Igrzyska Olimpijskie 2024

post294334965_114623514540578_4972992631233508585_n~2.jpg

post306881192_1251040605629238_6527878703592987477_n.jpg

post306961370_529717432253691_7381308717169483784_n.jpg

:wink: :lol: :beer:

LeBron James uratował koszykarzy USA od porażki z Sudanem Południowym

Obie reprezentacje 31 lipca spotkają się w fazie grupowej turnieju olimpijskiego.
Na samych IO powinno być lepiej...

A w Barcelonie '92 pierwszy "Dream Team" miał takie wyniki na IO dzisiaj nie do powtórzenia...
✓ ANG 116:48 (+68)!!!
✓ CRO 103:70 (+33)
✓ GER 111:68 (+43)!
✓ BRA 127:83 (+44)!
✓ ESP 122:81 (+41)!
✓ PUR 115:77 (+38)
✓ LTU 127:76 (+51)!! w 1/2
✓ CRO 117:85 (+32) w Finale

Ale w składzie miały prime super gwiazdy...
Pippen, Robinson (27 lat)
Jordan, Barkley, Malone, Mullin (29 lat)
Drexler, Ewing, Stockton (30 lat)
plus Magic (33 lata) i Bird (36 lat) i młody Laettner (23 lata)
A NBA nie była taką międzynarodową ligą jak dzisiaj, gdzie wiele gwiazd jest z poza USA...

Kraj, w którym ludzie żyją poza cywilizacja, bez prądu, dostępu do wody mediów. Duża część populacji nie widziała nigdy białego człowieka ma reprezentację lepsza od Polski i rywalizuje na równi z najlepszą drużyną globu USA

Rozjebało mnie to

Kiedyś oglądałem nagminnie lekkoatletykę, teraz też spojrzę ale juz mnie to tak nie jara. Olimpiadę będę śledził o ile czas pozwoli. Lekkoatletów mamy dobrych więc medali też może być kilka.

Kiedyś oglądałem nagminnie lekkoatletykę, teraz też spojrzę ale juz mnie to tak nie jara. Olimpiadę będę śledził o ile czas pozwoli. Lekkoatletów mamy dobrych więc medali też może być kilka.
Tylko niestety nam się postarzali młociarze (Anita 39 lat, Wojtek i Paweł 35 lat) a konkurencja nie śpi, dysku brak (jak Piotrek skończył) kulomioci i chód sportowy w kryzysie... Dobrze że jest Natalia, ale o medale będzie ciężko (Pia, Maria w oszczepie, Lisek???)
Tak realnie patrząc nie wygląda to za kolorowo w LA ale może będą jakieś niespodzianki jak Złoto Tomali w chodzie czy brąz Dobka na 800 m w Tokio...

:benny:
Co on taki uśmiechnięty...

Paryż 2024: kontuzja Huberta Hurkacza pokrzyżowała plany. Nie będzie polskiego debla i miksta na IO

Last edited:
SIATKÓWKA :hi:
✓ Terminarz Polaków na igrzyskach olimpijskich
27 lipca, godz. 17:00: Polska – Egipt
31 lipca, godz. 9:00: Polska – Brazylia
3 sierpnia, godz. 17:00: Polska – Włochy

5 sierpnia, godz. 9:00, 13:00, 17:00 lub 21:00: ewentualny ćwierćfinał

7 sierpnia, godz. 16:00 lub 20:00: ewentualny półfinał

9 sierpnia, godz. 16:00: ewentualny mecz o 3. miejsce

10 sierpnia, godz. 13:00: ewentualny finał

✓ Terminarz Polek na igrzyskach olimpijskich
28 lipca, godz. 13:00 Polska – Japonia
31 lipca, godz. 21:00 Polska – Kenia
4 sierpnia, godz. 21:00 Brazylia – Polska

6 sierpnia, godz. 9:00, 13:00, 17:00, lub 21:00: ewentualny ćwierćfinał

8 sierpnia, godz. 16:00, 20:00: ewentualny półfinał

10 sierpnia, godz. 17:15: ewentualny mecz o 3. miejsce

11 sierpnia, godz. 13:00: ewentualny finał

Radosław Piesiewicz, prezes PKOl: to decyzja Huberta i jego teamu. Szanuje ją, ale nie rozumiem

W poniedziałek dowiedzieliśmy się, że Hubert Hurkacz ostatecznie nie wystąpi na igrzyskach olimpijskich. Z tego powodu w Paryżu nie będzie mógł zagrać Jan Zieliński, a Polska nie wystawi miksta. – O rezygnacji Hurkacza dowiedziałem się wczoraj z oświadczenia. Liczyliśmy na to, że Hubert poleci na igrzyska, odbije przysłowiową kartę i umożliwi grę Jankowi w mikście – powiedział nam Radosław Piesiewicz, prezes PKOl.

