Igrzyska Olimpijskie 2024

kofi

Maximum FC
Heavyweight
Dobra, kopacze jak zwykle się popisali na Euro, teraz czas na prawdziwe emocje.

Temat zbiorczy o wszystkich dyscyplinach - jedziemy!

uid_851d1585ab82bd082a86c562b39db2e61571748923369_width_943_play_0_pos_0_gs_0_height_0_fot-paris2024org.jpg

Bez większej analizy, moje przewidywania medalowe:
ZŁOTO: Iga Świątek, Aleksandra Mirosław
SREBRO: Wojtek Nowicki, siatkarze, Natalia Kaczmarek
BRĄZ: siatkarki, Anita Włodarczyk, Adrianna Sułek, Pia Skrzyszowska

A wioślarstwo i kajakarstwo?

Są szansę?

A wioślarstwo i kajakarstwo?

Są szansę?
Nie śledzę tych dyscyplin, więc szczerze nie mam pojęcia. Niby zazwyczaj coś tam wygrywają, ale nie wiem na ile tam zaszła jakaś zmiana pokoleniowa. Z takich dyscyplin, których nie znam, ale często "śmierdziały" medalem to bym też typował szermierkę.

Bez większej analizy, moje przewidywania medalowe:
ZŁOTO: Iga Świątek, Aleksandra Mirosław
SREBRO: Wojtek Nowicki, siatkarze, Natalia Kaczmarek
BRĄZ: siatkarki, Anita Włodarczyk, Adrianna Sułek, Pia Skrzyszowska
Natalia ma szczęście, że Femke i Sydney będą biegać tylko płotki. Miller-Ouibo jest bez formy, Salwe ostatnio ograła podczas diamentowej w Paryżu. Adeleke będzie groźna, a z Paulino można powalczyć, zwłaszcza jeśli powtórzy swój historyczny bieg z zeszłego miesiąca i ponownie złamie 49 sekund.
Wojtek będzie miał ciężko - Katzberg forma sztos, Kochan też ostatnio mocny.
Pia wystarczy, że będzie finał, imho jeszcze za wcześnie na medal - Russell, Amusan, Ali, Camacho-Quinn, Harrison czy Samba-Mayela biegały w tym roku szybciej. A tych szybszych jest jeszcze kilka.
Ada to loteria, nie wiadomo w jakiej jest formie, ale może powalczyć. Thiam izi złoto, poniżej będzie walka

Last edited:
Natalia ma szczęście, że Femke i Sydney będą biegać tylko płotki. Miller-Ouibo jest bez formy, Salwe ostatnio ograła podczas diamentowej w Paryżu. Adeleke będzie groźna, a z Paulino można powalczyć, zwłaszcza jeśli powtórzy swój historyczny bieg z zeszłego miesiąca i ponownie złamie 49 sekund.
Wojtek będzie miał ciężko - Katzberg forma sztos, Kochan też ostatnio mocny.
Pia wystarczy, że będzie finał, imho jeszcze za wcześnie na medal - Russell, Amusan, Ali, Camacho-Quinn, Harrison czy Samba-Mayela biegały w tym roku szybciej. A tych szybszych jest jeszcze kilka.
Ada to loteria, nie wiadomo w jakiej jest formie, ale może powalczyć. Thiam izi złoto, poniżej będzie walka
Tak, Natalia żeby myśleć o medalu musi się kręcić w okolicach 49s/rekordu Polski.
Dlatego srebro dla Wojtka, bo imo Katzberg za mocny (no chyba, że się wystrzelał).
Pia trochę życzeniowo, ale pamiętajmy, że to są płotki i tu się wiele może wydarzyć. Poza tym jest w gazie i może być z tego fajny PB jak wszystko pójdzie zgodnie z planem.
Z Adą, tak jak mówisz, loteria.

Są jakieś sporty walki fajne, czy to rywalizacja bardziej "stadionowa" z biegami oszczepami i innymi nudnymi dyscyplinami jak jakieś rzuty dyskiem czy młotem?
Prosiłbym jakiegoś eksperta żeby mi tu wkleił listę wszystkich dyscyplin na tegorocznych igrzyskach.

Paryż 2024: kadra reprezentacji Polski na igrzyska olimpijskie :hi:

Last edited:
Back