GameZone... czyli co sie kreci w czytnikach.

1. W football managerze tez tak masz. Jakby pilka bazowala na statach bylaby nudna
2. Symulowac mecze w fifie? To po chuj fife kupiles? :D
1. Silnik zastosowany w FM jest lata świetle przed tym z Fify. Tam wyraźnie widać, obserwując mecz, jak piłkarze realizują twoją przedmeczową taktykę, przydzielone role, itd.; Opcja natychmiastowej symulacji również bierze te zmienne pod uwagę wypluwając wynik.
Owszem, gra posiada pewien element losowości, ale nie opiera się na nim w pełni jak, zadaje się, robi to Fifa.

2. No a jak mam niby grać w trybie MENADŻERSKIM ? Grając drużyną osobiście ? :-D Po to chyba dali opcję symulacji, żeby nie napierdalać meczów samemu, tylko jak człowiek powołać kadrę, ustawić formację, taktykę i przekonać się, czy ta okazała się skuteczna - dając AI grać.
Tylko sęk w tym, że silnik symulujący w tej grze jest tak płytki, że nie bierze - prawdopodobnie - ustawień gracza pod uwagę i wypluwa za każdym razem jakieś losowe, z dupy wzięte wyniki.

2. No a jak mam niby grać w trybie MENADŻERSKIM ? Grając drużyną osobiście ? :-D Po to chyba dali opcję symulacji, żeby nie napierdalać meczów samemu, tylko jak człowiek powołać kadrę, ustawić formację, taktykę i przekonać się, czy ta okazała się skuteczna - dając AI grać.
Skoro grasz w Fifę, to dla mnie nie ma nic dziwnego w rozgrywaniu tych meczy - wtedy aspekt menedżerski polega na robieniu transferów, trenowaniu zawodników i wyborze ustawienia/składu.
Natomiast jeśli masz chęć pobawić się głównie taktyką, bez sterowania zawodnikami, to po co w ogóle spoglądać na Fifę, skoro jest na rynku FM? :smile:

Skoro grasz w Fifę, to dla mnie nie ma nic dziwnego w rozgrywaniu tych meczy - wtedy aspekt menedżerski polega na robieniu transferów, trenowaniu zawodników i wyborze ustawienia/składu.
No dobra, można i tak, ale mnie osobiście, niestety, taka rozgrywka nie odpowiada i nie satysfakcjonuje.
Natomiast jeśli masz chęć pobawić się głównie taktyką, bez sterowania zawodnikami, to po co w ogóle spoglądać na Fifę, skoro jest na rynku FM? :smile:
Sądziłem, że symulacja w Fifie działa na podobnej zasadzie jak w FM, gdzie nasze wybory taktyczne faktycznie wpływają na przebieg symulowanego meczu.

W FM, z kolei, nużą i irytują mnie zaawansowane w stosunku do Fify obowiązki "około meczowe". Mam tutaj na myśli m.in. robotę papierkową, czyli negocjacje kontraktów, treningi, itp.
Tak, wiem o uproszczonym trybie klasycznym, ale i On jest pełny irytujących rzeczy i zbędnych opcji.

Nie słyszeliście o jakimś modzie do Fify usprawniającym ten element rozgrywki ?

No dobra, można i tak, ale mnie osobiście, niestety, taka rozgrywka nie odpowiada i nie satysfakcjonuje.

Sądziłem, że symulacja w Fifie działa na podobnej zasadzie jak w FM, gdzie nasze wybory taktyczne faktycznie wpływają na przebieg symulowanego meczu.

W FM, z kolei, nużą i irytują mnie zaawansowane w stosunku do Fify obowiązki "około meczowe". Mam tutaj na myśli m.in. robotę papierkową, czyli negocjacje kontraktów, treningi, itp.
Tak, wiem o uproszczonym trybie klasycznym, ale i On jest pełny irytujących rzeczy i zbędnych opcji.

Nie słyszeliście o jakimś modzie do Fify usprawniającym ten element rozgrywki ?
czyli chcesz po prostu zagrac w chuj biednego managera. proponuje ci odpalic fma i obarczyc wszystkim, oprocz ustalania skladu i taktyki, swojego asystenta. wtedy nie musisz sobie zawracac dupy kontraktami i treningami

chujnia z grzybnia jak to mowia
ale mody wszystko zalatwia, na ps4 tez maja byc
pamietaj, ze jak mowimy o wersji pc to nawet nie ma co kupowac, bo to gowno jest
No właśnie jak zaczęliście temat to doczytałem, że n PS4 też da się ogarnąć składy. W tej sytuacji muszę przetestować demo. Niby nie planowałem kupować w tym roku nowej piłki, ale kto wie, może się na którąś skuszę :)

taka sama jak na plejke
Wersja gry taka sama, ale na xone chyba modów nie będzie

No właśnie jak zaczęliście temat to doczytałem, że n PS4 też da się ogarnąć składy. W tej sytuacji muszę przetestować demo. Niby nie planowałem kupować w tym roku nowej piłki, ale kto wie, może się na którąś skuszę :)
Ja kupuję fifę, bo największą wadę czyli nienaturalnie szybkie tempo usunęli, a multikiem jednak fifa niszczy.

