AndJusticeForAll
Loża Szyderców
Mam 2 uchigatany, mam inkantacje, farmiłem na smoku teraz idę po ten talizman
Później ogarnę poziomy broni bo mam +3 i +2 więc bida 
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Zobacz sobie kopalnie gdzie są dzwonki kuliste które pozwalają kupować kamienie kowalskie u handlarki.Mam 2 uchigatany, mam inkantacje, farmiłem na smoku teraz idę po ten talizmanPóźniej ogarnę poziomy broni bo mam +3 i +2 więc bida
![]()
gdzie są dzwonki
poszperam na necie dzięki, póki co z Godrickiem dostałem baty kilka razy więc poszedłem nabierać skilla i znaleźć lepszy sprzęt na wschodniej części mapy. Z tym talizmanem co mi pisałeś też mam póki co problem bo docieram do bossai bęcki. Nie bez powodu postać nazwałem "Noob" 
Nie musisz walczyć z Godrickiem żeby dotrzeć do części mapy z jeziorem.![]()
poszperam na necie dzięki, póki co z Godrickiem dostałem baty kilka razy więc poszedłem nabierać skilla i znaleźć lepszy sprzęt na wschodniej części mapy. Z tym talizmanem co mi pisałeś też mam póki co problem bo docieram do bossai bęcki. Nie bez powodu postać nazwałem "Noob"
![]()
Tak też zrobiłem żeby zdobyć inkantacje, ale postanowiłem że wrócę skoro jest to jeden z pierwszych obszarów i ubije niemilca, srogo się zdziwiłemNie musisz walczyć z Godrickiem żeby dotrzeć do części mapy z jeziorem.
Przed wjazdem do zamku skręcasz w prawo i jedziesz aż docierasz do mostu ze staruszką czytającą z palców, jak będziesz obok niej spójrz w lewo na dół i będziesz widział skały po których możesz zejść i tam masz skrót do jeziora Liurnia czy jak to tam się nazywa.
Teraz błądzę po południowo wschodniej części mapy, wczoraj ubiłem Lioness Misbegotten za pierwszym podejściem i brakło mi dnia na dalsze granie. Broń ulepszona do +5 i +6. Lepszej zbroi niż Rycerza od Twin Maiden chyba prędko nie znajdę. Mam talizman podwójnego ostrza ale nie jestem pewny na 100% czy działa z 2 uchigatanami, jako drugi mam talizman Radagona. Gra jest przekurewnie wielka i niestety nie prowadzi za rękę więc nie bardzo wiem dokąd się wybrać. Będę czyścił mapę krok po kroku 
Zawsze możesz też zrobić questa żeby zdobyć kieł wasalnego rycerza, jedną z najlepszych broni w grze którą można zdobyć już w pogrobnie, przy okazji zdobędziesz talizman topora który daje 10 lub 15% do ładowanych ataków.Tak też zrobiłem żeby zdobyć inkantacje, ale postanowiłem że wrócę skoro jest to jeden z pierwszych obszarów i ubije niemilca, srogo się zdziwiłemTeraz błądzę po południowo wschodniej części mapy, wczoraj ubiłem Lioness Misbegotten za pierwszym podejściem i brakło mi dnia na dalsze granie. Broń ulepszona do +5 i +6. Lepszej zbroi niż Rycerza od Twin Maiden chyba prędko nie znajdę. Mam talizman podwójnego ostrza ale nie jestem pewny na 100% czy działa z 2 uchigatanami, jako drugi mam talizman Radagona. Gra jest przekurewnie wielka i niestety nie prowadzi za rękę więc nie bardzo wiem dokąd się wybrać. Będę czyścił mapę krok po kroku
![]()
Ten talizman już mamZawsze możesz też zrobić questa żeby zdobyć kieł wasalnego rycerza, jedną z najlepszych broni w grze którą można zdobyć już w pogrobnie, przy okazji zdobędziesz talizman topora który daje 10 lub 15% do ładowanych ataków.

