Igrzyska Olimpijskie 2024

Zakłada ktoś z Was, że nie zdobędziemy złotego medalu podczas tych Igrzysk?

Polki są faworytkami we wspinaczce ale jeden drobny błąd, presja, debiut na tak dużej imprezie może zaważyć
Siatkarze nie przekonują, ciężko ich narazie zaliczać do grona faworytów

Ola Mirosław i Wojtek Nowicki jednak najpoważniejszymi kandydatami

Jeśli Katzberg nie spali się psychicznie to on jest głównym faworytem do złota w młocie. Wspinaczka to loteria jak mówisz, więc może się uda. Poza tym zostaje nam tylko siatkówka.

Jeśli Katzberg nie spali się psychicznie to on jest głównym faworytem do złota w młocie. Wspinaczka to loteria jak mówisz, więc może się uda. Poza tym zostaje nam tylko siatkówka.
A te czwórki na wodzie? Naja etc? Nie wiem, która to konkurencja nawet :fjedzia:

A te czwórki na wodzie? Naja etc? Nie wiem, która to konkurencja nawet :fjedzia:

Szansa na medal dość spora ale czy na złoty to nie wiem

1722597001316.png

Na tyle samo ten ziomek wyceniał szanse Polaków we wioślarstwie gdzie zdobyliśmy brąz

Hubert Hurkacz wystąpi w ATP 1000 Montreal. Polak bardzo szybko wyleczył poważną kontuzję

Lekarze sugerowali koniec sezonu, mówiło się o bardzo poważnej kontuzji, tymczasem Hubert Hurkacz wraca na kort! Polak już za kilka dni rozpocznie rywalizację w ATP 1000 Montreal

Na Igrzyskach w Paryżu nie mógł zagrać a w Montrealu w dużym turnieju to już tak...
:Duke3d:

Hurkacz niech spierdala, złamas.

Zakłada ktoś z Was, że nie zdobędziemy złotego medalu podczas tych Igrzysk?

Polki są faworytkami we wspinaczce ale jeden drobny błąd, presja, debiut na tak dużej imprezie może zaważyć
Siatkarze nie przekonują, ciężko ich narazie zaliczać do grona faworytów

Ola Mirosław i Wojtek Nowicki jednak najpoważniejszymi kandydatami
Nowicki raczej tylko srebro bo Kanadyjczyk Katzberg (22 lata, 198 cm, 107 kg) (MŚ '23) 84.38! w tym roku 9 wynik w historii!, w kwalifikacjach lekko 79.93...
Katzberg throws 84.38m in men's hammer - longest since 2008 | Continental Tour Gold 2024

Nowicki 35 lat i PB 82.52 z Tokio (21 r) a w tym roku 80.92... a Fajdek 83.93 PB a tym roku 80.02... czyli raczej już obaj past prime, a młody pewnie będzie jeszcze lepszy, jedyne jak poradzi sobie z presją IO, ale po kwalifikacjach to chyba sobie poradzi...

Piąte miejsce żeglarzy w klasie 49er. Jedenaście punktów straty do podium, więc szans na medal nie było. Irlandczycy zajęli ostatnie miejsce w wyścigu medalowym i sami spadli z podium na czwarte miejsce.

Regine Tugade-Watson, rekordzi
bardzo fajna ale dla mnie ta dziarka na brzuchu psuje odbiór pieknej sylwetki...
Oglądałem cały konkurs. Nie powiedziałbym, że gimnastyka kobiet będzie czymś co mnie zaciekawi. Drużyna Brazylii i USA prezentowały się świetnie. Dynamika, zwinność i dużo wdzięku. Zajebisty sport.
no ja chyba pierwszy raz to widziałem. piekna sprawa hipnotyzuje - nie moglem sie oderwac... Nieprawdopodobna kontrola ciała... :frankapprove:

Chyba że ktoś zabłyśnie jak Tomala w Tokio (złoto) czy Dobek (brąz) bo na razie takich niespodzianek nie mamy...

