Igrzyska Olimpijskie 2024

Anita Włodarczyk przyleci do Paryża tylko na ceremonię otwarcia, żeby przejść się z flagą, po czym wraca do kraju trenować. Hubi nie wpadnie na chwilę, żeby umożliwić granie Zielińskiemu i Idze w mikście. Detale.
No właśnie chłop się nie popisał...

Hurkacz palant.
Samolubny palant... :wink: taki na IO się nie nadaje, niech gra sobie w tych wielkich Szlemach w singla... bo IO to honor reprezentować POL, a nie jeszcze zabierać przez takie zachowanie szansę występu innemu Polakowi, a podobno jest taki lubiany w tourze ATP...
:siara:

Kobielski dobry ananas, gieta przypalił i chuj z olimpiadą :antonio:
Norbert Kobielski o zawieszeniu: nie jestem idiotą. To błąd kontroli

Powiedzcie mi: jak to możliwe, że dwa dni wcześniej miałem negatywny, dwa dni później negatywny, a pozytywny na dopalacze wyszedł tam, gdzie byłem z rodziną? AIU wprowadziło mnie w błąd. To jest popier… – uważa w rozmowie z TVPSPORT.PL Norbert Kobielski, skoczek wzwyż, któremu tuż przed igrzyskami w Paryżu zarzucono przekroczenie przepisów antydopingowych. Zapowiada walkę i wizytę u chemika. Dano mu czas do 25 lipca. – Sami wysłali mejla, że wszystko OK. I nagle nie jest OK?

Kobielski, którego substancja kwalifikuje się w grupie używek, a nie twardego dopingu, twierdzi, że nie mógł ich zażyć, bo w Opolu na zawodach był z rodziną.

– Jestem jaki jestem. Ale nie jestem idiotą, żeby w takim momencie sezonu i przy rodzicach, partnerce i z dzieckiem odstawiać takie numery. Stężenie wskazuje, że zażycie miało miejsce dobę wcześniej. Czyli gdy rzekomo jechałem tam samochodem – twardo zaprzecza.

– Byłeś już karany, w podobnym temacie, co teraz. To nie ułatwia zapewne twojej sytuacji – przypominamy.
:lol: :confused:
– Tak, zdaję sobie z tego sprawę. Niemniej, teraz nie należy mi się żadna kara. Uważam, że to jest błąd po stronie kontroli. Zawsze się tak mówi, wiem. To jest jednak moje zdanie. Będę walczył o oczyszczenie mojego dobrego imienia i to ja oczekuję wyjaśnień, dlaczego w tak poważnych organach panuje taka dezinformacja. To skandal, jak zostałem potraktowany – kończy.

W tym sezonie Kobielski wynikiem 2,26 metra zajmuje 30. miejsce na listach światowych World Athletics. Liderem jest Gianmarco Tamberi – 2,37 m.

Samolubny palant... :wink: taki na IO się nie nadaje, niech gra sobie w tych wielkich Szlemach w singla... bo IO to honor reprezentować POL, a nie jeszcze zabierać przez takie zachowanie szansę występu innemu Polakowi, a podobno jest taki lubiany w tourze ATP...

Sorry, to są Igrzyska. Odstawienie numeru z wyjściem na jeden gem singla i krecz to byłby powód do gremialnej krytyki międzynarodowej. No chyba, że zależy nam na utrzymaniu wizerunku Polaka-kombinatora na świecie. Zieliński w mikście i tak nie mógłby zagrać, bo nie dostał się z singla. Zresztą tenis z definicji to sport egoistów. Nie myl bycia lubianym w tourze z byciem lubianym przez media i kibiców własnego kraju.

Ciekawe ile medali zdobędziemy.

Obawiam się, że po raz pierwszy od 1956 zdobędziemy jednocyfrową liczbę medali. No chyba, że uratują nas dyscypliny, których nikt nie ogląda poza IO, czyli wioślarstwo i kajakarstwo.

Moje typy na medale: Świątek, siatkówka x2, Nowicki, Kaczmarek, wspinaczka kobiet. Wychodzi mi 6, może Włodarczyk będzie siedem. I to pod warunkiem, że w siatkówce wreszcie przełamią fatum IO.