Próg wejścia w eldena jest dla mnie kosmicznyKurde jak czytam ten temat albo @Risky w CP2077 to mega szacun, że ludzie tak potrafią ogarniac co i jak w grze. Druga sprawa, to już dawno zagrałbym w Eldena ale powstrzymuje mnie właśnie takie podejście gdzie, żeby grać to lepiej ogarniać poradniki czy filmiki na yt. To mocno wywala immersję. Pewnie bez tych "porad" można grać, ale będzie też ciężej.
gdyby nie pomoc tutaj to pewnie odbilbym się 3 raz 
Dokładnie, dlatego ja grałem bez żadnych informacji, co to za przyjemność pójdź tam i tam, weź to i tamto, właśnie to odkrywanie jest piękne, jak ktoś robi 5 run czasowy to wiadomo ale za 1 podejściem to psucie sobie zabawy.Kurde jak czytam ten temat albo @Risky w CP2077 to mega szacun, że ludzie tak potrafią ogarniac co i jak w grze. Druga sprawa, to już dawno zagrałbym w Eldena ale powstrzymuje mnie właśnie takie podejście gdzie, żeby grać to lepiej ogarniać poradniki czy filmiki na yt. To mocno wywala immersję. Pewnie bez tych "porad" można grać, ale będzie też ciężej.
Kurła fajnie byłoby mieć tyle czasu żeby to ograćDlatego najlepszą ścieżką dla początkujących jest:
1. DS1
2. DS2
3. DS3
4. BB
Jak się przejdzie te gry mniej więcej w takiej kolejności to ER nie będzie stanowił takiego problemu, bo mechaniki souls-like'ów ma się już dobrze opanowane.

Dla mnie chodziło przede wszystkim żeby wbić się do gry i nie dostawać wpiedolu na każdym kroku (choć w tych grach głównie o to chodzi). Mam teraz postać którą daję radę i mogę w miarę komfortowo odkrywać mapę co jakiś czas dostając wpierdol żeby zorientować się że udałem się do złej dzielnicydokładnie, dlatego ja grałem bez żadnych informacji, co to za przyjemność pójdź tam i tam, weź to i tamto, właśnie to odkrywanie jest piękne, jak ktoś robi 5 run czasowy to wiadomo ale za 1 podejściem to psucie sobie zabawy

Dla mnie DS1 i DS2 są niegrywalne a do tego bossy śmiesznie słabe. Wole mniej denerwujące lokacje ale pobić się z mocnymi bossami niż na odwrót.Dlatego najlepszą ścieżką dla początkujących jest:
1. DS1
2. DS2
3. DS3
4. BB
Jak się przejdzie te gry mniej więcej w takiej kolejności to ER nie będzie stanowił takiego problemu, bo mechaniki souls-like'ów ma się już dobrze opanowane.
Dla mnie DS1 i DS2 są niegrywalne a do tego bossy śmiesznie słabe. Wole mniej denerwujące lokacje ale pobić się z mocnymi bossami niż na odwrót.
Za pierwszym razem po czterech dniach i tysiącu "nie żyjesz" chciałem odinstalować. Jak się już wie co i jak to Elden jest dość prosty. Jednak bez poznania niektórych sztuczek i systemu rozwoju można osiwieć. Dajmy na to Malenie która mega dała mi w kość. Przy odpowiednim rozwoju i przedmiotach można ją zjechać jak szmatę prawie nie używając uników tylko po prostu ją bić gdzie łatwo przełamać jej postawę. Tak jest zasadniczo z każdym bosem.Kurde jak czytam ten temat alb @Risky w CP2077 to mega szacun, że ludzie tak potrafią ogarniac co i jak w grze. Druga sprawa, to już dawno zagrałbym w Eldena ale powstrzymuje mnie właśnie takie podejście gdzie, żeby grać to lepiej ogarniać poradniki czy filmiki na yt. To mocno wywala immersję. Pewnie bez tych "porad" można grać, ale będzie też ciężej.
No chyba że jesteś zaraz obok niej i akurat wyskakuje w powietrze to już wiadomo że będzie kolejna próbaZa pierwszym razem po czterech dniach i tysiącu "nie żyjesz" chciałem odinstalować. Jak się już wie co i jak to Elden jest dość prosty. Jednak bez poznania niektórych sztuczek i systemu rozwoju można osiwieć. Dajmy na to Malenie która mega dała mi w kość. Przy odpowiednim rozwoju i przedmiotach można ją zjechać jak szmatę prawie nie używając uników tylko po prostu ją bić gdzie łatwo przełamać jej postawę. Tak jest zasadniczo z każdym bosem.
Ogarnij sobie Demons Souls na PS5. Ta gra to najlepsze wejście w gry FS.Kurde jak czytam ten temat albo @Risky w CP2077 to mega szacun, że ludzie tak potrafią ogarniac co i jak w grze. Druga sprawa, to już dawno zagrałbym w Eldena ale powstrzymuje mnie właśnie takie podejście gdzie, żeby grać to lepiej ogarniać poradniki czy filmiki na yt. To mocno wywala immersję. Pewnie bez tych "porad" można grać, ale będzie też ciężej.
No chyba że jesteś zaraz obok niej i akurat wyskakuje w powietrze to już wiadomo że będzie kolejna próba

