Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Co tam Ci nie działa? Ja normalnie mam pirata i śmiga.Chciałem sobie zainstalować ISO Władcy Pierścienia, tej strategii. Kiedyś za młodu to się robiło na luzie Deamon Toolsem. Teraz niby zrobiłem wszystko po kolei, ale nie uruchamia się i chuj. Niestety serwery już nie są wspieranie i nie da się kupić nigdzie online tej gierki. To był taki klasyk :( Krasnale najlepsze :(
![]()
WÅadca PierÅcieni: Bitwa o Åródziemie II, The Lord of the Rings: The Battle for Middle-Earth II - Wielka Encyklopedia Gier - GRYOnline.pl
Kontynuacja bestsellerowej strategii czasu rzeczywistego, bazujÄcej na cieszÄcej siÄ niesÅabnÄcÄ popularnoÅciÄ trylogii WÅadca PierÅcieni oraz jej kinowej adaptacji.www.gry-online.pl

jak przeczytasz wszystkie posty, a nie jest ich dużo, to będziesz wiedział.Co tam Ci nie działa? Ja normalnie mam pirata i śmiga.

Moja dziś to samo. Musiałem szybko ustawić do pionu!![]()
Donald Tusk wskazaÅ gry wideo jako jeden z czynników, które przyczyniÅy siÄ do ataków w polskich szkoÅach - GRYOnline.pl
Donald Tusk wskazaÅ gaming jako jeden z czynników mogÄcych sprzyjaÄ agresji wÅród mÅodzieży.www.gry-online.pl
![]()
Użyłeś Aksi czy może coś jak spartański szał?Moja dziś to samo. Musiałem szybko ustawić do pionu!

No i jeszcze muzyka rockowa!![]()
Donald Tusk wskazaÅ gry wideo jako jeden z czynników, które przyczyniÅy siÄ do ataków w polskich szkoÅach - GRYOnline.pl
Donald Tusk wskazaÅ gaming jako jeden z czynników mogÄcych sprzyjaÄ agresji wÅród mÅodzieży.www.gry-online.pl
![]()

Nie te czasy Andrew, teraz te młode pierdolce Skolimów i grubej Olivki brazil słuchajo. Takie hity dopiero ryją berecik.No i jeszcze muzyka rockowa!![]()

Czy wspomniałeś jej, że tylko zdrajca narodu polskiego uznaje zdanie rudego wafla za słuszne?Moja dziś to samo. Musiałem szybko ustawić do pionu!
![]()
![]()
| Badanie | Liczba uczestników | Wynik |
|---|---|---|
| Przybylski i Weinstein (2019), Uniwersytet Oksfordzki | 1004 nastolatków | Nie stwierdzono związku między brutalnymi grami a agresywnym zachowaniem. |
| Ferguson (2020), metaanaliza 28 prób badawczych | ok. 21 000 młodych osób | Związek był bardzo słaby, a w badaniach o najlepszej metodologii praktycznie zerowy. |
| Ferguson i współpracownicy (2019), Singapur | 3034 dzieci | Brutalne gry nie przewidywały wzrostu agresji po dwóch latach. |
| American Psychological Association (2020) | Przegląd badań | Potwierdzono niewielki związek z agresją, ale nie wykazano związku przyczynowego z poważną przemocą |
niemiecki cwel wie swoje i tyle. Nie ma sensu się męczyć nad tym.Tyle już dekad gamingu, tyle badań naukowych, a ci dalej niereformowalni z grami jako kozłem ofrianym
Tymczasem:
Nie ma przekonujących dowodów naukowych, że gry wideo przyczyniły się do wzrostu rzeczywistej przemocy wśród młodzieży. Istnieją natomiast badania wskazujące, że brutalne gry mogą w pewnych okolicznościach zwiększać agresywne myśli, emocje lub zachowania.
Kluczowe jest rozróżnienie dwóch pojęć:
To, że w badaniu zaobserwowano wzrost agresji po graniu w brutalną grę, nie oznacza automatycznie, że gra zwiększa prawdopodobieństwo popełnienia przestępstwa.
- Agresja – np. irytacja, wrogie nastawienie, krzyczenie, prowokowanie innych czy agresywne reakcje w eksperymentach.
- Przemoc – np. pobicia, poważne napaści, przestępstwa z użyciem przemocy.
Przykłady:
Badanie Liczba uczestników Wynik Przybylski i Weinstein (2019), Uniwersytet Oksfordzki 1004 nastolatków Nie stwierdzono związku między brutalnymi grami a agresywnym zachowaniem. Ferguson (2020), metaanaliza 28 prób badawczych ok. 21 000 młodych osób Związek był bardzo słaby, a w badaniach o najlepszej metodologii praktycznie zerowy. Ferguson i współpracownicy (2019), Singapur 3034 dzieci Brutalne gry nie przewidywały wzrostu agresji po dwóch latach. American Psychological Association (2020) Przegląd badań Potwierdzono niewielki związek z agresją, ale nie wykazano związku przyczynowego z poważną przemocą
W 2020 roku American Psychological Association wyraźnie ostrzegło przed przypisywaniem brutalnym grom odpowiedzialności za poważną przemoc, w tym masowe strzelaniny.
Organizacja podkreśliła, że przemoc jest złożonym problemem społecznym, a skupianie się na grach może odwracać uwagę od lepiej udokumentowanych czynników ryzyka, takich jak wcześniejsze zachowania przemocowe.