Sorry, to są Igrzyska. Odstawienie numeru z wyjściem na jeden gem singla i krecz to byłby powód do gremialnej krytyki międzynarodowej. No chyba, że zależy nam na utrzymaniu wizerunku Polaka-kombinatora na świecie. Zieliński w mikście i tak nie mógłby zagrać, bo nie dostał się z singla. Zresztą tenis z definicji to sport egoistów. Nie myl bycia lubianym w tourze z byciem lubianym przez media i kibiców własnego kraju.
+1.
Typ jest w trakcie intensywnej rehabilitacji, a kibice chcą, żeby wyszedł na minutę na kort i się poddał :waldeklaugh:

Nie musiałby wychodzić tylko na 1 gema... a jaka krytyka jak miejsce sam sobie wywalczył a teraz zastąpi go anonimowy 26-letni Libańczyk #275. ATP najwyżej #259. (w karierze zarobił zaledwie $97,8k:confused: :benny:

+1.
Typ jest w trakcie intensywnej rehabilitacji, a kibice chcą, żeby wyszedł na minutę na kort i się poddał :waldeklaugh:
Jakby to był turniej Wielkiego Szlema (np. US Open) to myślę że by zagrał w turnieju, a że IO nie są dla tenisistów najważniejsze to nie wystąpi. Kontuzji już żadnej nie ma... bo normalnie trenuje tylko może nie jest w top formie jak był przed Wimbledonem...

podzielone to jest na dyscypliny czy tylko jest eurosport 1 i 2?
Elegancko podzielone na dyscypliny, oglądasz co chcesz. Screeny w spojlerach, żeby nie śmiecić.
1721810252213.png
1721810318800.png

@Cassius42 Liban zapewne dostał miejsce z puli MKOL, dla krajów, które miały mniej, niż 10 indywidualnych reprezentantów na ostatnich dwóch edycjach IO (wśród kobiet takie miejsce dostała Kovinic z Czarnogóry, który akurat kiedyś prezentowała niezły poziom, ale potem była wiecznie kontuzjowana). Gdyby decydowała lista ITF to ten Libańczyk nie miałby żadnych szans. Zresztą to są didaskalia. I nie ma co się dziwić, że IO nie są dla tenisistów najważniejsze. Bo zwyczajnie nie są i koniec. Wielki Szlem jest zawsze ważniejszy. Każdy kto twierdzi inaczej zwyczajnie nie ma pojęcia o tym sporcie.

@Cassius42 Liban zapewne dostał miejsce z puli MKOL, dla krajów, które miały mniej, niż 10 indywidualnych reprezentantów na ostatnich dwóch edycjach IO (wśród kobiet takie miejsce dostała Kovinic z Czarnogóry, który akurat kiedyś prezentowała niezły poziom, ale potem była wiecznie kontuzjowana). Gdyby decydowała lista ITF to ten Libańczyk nie miałby żadnych szans. Zresztą to są didaskalia. I nie ma co się dziwić, że IO nie są dla tenisistów najważniejsze. Bo zwyczajnie nie są i koniec. Wielki Szlem jest zawsze ważniejszy. Każdy kto twierdzi inaczej zwyczajnie nie ma pojęcia o tym sporcie.
No właśnie dla niektórych parytety (wycieczka) ze względu na kraj, a dla takiej Kałuckiej z szansą na medal brak kwalifikacji... bo Polska bardzo mocna w spinaczce na czas, a było tylko tam 14 miejsc (2 dla Polek). W niektórych dyscyplinach było się bardzo trudno dostać na IO, a niektórych dużo łatwiej, tak jak liczna Polska ekipa w LA (np. 3 Polki na 1500 m) a w finałów to pewnie z naszym udziałem nie będzie za dużo, sądząc po tym co pokazują rywale w sezonie olimpijskim... chociaż lepiej się ogląda zawody z naszym udziałem :wink:
:siara:

Dla najlepszych są Mistrzostwa Świata, na IO jest miejsce dla maluczkich. Nawet Chiny nie mogą już wystawić trzech ping-pongistów bo jest limit dwóch na kraj. Rozumiem, że IO to już tylko i wyłącznie biznes, ale sam MKOL i tak ma swoje problemy. Czasy, gdy kraje startowały z kandydaturami do organizacji IO dawno minęły, teraz muszą błagać, aby ktokolwiek zgodził się organizować studnię bez dna. Bo inaczej zostają tylko Arabia, Katar i Chiny :lol:

Dla najlepszych są Mistrzostwa Świata, na IO jest miejsce dla maluczkich. Nawet Chiny nie mogą już wystawić trzech ping-pongistów bo jest limit dwóch na kraj. Rozumiem, że IO to już tylko i wyłącznie biznes, ale sam MKOL i tak ma swoje problemy. Czasy, gdy kraje startowały z kandydaturami do organizacji IO dawno minęły, teraz muszą błagać, aby ktokolwiek zgodził się organizować studnię bez dna. Bo inaczej zostają tylko Arabia, Katar i Chiny :lol:
Pewnie MKOL obawiał się Chińskich podiów...