Jest kobietą od zawsze i ma zawyzony poziom testosteronu (pewnie od szprycy)
Zapoznałem się z tematem szerzej @Zaraza Poczytałem trochę. Odpisuję bo teraz bardziej rozumiem temat. A to co się dzieje nie jest w porządku. Oświadczenie Bartosiaka nie mówi całej prawdy i zniekształca historię w stronę lansowanej ideologii i trendów. Nawet jeśli Algierka jest klasyfikowana jako kobieta to jej poziom testosteronu sprawił, że nie przeszła testu płci w 2023r. To nie jest podwyższony testosteron związany ze wspomaganiem jak sugerowałeś i jak sam myślałem. To organizm produkujący testosteron od urodzenia w takiej ilości, że wykształcił typowo męską sylwetkę, rysy twarzy, muskulaturę. Gdy zobaczyłem jej zdjęcia byłem w szoku. Algierka ma nieuczciwą przewagę wobec standardowych biologicznych kobiet i nie powinno mieć to miejsca. Nie można startować w kobiecej kategorii mając chromosomy x i y (wynik badania 2023)- w myśl nauki jest to coś co definiuje płeć męską lub obojniactwo. Jest to człowiek chory. Niech trenuje boks nie zabraniam. Piękna pasja. Nie można jednak pozwalać jej walczyć z standardowymi biologicznymi kobietami bo przewaga jest nie do przeskoczenia.

Do czego to doszło abym podczas IO edukował się na temat wszelakich zaburzeń i chorób.

no ja chyba pierwszy raz to widziałem. piekna sprawa hipnotyzuje - nie moglem sie oderwac... Nieprawdopodobna kontrola ciała... :frankapprove:
+ wiele zawodniczek ma naprawdę zgrabne ciało i jest na co popatrzeć. Sport bardzo kobiecy i jestem fanem. :conorsalute:

Zapoznałem się z tematem szerzej @Zaraza Poczytałem trochę. Odpisuję bo teraz bardziej rozumiem temat. A to co się dzieje nie jest w porządku. Oświadczenie Bartosiaka nie mówi całej prawdy i zniekształca historię w stronę lansowanej ideologii i trendów. Nawet jeśli Algierka jest klasyfikowana jako kobieta to jej poziom testosteronu sprawił, że nie przeszła testu płci w 2023r. To nie jest podwyższony testosteron związany ze wspomaganiem jak sugerowałeś i jak sam myślałem. To organizm produkujący testosteron od urodzenia w takiej ilości, że wykształcił typowo męską sylwetkę, rysy twarzy, muskulaturę. Gdy zobaczyłem jej zdjęcia byłem w szoku. Algierka ma nieuczciwą przewagę wobec standardowych biologicznych kobiet i nie powinno mieć to miejsca. Nie można startować w kobiecej kategorii mając chromosomy x i y (wynik badania 2023)- w myśl nauki jest to coś co definiuje płeć męską lub obojniactwo. Jest to człowiek chory. Niech trenuje boks nie zabraniam. Piękna pasja. Nie można jednak pozwalać jej walczyć z standardowymi biologicznymi kobietami bo przewaga jest nie do przeskoczenia.

Do czego to doszło abym podczas IO edukował się na temat wszelakich zaburzeń i chorób.

+ wiele zawodniczek ma naprawdę zgrabne ciało i jest na co popatrzeć. Sport bardzo kobiecy i jestem fanem. :conorsalute:
Zgadzam się i szanuje ze chciało Ci się jednak poczytać na ten temat, mnie najbardziej wkurwia ignorancja ludzka i te zjebane media które to wszystko rozdmuchują, 20 czy 10 lat temu nawet byśmy nie wiedzieli że ta "kobieta" jest chora- teraz wiemy i bardziej chodziło mi o sprostowanie, że ona urodziła się z narządami rozrodczymi kobiecymi i potencjalnie może nawet urodzić dziecko(chyba)- to że to jest nie fair to nie trzeba nikomu(mi) tłumaczyć- ale to nie jej wina czy celowa zagrywka żeby mieć z tego powodu fory... organizator zjebał, jej nie posądzałbym o szukanie przewagi w rywalizowaniu z kobietami tak jakk mówi 99% internetu... media mnie wkurwiają i ludzie którzy z klapkami na oczach łykają to wszystko- abstrahując czy prawda czy nie należy weryfikować z różnych źródeł a nie ślepo powielać medialne gówno, pozdro :beer:
A może jak na tych IO wygra złoto to na kolejnych zrobią z tym porządek :fjedzia: a co innego też jakby np. rywalizowała czy rywalizował w meskiej kategorii, odbił się od ściany i wtedy próbował w żeńskiej... jebani organizatorzy i jebane media, wg. wielu jebany też, jak sam zauważyłeś, chory czlowiek.. a może we mnie za dużo empatii, ale jakoś się żyje :wink:

