, w zasadzie gdyby nie Ty, to od dobrych paru stron by nie bylo slowa o Sentino. Pozatym nie jest przecietny, juz samą charyzmą i stylówą przebija większość polskiej sceny. Ostatni raz Ci odpowiadam.
wyluzuj jaja sobie robie

wyszedł Kanan Tape, bardzo dobry mixtape, 7 kawałków

Alchemist wykorzystał sample z Budki Suflera :cool:

Gucci Mane mój człowiek :
zeszłoroczny mixtape świąteczny East Atlanta Santa

22 grudnia wychodzi duga część świątecznych przebojów od Gucciego "East Atlanta Santa 2"

wyszedł Kanan Tape, bardzo dobry mixtape, 7 kawałków

Alchemist wykorzystał sample z Budki Suflera :cool:

To najlepsze chyba. I ten sampel z Beatnuts :pray:
Edit: Z każdym przesłuchaniem, coraz lepsze mi się to wydaje

Back