Badania badaniami, ale ja po 5 przegranych z rzędu w LOL'a jak byłem w technikum byłem w stanie komuś zrobić krzywdę. Zazwyczaj była to moja dłoń uderzająca z całej siły w betonowy parapetTyle już dekad gamingu, tyle badań naukowych, a ci dalej niereformowalni z grami jako kozłem ofrianym
Tymczasem:
Nie ma przekonujących dowodów naukowych, że gry wideo przyczyniły się do wzrostu rzeczywistej przemocy wśród młodzieży. Istnieją natomiast badania wskazujące, że brutalne gry mogą w pewnych okolicznościach zwiększać agresywne myśli, emocje lub zachowania.
Kluczowe jest rozróżnienie dwóch pojęć:
To, że w badaniu zaobserwowano wzrost agresji po graniu w brutalną grę, nie oznacza automatycznie, że gra zwiększa prawdopodobieństwo popełnienia przestępstwa.
- Agresja – np. irytacja, wrogie nastawienie, krzyczenie, prowokowanie innych czy agresywne reakcje w eksperymentach.
- Przemoc – np. pobicia, poważne napaści, przestępstwa z użyciem przemocy.
Przykłady:
Badanie Liczba uczestników Wynik Przybylski i Weinstein (2019), Uniwersytet Oksfordzki 1004 nastolatków Nie stwierdzono związku między brutalnymi grami a agresywnym zachowaniem. Ferguson (2020), metaanaliza 28 prób badawczych ok. 21 000 młodych osób Związek był bardzo słaby, a w badaniach o najlepszej metodologii praktycznie zerowy. Ferguson i współpracownicy (2019), Singapur 3034 dzieci Brutalne gry nie przewidywały wzrostu agresji po dwóch latach. American Psychological Association (2020) Przegląd badań Potwierdzono niewielki związek z agresją, ale nie wykazano związku przyczynowego z poważną przemocą
W 2020 roku American Psychological Association wyraźnie ostrzegło przed przypisywaniem brutalnym grom odpowiedzialności za poważną przemoc, w tym masowe strzelaniny.
Organizacja podkreśliła, że przemoc jest złożonym problemem społecznym, a skupianie się na grach może odwracać uwagę od lepiej udokumentowanych czynników ryzyka, takich jak wcześniejsze zachowania przemocowe.

Badania badaniami, ale ja po 5 przegranych z rzędu w LOL'a jak byłem w technikum byłem w stanie komuś zrobić krzywdę. Zazwyczaj była to moja dłoń uderzająca z całej siły w betonowy parapet![]()