Igrzyska Olimpijskie 2024

nicolas batum powinien dostać koszulkę na pocieszenie od stepha.

Jedyny sport jaki oglądałem na igrzyskach. Inne zwyczajnie mam w dupie. Amerykanie bez jakiegoś głębszego pomysłu ale skala talentu jest tak wielka że wystarczyło tylko kilka razy przyspieszyć. Steph upokorzył żabojadów w czwartej kwarcie rzucając tróje przez ręce przy podwojeniu.
Lider cweltics dokładnie pokazał dlaczego na niego nie należy stawiać: jedna paczka chyba w pierwszej kwarcie z kontrataku a potem festiwal cegieł. Edwards tez się nie popisał przy jednym podaniu w poprzek.
Młodzi muszą wziąć się w garść bo LBJ, Durant i Curry wiecznie grać nie będą.

To jest kluczowy problem tych igrzysk, o którym powinno się rozmawiać. Czas na poważne zmiany.

Czyli nie pamiętają tego nawet najstarsi górale...
Polscy faceci na IO w Paryżu (0-1-1) to jest k... dramat, bo kobiety chociaż (1-2-4) indywidualnie (1-2-3) też szału nie ma, ale mężczyźni
:confused: :facepalm: :siara:

Jeszcze parę uwag nt finału kosza. Jak w ogóle w roku 2024 funkcjonuje taki center jak Gobert? On nie ma żadnego rzutu, nawet za dwa. Jedyna opcja że ktoś mu wyłoży piłkę na samą obręcz to może trafi albo jakaś dobitka. Drewno wysokiej klasy i chyba jedna z ostatnich piątek z tak nędznymi umiejętnościami ofensywnymi. Wemby może być bogiem koszykówki ale równie dobrze przy tych gabarytach za pięć lat może być po herbacie. Tzn mogą go uziemić kontuzje.
Embiid w kadrze USA był też niezbyt potrzebny ale mam wrażenie że wzięli go za wszelką cenę żeby tylko nie wzmocnić przeciwników.
Z drugiego szeregu to bardzo dobrze zaprezentował się Booker i Hooliday. AD trochę poniżej możliwości. W ogóle niektórzy gracze USA jaka wysoka skuteczność. Pomijając bliższą o pół metra linie za trzy niż w NBA to chyba obrona na zasadach FIBA jest gówno warta.

Last edited:
ale wpierdol serwuja szwabom dunczycy... :antonio:
Screenshot_2024-08-11-14-03-16-107~2.jpg

W 26 min.
Czyli biją Niemców, nie ma jak zacięty mecz w finale IO :lol: między dwoma najlepszymi zespołami...

Back