Przecież tą Schmiedlowa to Świątek powinna zjeść dupa, jak z nią będzie miała problemy to coś bardzo niedobrego dzieje się z jej grą nawet na mączce…

Zgadzam się i szanuje ze chciało Ci się jednak poczytać na ten temat, mnie najbardziej wkurwia ignorancja ludzka i te zjebane media które to wszystko rozdmuchują, 20 czy 10 lat temu nawet byśmy nie wiedzieli że ta "kobieta" jest chora- teraz wiemy i bardziej chodziło mi o sprostowanie, że ona urodziła się z narządami rozrodczymi kobiecymi i potencjalnie może nawet urodzić dziecko(chyba)- to że to jest nie fair to nie trzeba nikomu(mi) tłumaczyć- ale to nie jej wina czy celowa zagrywka żeby mieć z tego powodu fory... organizator zjebał, jej nie posądzałbym o szukanie przewagi w rywalizowaniu z kobietami tak jakk mówi 99% internetu... media mnie wkurwiają i ludzie którzy z klapkami na oczach łykają to wszystko- abstrahując czy prawda czy nie należy weryfikować z różnych źródeł a nie ślepo powielać medialne gówno, pozdro :beer:
A może jak na tych IO wygra złoto to na kolejnych zrobią z tym porządek :fjedzia: a co innego też jakby np. rywalizowała czy rywalizował w meskiej kategorii, odbił się od ściany i wtedy próbował w żeńskiej... jebani organizatorzy i jebane media, wg. wielu jebany też, jak sam zauważyłeś, chory czlowiek.. a może we mnie za dużo empatii, ale jakoś się żyje :wink:
10-20 lat temu nikt nie dopuściłby jej do rywalizacji. Nie znamy jej i nie wiemy jakie motywy nią kierują. Wie jednak jak rozwijało się jej ciało i kim jest. Startuje jednak ze słabszymi biologicznie rywalkami. Mówi to dużo. Wiem jedno. Nie ma dla niej miejsca w rywalizacji. Wiesz dlaczego wszyscy tak reagują? Bo od otwarcia, które było festiwalem wulgaryzmu, wyniesienia na piedestał mniejszości, słabości, i przemycanie złej dla ludzi ideologii, publika ma już dosyć. Ludzie mają dosyć i bardzo dobrze.

Określenia, że kobieta została pobita przez mężczyznę rozumiem. Algierka jest obojniakiem, wyglądającym jak facet, z wysokim poziomem teścia od urodzenia. Nie może walczyć z kobietami.

Wszyscy mądrzy i oświeceni trąbią o tym, że Algierka powinna w myśl równości walczyć z kobietami. Nie powinna. Nie jesteśmy równi. Są mądrzejsi i głupsi. Ładniejsi i brzydcy. Bogaci i biedni. Skuteczni i nieskuteczni. Równość to mit. Pod przykrywką równości jest jedno - łapanie przewagi i kontroli dla tych którzy tej równości pragną i żądają.

@MooDancer Spokojnie, wystarczy, że dopuszczą więcej takich obojnaków, które zaczną wygrywać i od razu zacznie się kontrola. Tam samo było z Semenyą. W 2012 była burza medialna, ale teoria o braku przewagi biologicznej jeszcze się ledwo broniła (m.in. ponieważ przegrała z dopingowiczką z Rosji). W 2016 gdy doszły dwa inne androgeny i zamknęły podium zrobił się smród, który doprowadził do przymusowej terapii hormonalnej i banu na krótsze dystanse (teraz nie mogą już startować na 800m). Tak samo był przypadek z Mbomą z Namibii na 200/400 co jeszcze bardziej szkodziło potentatom z USA.