Pewnie MKOL obawiał się Chińskich podiów...

No ale teraz będzie 58-letnia Chinka w barwach Chile :crazy:

No ale teraz będzie 58-letnia Chinka w barwach Chile :crazy:

Młody chiński talent... 38 lat później :lol:
To tylko pokazuje jacy Chinole są mocni w tenisa stołowego... no i w prawie każdym kraju był lub jest jakiś Chińczyk my też mieliśmy... :wink: dwójkę tylko nie taką wiekową. Najlepsze są ME z chińskimi nazwiskami...
20240722_161757.jpg

20240722_161752.jpg
A tutaj trochę młodzieży... (Polska!) a mecz Babci Pingponga z tą Japonką (16 lat) to było by coś (42 lata różnicy wieku na IO!!!)

Sędzia doliczył 15 minut do meczu Argentyna - Maroko, a Argentyna wyrównała w 106 minucie. Zaczął się burdel i sędzia nawet nie odgwizdał końca. Idiotyczna decyzja i już wkurzenie islamskiego kraju po dwóch godzinach IO. Powinna być niezła jazda w mediach.

Nie tylko Hurkacz, teraz wypada numer 1 w rankingu.

:wow:

Jannik Sinner nie wystartuje na igrzyskach w Paryżu! Lider rankingu ATP wycofał się

Nie tylko Hubert Hurkacz wycofał się z igrzysk olimpijskich. W Paryżu zabraknie także Jannika Sinnera. Włoski tenisista musiał zrezygnować z udziału w turnieju z powodu choroby.

"Po dobrym tygodniu treningów na mączce zacząłem się źle czuć. Spędziłem kilka dni odpoczywając, ale podczas wizyty lekarz stwierdził zapalenie migdałków i zdecydowanie odradził mi grę"

Paryż 2024. Ile medali zdobędą Polacy? Francuzi już wiedzą

Choć reprezentacja Polski siatkarzy jest głównym faworytem do wygrania turnieju olimpijskiego, to francuscy dziennikarze są innego zdania. Według nich po złoto ostatecznie sięgną ich rodacy. Biało-czerwoni będą musieli zadowolić się za to srebrem. Którzy polscy sportowcy, poza graczami Nikoli Grbicia, sięgną jeszcze po medale? Przeanalizowała to redakcja "L'Equipe".

Żebyście się pomylić dziennikarze z z Lepik'u i POL zdobyła ZŁOTO!

Paryż 2024. Polskie szanse medalowe według "L'Equipe"

✓ Złote medale:
Wspinaczka, wspinaczka na czas: Aleksandra Mirosław
Tenis, turniej indywidualny: Iga Świątek
Szermierka, szpada drużynowo: Renata Knapik-Miazga, Alicja Klasik, Martyna Swatowska-Wenglarczyk, Aleksandra Jarecka

✓ Srebrne medale:
Lekkoatletyka, rzut młotem: Wojciech Nowicki
Wioślarstwo, czwórka podwójna: Dominik Czaja, Fabian Barański, Mirosław Ziętarski, Mateusz Biskup
Siatkówka: Bartosz Kurek, Łukasz Kaczmarek, Grzegorz Łomasz, Marcin Janusz, Mateusz Bieniek, Norbert Huber, Jakub Kochanowski, Kamil Semeniuk, Aleksander Śliwka, Wilfredo Leon, Tomasz Fornal, Paweł Zatorski

✓ Brązowe medale:

Lekkoatletyka, 400 m: Natalia Kaczmarek
Kajakarstwo, K2 500 m: Karolina Naja, Anna Puławska
Kajakarstwo, K4 500 m: Karolina Naja, Anna Puławska, Dominika Putto, Adrianna Kąkol
Kolarstwo torowe, sprint: Mateusz Rudyk
Żeglarstwo, klasa iQFoil: Paweł Tarnowski

Podobno VAR sprawdza ten gol dla Argentyny? Sędzia nie gwizdnął końca, więc teoretycznie można go wznowić. Co za burdel...

Back