"Wczoraj stało się to, co się stało. Od razu potem zadzwoniłem do pani menadżer. Rozmawialiśmy, uświadomiłem ją, jak ważne jest to, aby Hubert pojawił się na miejscu. Czekałem na telefon zwrotny z decyzją. Nie doczekałem się"

Ekipa Hurkacza olała Zielińskiego, już widzę na przyszłość występy POL drużyny w Pucharze Davisa itd.

:siara:

Radosław Piesiewicz, prezes PKOl: to decyzja Huberta i jego teamu. Szanuje ją, ale nie rozumiem

W poniedziałek dowiedzieliśmy się, że Hubert Hurkacz ostatecznie nie wystąpi na igrzyskach olimpijskich. Z tego powodu w Paryżu nie będzie mógł zagrać Jan Zieliński, a Polska nie wystawi miksta. – O rezygnacji Hurkacza dowiedziałem się wczoraj z oświadczenia. Liczyliśmy na to, że Hubert poleci na igrzyska, odbije przysłowiową kartę i umożliwi grę Jankowi w mikście – powiedział nam Radosław Piesiewicz, prezes PKOl.

"Wczoraj stało się to, co się stało. Od razu potem zadzwoniłem do pani menadżer. Rozmawialiśmy, uświadomiłem ją, jak ważne jest to, aby Hubert pojawił się na miejscu. Czekałem na telefon zwrotny z decyzją. Nie doczekałem się"

Ekipa Hurkacza olała Zielińskiego, już widzę na przyszłość występy POL drużyny w Pucharze Davisa itd.

Jedyny plus jest taki, że Iga będzie mogła się skupić tylko na singlu. Każda chwila odpoczynku się przyda, tej szansy nie można zmarnować.

Oficjalnie: Norbert Kobielski zawieszony przez agencję antydopingową!

Norbert Kobielski nie wystartuje w Paryżu! Polski skoczek wzwyż został zawieszony przez agencję antydopingową, a powodem jest użycie substancji znajdującej się w tzw. dopalaczach

Trzy dni przed rozpoczęciem igrzysk olimpijskich Athletics Integrity Unit, czyli organizacja, która dba o zapewnienie uczciwości w lekkoatletyce, wydała komunikat w sprawie zawieszenia polskiego zawodnika. Jako powód podano obecność w organizmie/użycie zabronionej substancji (Pentedrone norephedrine metabolite). Jak ustalił Athletics News, jest to substancja znajdującą się w dopalaczach.

:benny: w dopalaczach... oj Norbert :confused::facepalm:

Oficjalnie: Norbert Kobielski zawieszony przez agencję antydopingową!

Norbert Kobielski nie wystartuje w Paryżu! Polski skoczek wzwyż został zawieszony przez agencję antydopingową, a powodem jest użycie substancji znajdującej się w tzw. dopalaczach

Trzy dni przed rozpoczęciem igrzysk olimpijskich Athletics Integrity Unit, czyli organizacja, która dba o zapewnienie uczciwości w lekkoatletyce, wydała komunikat w sprawie zawieszenia polskiego zawodnika. Jako powód podano obecność w organizmie/użycie zabronionej substancji (Pentedrone norephedrine metabolite). Jak ustalił Athletics News, jest to substancja znajdującą się w dopalaczach.

:benny: w dopalaczach... oj Norbert :confused::facepalm:

Przejebał w nocha na odwagę :jjsmile:

Są jakieś mecze godne uwagi w eliminacjach? Nie oglądam rugby, a przy okazji igrzysk bym sobie spojrzał.
to zwykla podrobka a nie rugby, odmiana 7 osobowa:lol:

Anita Włodarczyk przyleci do Paryża tylko na ceremonię otwarcia, żeby przejść się z flagą, po czym wraca do kraju trenować. Hubi nie wpadnie na chwilę, żeby umożliwić granie Zielińskiemu i Idze w mikście. Detale.

to zwykla podrobka a nie rugby, odmiana 7 osobowa:lol:
Gra dla szybkich i zwinnych co nie łapią się do Rugby 15 osobowego, brak wielkich chłopisk z takiego młyna (8)...

Co najlepiej pokazują te fotki...

No i mecze są krótkie 2x7 zamiast 2x40 min. a nie długie przerwy między kolejnymi meczami...
20240723_101540.jpg
wielka łapa tylko w bicku :lol: a przedramię gdzie? @Siwy25_1 ile będzie tutaj w bikolu, pytam się fachowca od wielkich łap!...

Last edited:
Back