Podziwiam Was. Ostatnia fifa w jaką grałem to bodajże world cup 98 (ta z zajebistą muzyką).
Potem mi się przejadło, i pomimo tego, że nadal w coś tam grywam, tak fife/pesa omijam szerokim łukiem :)

czyli chcesz po prostu zagrac w chuj biednego managera. proponuje ci odpalic fma i obarczyc wszystkim, oprocz ustalania skladu i taktyki, swojego asystenta. wtedy nie musisz sobie zawracac dupy kontraktami i treningami
Gram w tym uproszczonym trybie klasycznym i tam chyba domyślnie treningi są przekazane asystentowi. Jak mam mu zwalić na łeb całą resztę ? Nie widzę tam opcji odnośnie, chociażby, kontraktów.

Tak na marginesie...
O co chodzi z tymi transferami w FM ? Próbowałem kupić Linetty'ego z Lecha. Wartość piłkarza to niecałe 3 mln, a Oni zaśpiewali sobie 30. :confused:

Gram w tym uproszczonym trybie klasycznym i tam chyba domyślnie treningi są przekazane asystentowi. Jak mam mu zwalić na łeb całą resztę ? Nie widzę tam opcji odnośnie, chociażby, kontraktów.

Tak na marginesie...
O co chodzi z tymi transferami w FM ? Próbowałem kupić Linetty'ego z Lecha. Wartość piłkarza to niecałe 3 mln, a Oni zaśpiewali sobie 30. :confused:
klub moze sobie zaspiewac ile chce. jak gosc jest zawodnikiem waznym dla druzyny, to gegaja wchuj za niego. wejdz w swoj sztab i sprawdz gdzies na asystencie czy jest opcja kontraktow, chociaz to troche bez sensu, bo podpisujesz je na lata, a gra sie ciagnie dlugo

klub moze sobie zaspiewac ile chce. jak gosc jest zawodnikiem waznym dla druzyny, to gegaja wchuj za niego. wejdz w swoj sztab i sprawdz gdzies na asystencie czy jest opcja kontraktow, chociaz to troche bez sensu, bo podpisujesz je na lata, a gra sie ciagnie dlugo
Nie widzę takiej opcji.
A szkoda, bo głównie te kontrakty "odbierają mi smak życia". Tak bardzo nie chce mi się z tym pierdolić, babrać się w tych klauzulach i innym gównie...
Chcę tylko klepać transfery i korzystać z zaawansowanej symulacji meczowej, mając przy tym do dyspozycji maksymalnie uproszczone (a'la Fifa) inne aspekty rozgrywki. Czy naprawdę wymagam aż tak wiele ? :sad:

Gaara, Kurwiu. Zaradź coś.

Nie widzę takiej opcji.
A szkoda, bo głównie te kontrakty "odbierają mi smak życia". Tak bardzo nie chce mi się z tym pierdolić, babrać się w tych klauzulach i innym gównie...
Chcę tylko klepać transfery i korzystać z zaawansowanej symulacji meczowej, mając przy tym do dyspozycji maksymalnie uproszczone (a'la Fifa) inne aspekty rozgrywki. Czy naprawdę wymagam aż tak wiele ? :sad:

ja gram teraz w cman 03/04 i tam po lewej jak klikne w swoje imie, wyskakuja rozne opcje, w tym "opcje menadzerskie", tam moge zaznaczyc, ze za kontrakty, sparingi i trening, odpowiedzialny jest asystent

PES 17 na PC to kompletna porażka, drewno, uwielbiałem piłkę od konami do momentu aż zaczeli lać na pc, przesiadłem się wtedy na FIFE, która w tamtych czasach przerzuciła silnik z konsoli na pcta.

Teraz czekam na odbiór zamówionej przeze mnie FIFY 17, będzie się grało w wolnych chwilach.

A jak ktoś ma steam to jest grupa naszego forum
http://steamcommunity.com/groups/mmarocks

Last edited:
Pożyczyłem od kolegi Uncharted 4 co to jest za gra to nie mam pytań graficznie to wypierdal mnie z butów ogólnie gry od naughty dog to jest coś pięknego . Odnośnie Pesa i Fify 2016 to kupiłem na ps4 obie i niestety ale jak dla mnie to pes był wgl nie grywalny o ile w polu dawał rade to co odwalali bramkarze to szkoda gadać bronili niemożliwe a wpuszczali takie babole albo wrzucali sobie sami do bramki i szybko przez to mi się odechciało w to grać przy 17 tego błedu nie zrobie i biore tylko FIFE . Nie moge się doczekać już nowego FM'a i gry jakimś mocnym średniakiem .

Nie widzę takiej opcji.

Który FM ?

Back