Gierki od FromSoftware i inne soulsborne

Szczerze mówiąc miałem to w dupie. Obchodziło mnie tylko że wreszcie ubiłem gada.

bfe71e5c41e510e32a3872dd3c3aadbe2361195599c48ce3757ce4aca3b56658,w400.png

Dzisiaj w bawiłem się w NG+ w Eldenie jeżdżąc od bossa do bossa. Pierwszy raz udało mi się dobrze uniknąć waterflowa Malenii gdy wyskoczyła tuż obok mnie.
Backhand blade’y są mega OP na Malenie, dosłownie ją zahitowałem i wchodziło jak w masło bo ma mało poisa.

Dzisiaj w bawiłem się w NG+ w Eldenie jeżdżąc od bossa do bossa. Pierwszy raz udało mi się dobrze uniknąć waterflowa Malenii gdy wyskoczyła tuż obok mnie.
Backhand blade’y są mega OP na Malenie, dosłownie ją zahitowałem i wchodziło jak w masło bo ma mało poisa.
Mieczem z krwawieniem też można zjechać ją jak szmatę. Nawet nie trzeba się specjalnie silić na uniki. Flamberge używany dwuręczne łamie jej postawę i zadaje krwawienie. Jak przechodziłem drugi raz od początku to aż nie mogłem uwierzyć jakie to łatwe.

Grał już ktoś tu w Wuchang? Bo taki hype był przed premierą a teraz cisza i mało co widać żeby ktoś w to szpilał.

Grał już ktoś tu w Wuchang? Bo taki hype był przed premierą a teraz cisza i mało co widać żeby ktoś w to szpilał.

Będę ogrywał, ale jeszcze nie wiem kiedy. Podobno oceny są zaniżone, bo na premierę była fatalna optymalizacja i coś tam historycznie Chińczykom się nie zgadzało i się wkurwili :lol:
Z głównych atutuów jakie wyłapałem z recenzji: fajni bossowie, fajne lokacje i konstrukcja świata poprzez połączone lokacje przemyślanymi skrótami, drzewko rozwoju, w którym można również rozwijać typ broni, więc nie trzeba ulepszać każdej broni oddzielnie. Z wad: mobki bardzo powtarzalne, nagrody za eksplorację słabe, checkpointy często daleko od bossa, przez co trzeba zapierdalać przez lokację by do niego dotrzeć za każdym razem gdy się ginie - to ma być, albo już jest naprawione, poprzez dodanie mechaniki w stylu posążków Mariki przed niektórymi bossami, przynajmniej tak twórcy zapowiadali. Plus brak języka polskiego. W czasach AI, kiedy tłumaczenie jest banalnie proste, nie zadbać o nasz rynek jest chujowym zabiegiem ze strony twórców. Dlatego grę mam zamiar kupić tylko i wyłącznie z rynku wtórnego tak jak z Khazanem.

Zajebiście gra się w NG+ LoP po przejściu DLC. Ten miecz Lei co się go dostaje po przejściu DLC jest mega OP i ma wykurwisty atak baśni. Pięknie się patrzy jak przeciwnicy są nim robieni :antonio:

Co więcej łukiem bardzo fajnie zeszmaciłem gang królików. Nareszcie walka z nimi stała się znośna

Szkoda że dopiero 2028 ale jakby dodali wybór kilku broni żeby jeszcze bardziej ulepszyć i zróżnicować walkę + ciekawszych bossów to by była miazga, grałbym jak pojebany :tellmemore:

Więcej broni białej byłoby zajebiste. Dodałbym jeszcze większe zróżnicowanie lokacji, mniej questów pobocznych w stylu: idź do punktu A, wciśnij przycisk, wróć po nagrodę.
Jakby dali większość bossów jak 3 finałowych to by było zajebiście. No i poziom trudny powinien być od razu dostępny, bo głupio, że trzeba najpierw przejść grę na normalnym.

Myślałem żeby pod koniec roku kupić Ghost of Yotei bo Tsushima mi się podobała ale po tym jak programista od nich śmiał się ze śmierci Charliego Kirka to pierdziele i napewno tej gry nie dotknę jaką dobra by nie była a podejrzewam że lepsza od poprzednika napewno nie będzie.

Myślałem żeby pod koniec roku kupić Ghost of Yotei bo Tsushima mi się podobała ale po tym jak programista od nich śmiał się ze śmierci Charliego Kirka to pierdziele i napewno tej gry nie dotknę jaką dobra by nie była a podejrzewam że lepsza od poprzednika napewno nie będzie.
Pomijając, że to gniazdo jadowitych lewaków i za to trzeba ich ukarać,
to granie głupią cipą samurają i oglądanie przez całą grę ryj tej popierdolonej trans lewaczki ishi, która mnie, nas białych ludzi nienawidzi z pasją,
to normalny chłop nie zniesie, ciężko by się było odciąć, że to nie ta przygłupia kurwa w grze.

to granie głupią cipą samurają i oglądanie przez całą grę ryj tej popierdolonej trans lewaczki ishi, która mnie, nas białych ludzi nienawidzi z pasją,
to normalny chłop nie zniesie, ciężko by się było odciąć, że to nie ta przygłupia kurwa w grze.
I cyk trzy stówki w kieszeni plus zaoszczędzone 50 godzin życia. Żadna strata.

Wolę do końca życia pykać w Sekiro, Elden Ring i Dark Souls 3 niż wspierać takich pustaków

I cyk trzy stówki w kieszeni plus zaoszczędzone 50 godzin życia. Żadna strata.
Wolę do końca życia pykać w Sekiro, Elden Ring i Dark Souls 3 niż wspierać takich pustaków
W tym roku ma być niby zaprezentowane wolverine i tam po Spiderman 2 może być grubo ponieważ insomniac games współpracuje z sweet baby . Czyli kolejna duża produkcja zniszczona

Na phantom czekam od pierwszej zapowiedzi a ostatnio był gameplay i wygląda jak perełka, oby optymilizacja była dobra bo na ue5 robione. Stellar grałem pół roku temu i dobrze się grało plus ładna bohaterka a nie babo chłop
Na premierę żadnej gry tak czy siak nie będę kupować bo można się wtedy przejechać z optymalizacją, Wuchang też nie jest zły mi być może ogram jak będzie więcej wolnego czasu.

Na premierę żadnej gry tak czy siak nie będę kupować bo można się wtedy przejechać z optymalizacją, Wuchang też nie jest zły mi być może ogram jak będzie więcej wolnego czasu.
Ostatnia gra którą kupiłem na premierę to był resident 4, także również na spokojnie czekam na testerów premierowych :beczka:

Back