Pewniegdzie łatwo przełamać jej postawę

Znalazłem przyzywanie bezgłowego rycerza (Lhutel) co mi bardzo ułatwiło sprawę
Na obu mieczach mam prochy krwawienia, można jakoś ulepszać prochy?To akurat nauczyłem się unikać tak w 40% przypadków. Chyba to szło unik do siebie, do siebie, trzeci do niej i ostatni do siebie jak zadaje jeszcze dodatkowy cios po tym twisterze.No chyba że jesteś zaraz obok niej i akurat wyskakuje w powietrze to już wiadomo że będzie kolejna próba
Jak zaczniesz quest Ranni to będziesz mieć najlepsze prochu w grze (mimika) i w tych podziemiach jest też dużo konwalii potrzebnych do ulepszania duchówPewnie![]()
Zajebałem GodrickaZnalazłem przyzywanie bezgłowego rycerza (Lhutel) co mi bardzo ułatwiło sprawę
Na obu mieczach mam prochy krwawienia, można jakoś ulepszać prochy?
Ja jak widzę że ma 2/3 życia już się szykuje i jak wyskakuje to wtedy przed pierwszą falą uciekam sprintem, druga roluje na nią a trzecią wystarczy że prawą gałkę dasz na siebie i nie musisz nawet rolować. Taka technika za każdym razem udaje mi się perfekcyjnie ale gorzej jak wyskoczy tuż obok mnie to mi bardzo słabo idzie i najczęściej zabija mnie odrazu.To akurat nauczyłem się unikać tak w 40% przypadków. Chyba to szło unik do siebie, do siebie, trzeci do niej i ostatni do siebie jak zadaje jeszcze dodatkowy cios po tym twisterze.
Mój syn jest dobry. Jedzie ja na samych unikach bez summona. Tak na zimno i metodycznie. Ja jestem za nerwowy.
Gorzej że jak raz unikniesz to może zaraz losowo odpalić to samo gówno.Jak zaczniesz quest Ranni to będziesz mieć najlepsze prochu w grze (mimika) i w tych podziemiach jest też dużo konwalii potrzebnych do ulepszania duchów
Ja jak widzę że ma 2/3 życia już się szykuje i jak wyskakuje to wtedy przed pierwszą falą uciekam sprintem, druga roluje na nią a trzecią wystarczy że prawą gałkę dasz na siebie i nie musisz nawet rolować. Taka technika za każdym razem udaje mi się perfekcyjnie ale gorzej jak wyskoczy tuż obok mnie to mi bardzo słabo idzie i najczęściej zabija mnie odrazu.
Póki co ten bezgłowy zajebiście daje radę na odciąganie uwagi przeciwników, obawiam się że moja kopia radziłaby sobie zdecydowanie gorzej. Teraz jestem na etapie eksploracji i czerpania frajdy z gry, najtrudniejszy był początek aby poznać mechaniki, stworzyć i uzbroić postać z którą nie będę się obawiał każdego przeciwnika. Nadal mam w ciul braków w wiedzy jak to wszystko funkcjonuje, muszę też pokombinować z resetem postaci bo nie wiem czy dobrym pomysłem było rozdanie punktów tak jak to uczyniłem, pobawię się wtedy też z innym uzbrojeniem tak żeby czerpać jak najwięcej frajdy z gry. Bardzo dziękuję @BogdanJanusz i @Risky za porady na start bez nich pewnie znów bym odpuścił sobie granieJak zaczniesz quest Ranni to będziesz mieć najlepsze prochu w grze (mimika) i w tych podziemiach jest też dużo konwalii potrzebnych do ulepszania duchów
Ja jak widzę że ma 2/3 życia już się szykuje i jak wyskakuje to wtedy przed pierwszą falą uciekam sprintem, druga roluje na nią a trzecią wystarczy że prawą gałkę dasz na siebie i nie musisz nawet rolować. Taka technika za każdym razem udaje mi się perfekcyjnie ale gorzej jak wyskoczy tuż obok mnie to mi bardzo słabo idzie i najczęściej zabija mnie odrazu.

Tak to już ogarnąłem w Lies of P.@AndJusticeForAll ogarnąłeś skalowanie broni? Postać rozwijasz pod daną broń.
Bayle to jest kurna GOAT![]()