Określenia, że kobieta została pobita przez mężczyznę rozumiem. Algierka jest obojniakiem, wyglądającym jak facet, z wysokim poziomem teścia od urodzenia. Nie może walczyć z kobietami.
No widać jednak może:) nie chce mi się już wałkować tematu, ale dla mnie Ci wszyscy "mądrzy i oswieceni" o których piszesz, to Ci którzy ją besztają i twierdzą że "honorowo" nie powinna przystępować do rywalizacji... I słusznie mówisz, że nie wiemy co nią kierowało i wie jak rozwijało się jej ciało, ale głównie chyba chodzi tu o jednak mało kobiecą twarz... bo co z taką np. Gabii Garcią? Budowę ma taką, że śmiało moglaby Pudziana dociążać i wręcz celowo rozwinęła swoje ciało w taki sposób, co prawda na igrzyskach nie występuję, ale no chuj już z tym... cel osiągnięty, nienawiść i żółć wśród ludzi weszła na jeszcze wyższy poziom. A 20 lat temu oczywiście, że by ją dopuścili do rywalizacji bo w majtach ma pipke od zawsze i tyle w temacie, ja jestem w stanie zrozumieć Twój tok rozumowania i cały ten "problem", ale to jak z ludzi wylewa się nienawiść wobec jednostki już nie, przynajmniej jeśli jest to tylko poparte szczątkowymi informacjami z mediów. Biedne kobiety muszą rywalizować z "facetami"...mogły zostać przy garach i chuj, już się nie wypowiadam na ten temat.

No widać jednak może:) nie chce mi się już wałkować tematu, ale dla mnie Ci wszyscy "mądrzy i oswieceni" o których piszesz, to Ci którzy ją besztają i twierdzą że "honorowo" nie powinna przystępować do rywalizacji... I słusznie mówisz, że nie wiemy co nią kierowało i wie jak rozwijało się jej ciało, ale głównie chyba chodzi tu o jednak mało kobiecą twarz... bo co z taką np. Gabii Garcią? Budowę ma taką, że śmiało moglaby Pudziana dociążać i wręcz celowo rozwinęła swoje ciało w taki sposób, co prawda na igrzyskach nie występuję, ale no chuj już z tym... cel osiągnięty, nienawiść i żółć wśród ludzi weszła na jeszcze wyższy poziom. A 20 lat temu oczywiście, że by ją dopuścili do rywalizacji bo w majtach ma pipke od zawsze i tyle w temacie, ja jestem w stanie zrozumieć Twój tok rozumowania i cały ten "problem", ale to jak z ludzi wylewa się nienawiść wobec jednostki już nie, przynajmniej jeśli jest to tylko poparte szczątkowymi informacjami z mediów. Biedne kobiety muszą rywalizować z "facetami"...mogły zostać przy garach i chuj, już się nie wypowiadam na ten temat.
Myślę, że wszelkie wątpliwości w tej sprawie rozwiał by protokół MKOI na temat dopuszczenia jej do rywalizacji i zamknął mordę wszystkim niedowiarkom. Dlaczego tego nie zrobią? NIE WIEM, CHOĆ SIĘ DOMYŚLAM.

Ktoś pamięta ile np w Pekinie było akcji, że ktoś nie powinien zostać dopuszczony, a MKOI I tak kładł na to lache?

Dobra dupa, ale biega słabo :D
Screenshot_2024-08-02-16-19-36-110~2.jpg

A i tak pewnie lepszą niż +90 młodych Januszy :lol: (a dzisiaj to nawet może 99% bo kultura fizyczna u nas kuleje)... Stefanowicz na IO 11.47 a Ewa 10.99, czyli tu nawet była większa różnica... niż pomiędzy Stefanowicz (2. z POL sztafety) a tą z laską z Guam :wink:

Back