Igrzyska Olimpijskie 2024

Angelique Kerber kończy karierę po igrzyskach. Chce zdobyć drugi medal

Trzykrotna zwyciężczyni turniejów wielkoszlemowych i srebrna medalistka igrzysk olimpijskich w Rio Angelique Kerber zakończy karierę tenisową po igrzyskach w Paryżu. Niemka oznajmiła to w swoich mediach społecznościowych w czwartek.

Czyli mecz z Osaką może być jej ostatnim w karierze...

Znamy kulisy ceremonii otwarcia. Zaśpiewa Lady Gaga!

Podczas gdy media z całego świata spekulują na temat występu Lady Gagi podczas ceremonii otwarcia letnich igrzysk olimpijskich w Paryżu, redakcja "The Hollywood Reporter" nie ma co do tego wątpliwości. Jak właśnie ogłosił ten serwis, Lady Gaga ma zaśpiewać na wspomnianej ceremonii 26 lipca. Nie podaje jednak, skąd to wie i w jakim repertuarze usłyszymy znaną artystkę.

Rybakina wypada? Jeszcze czekam na Ostapenko i Krecikovą i mamy pewne złoto.

:corn:

Na razie spokojnie... z hura optymizmem, lepiej się nie nakręcać, tylko krok po kroku od W do W...
Bo na IO Londyn '12 jak Radwańska była w finale Wimbledonu a na IO...

Przypomnienie, że przeciąganie liny było kiedyś sportem olimpijskim :rutekajak:
Kiedyś to sportowcy byli wszechstronni i nie było takich specjalizacji jak dzisiaj
IO 1904 r medalista w piłce nożnej i ... boksie :lol:
A taki Wacław Kuchar (olimpijczyk w piłce nożnej 1924) to już był prawdziwy fenomen wszechstronności.
Oprócz piłki nożnej, lekkiej atletyki, hokeja na lodzie i łyżwiarstwa szybkiego (reprezentant Polski) uprawiał łucznictwo, tenis, jazdę figurową na lodzie, narciarstwo, gimnastykę i szermierkę...

Znamy rywali Polaków w turnieju olimpijskim w boksie. Mistrzyni olimpijska potencjalną rywalką Anety Rygielskiej

Reprezentanci Polski w boksie poznali rywali na igrzyskach olimpijskich w Paryżu. Aneta Rygielska w przypadku awansu do 1/8 finału będzie walczyła z mistrzynią olimpijską Turczynką Busenaz Surmeneli. Z kolei Damian Durkacz na początek skrzyżuje rękawice z aktualnym mistrzem Europy Bułgarem Ramimem Kiwanem. W rozpoczynającym się w sobotę 27 lipca turnieju wystąpią ponadto: Julia Szeremeta, Elżbieta Wójcik i Mateusz Bereźnicki.

Losowanie turnieju bokserskiego igrzysk olimpijskich w Paryżu. Rywale Polaków:

-57 kg Julia Szeremeta (Polska) – Omailyn Aycala (Wenezuela) 1/16 finału – wtorek, 30 lipca

-66 kg Aneta Rygielska (Polska) – Rossie Eccler (Wlk. Brytania) 1/16 finału – niedziela, 28 lipca

-75 kg Elżbieta Wójcik (Polska) – Aoife O’Rourke (Irlandia) 1/8 finału – środa, 31 lipca

-71 kg Damian Durkacz (Polska) – Rami Kiwan (Bułgaria) 1/16 finału – niedziela, 28 lipca

-92 kg Mateusz Bereźnicki (Polska) – Jack Marley (Irlandia) 1/8 finału – niedziela, 28 lipca

20240725_235153.jpg

#1. a o nim nawet nie słyszałem... :lol:
(nawet nie ma stronki na POL Wiki)
tak jak o #7 i 19. bo o 6. już tak (były narzeczony Wozniacki)

View attachment 104534

#1. a o nim nawet nie słyszałem... :lol:
(nawet nie ma stronki na POL Wiki)
tak jak o #7 i 19. bo o 6. już tak (były narzeczony Wozniacki)

To w golfie zarabia się takie pieniądze?!

Myślałem, że poza Tigerem astronomiczne kwoty nie są codziennością.

To w golfie zarabia się takie pieniądze?!

Myślałem, że poza Tigerem astronomiczne kwoty nie są codziennością.
Do niebotycznej pensji Rahma przyczyniła się dziewięciocyfrowa premia, gdy w grudniu podczas zimnej wojny w golfie zmienił stronę i dołączył do LIV Golf, finansowanej przez państwowy fundusz majątkowy Arabii Saudyjskiej, PIF.

Według raportów premia za podpisanie kontraktu dla Rahma waha się od 300 do 600 milionów dolarów, ale wiele osób zaznajomionych z kontraktami LIV określiło umowę na niższą kwotę. Oszacowali również, że połowa została zapłacona z góry, a dodatkowe płatności dokonywane były corocznie przez cały okres obowiązywania umowy.

Saudowie!!! :wink: :lol:
:Duke3d::Duke3d::Duke3d::Duke3d::Duke3d:

@Siwy25_1 Furosemid to klasyczny diuretyk. Na czarnej liście od wielu lat.

A co do tego Holendra, to faktycznie siedział w pace za seks z 12-latką, dostał cztery lata, no ale wyszedł po roku i ponoć się zmienił. A Holandia to w końcu modelowy przykład tolerancyjnego kraju :lol:

@Siwy25_1 Furosemid to klasyczny diuretyk. Na czarnej liście od wielu lat.

A co do tego Holendra, to faktycznie siedział w pace za seks z 12-latką, dostał cztery lata, no ale wyszedł po roku i ponoć się zmienił. A Holandia to w końcu modelowy przykład tolerancyjnego kraju :lol:
Ja wiem do czego jest furo tylko bawi mnie w chuj, że diury są na liście substancji niedozwolonych. Co któraś laska na silkach to podjada.
:beczka:

A ten holender w normalnym świecie powinien już dawno być zabity.

Jebani nie próżnują, to będą wspaniałe igrzyska :juanlaugh:

A tak się wszyscy srali me w Niemczech. I chociaż była organizacyjna katastrofa, to jednak niemieccy nozownicy są bardziej cywilizowani od francuskich czarnuchów. A nawet pociągi jeździły w miarę punktualnie (przynajmniej w obrębie Berlina).

A tak się wszyscy srali me w Niemczech. I chociaż była organizacyjna katastrofa, to jednak niemieccy nozownicy są bardziej cywilizowani od francuskich czarnuchów. A nawet pociągi jeździły w miarę punktualnie (przynajmniej w obrębie Berlina).
Nie koniecznie robią to czarni, za dobrze zorganizowane pewnie RUS albo jakieś inne by skompromitować FRA...

Back