GameZone... czyli co sie kreci w czytnikach.

Dla mnie będzie różnica jak PS4 PS4 pro. Jedyna różnica jaką zaobserwowałem to ładowanie gier ale to była zasługa dysku który wymieniłem na szybszy a nie samej konsoli. Jak dla mnie wyrzucone pieniądze.
Cyfrowych gier mam dość dużo ale kupuje je na równi z pudełkami. Na zasadzie które akurat tańsze.
I tak nowych gier nie ma by przesiadka miała większy sens.
Pod koniec 2025 wyjdzie Death Stranding 2, które mnie osobiście nie grzeje, a Wolverine będzie pewnie crossgenem jak Miles Morales.
Jedynie GTA 6 może pokazać pazur na prosiaku, ale w 2026 ma wyjść kolejny Xbox, więc tam sobie ogram.

Szukam czegoś bardziej "realistycznego" niż Doom, nie lubię takich klimatów. Chociaż puściłem gameplay i wygląda na niezły rozpierdol. :D Myślałem bardziej o czymś w klimacie wojennym, może policyjnym (typu CoD, BF etc.), gangsterskim etc. Dawno wypadłem z obiegu jeśli chodzi o gry - przez ostatnie lata grałem głównie w FIFę i jakieś klasyki typu TLOU, RDR, Cyberpunk etc.

Zerknę na FC5. Widzę, że gra ma już troche lat - w miarę ok wygląda jak na obecne czasy?
Polecam Atomic Heart

Zajebisty jest ten RE4. Ma mnóstwo kapitalnych momentów i świetnych bossów, ale też sporo lokacji w których włosy mi siwieją z nerwów. Jak obrona w chatce przed wieśniakami, walka z siostrami z piłami motorowymi, a teraz nerwy mi puszczają w tym labiryncie z żywopłotu gdzie mi już amunicji zaczyna brakować.

Rozszerzaliście może pamięć w PS5?
Chodzi mi to po głowie i zastanawiam się czy poza tym dedykowanym WD są jakieś ciekawe opcje.
Interesuje mnie 1TB.

Najlepsza gra BioWare w jaką grał, czyli zdradził że to jego pierwsza.

:DC:
To tak samo jak było info, że nowy DA to rekord na steam jeśli chodzi o gry BioWare. Tyle, że tak prawdę mówiąc to ich pierwsza gra, która trafiła tam na premierę.

Chodzi mi to po głowie i zastanawiam się czy poza tym dedykowanym WD są jakieś ciekawe opcje.
Interesuje mnie 1TB.
W sumie się nie interesowałem bo więcej miejsca mi nie trzeba. Nie ma opcji ma dowolny dysk jak w PS4?

W sumie się nie interesowałem bo więcej miejsca mi nie trzeba. Nie ma opcji ma dowolny dysk jak w PS4?
Chyba nie każdy jest wspierany. Te dedykowane montujesz i od razu po włączeniu się formatują - z resztą ponoć trzeba kombinować.

Jeżeli Bioware przetrwa to ciekawe czy w ME5 też będą przepychać woke z uporem maniaka czy pójdą po rozum do głowy.
Będą przepychać, tam musiałaby wejść rada nadzorcza i wyjebać wszystkich, dokładnie wszytskich by to się zmieniło. To środowisko przesiąknięte zruchanym odbytem i poczuciem wyimaginowanej krzywdy.

Będą przepychać, tam musiałaby wejść rada nadzorcza i wyjebać wszystkich, dokładnie wszytskich by to się zmieniło. To środowisko przesiąknięte zruchanym odbytem i poczuciem wyimaginowanej krzywdy.
Jeśli będzie klapa to EA zaora ich bez mrugnięcia okiem. Na co gorąco liczę.

Mimo wszystko najważniejsze są pieniądze, a tu jest kolejna woke klapa, bo gracze mają dość tego gówna.
Niech tylko jeszcze najnowszy AC okaże się crapem i sprzedażowym fiaskiem to już w ogóle będzie bajka.

Interesuje mnie 1TB.
W komentarzach też pada kilka fajnych propozycji.

Mimo wszystko najważniejsze są pieniądze, a tu jest kolejna woke klapa, bo gracze mają dość tego gówna.
Niech tylko jeszcze najnowszy AC okaże się crapem i sprzedażowym fiaskiem to już w ogóle będzie bajka.
Jeśli będzie klapa to EA zaora ich bez mrugnięcia okiem. Na co gorąco liczę.
I ja na to liczę.

A niech idą na dno, chce ktoś zagrać w nowego Mass Effecta wykonanego przez nich? Ja nie, wolę by ta marka padła. Tych starych projektantów gry Mass Effect dawno już tam nie ma. Kto ma niby tę grę zrobić, obejrzyjcie filmiki z pracy tego "zespołu" same kurwy kolorowe w fioletowych włosach i pedały.
:beczka:

Gdy ktoś mówi ci... życzę byś żył w intersujących czasach.... a Żona tylko wrzuca paczki na stół. Na Ps5Pro grałem może kilka godzin.

e66b3b80-f4d8-433f-9e4b-1fbb5950562b (1).jpeg

Ostatnio przeszedłem South Park: Stick of Truth. Przyjemna i nawet zabawna gierka turowa na ok. 10 godzin.
1731667889217.png

Teraz cisnę na zmianę w Batman Arkham Knight i wróciłem do Traveler Octopath bo ostatnio mnie zmęczyło trochę grindowanie, ale teraz znowu daje fun. Jestem miłośnikiem turówek nawet jeżeli mają słabą mechanikę i miałką historię.

No i nie zapominajmy o mojej PS Vita. Pierwsza część Ratchet i Clank zaliczona. Jaka to była katorga, przede wszystkim przez archaiczne mechaniki.
God of War pierwsza i druga część + Ghost of Sparta i Chains of Olympus ograne. Jedynka najtrudniejsza.

Traveler Octopath
:antonio: cudowna gra
No i nie zapominajmy o mojej PS Vita. Pierwsza część Ratchet i Clank zaliczona. Jaka to była katorga, przede wszystkim przez archaiczne mechaniki.
God of War pierwsza i druga część + Ghost of Sparta i Chains of Olympus ograne. Jedynka najtrudniejsza.
Fajnie że niektórzy nadal doceniają i ogrywają klasyki :frankapprove:

Do mnie po nastukaniu ponad 100h w Zeldzie Breath of the Wild zmierza Zelda Tears of the Kingdom gdzie po zawartości wnioskuje że nie zamknę się w 200h czyli będzie grane. Do tego czuje że mikołaj mi przyniesie Marvel vs. Capcom Fighting Collection: Arcade Classics czyli godziny z dzieciństwa spędzone przy tych bijatykch :antonio:

:antonio: cudowna gra

Fajnie że niektórzy nadal doceniają i ogrywają klasyki :frankapprove:

Do mnie po nastukaniu ponad 100h w Zeldzie Breath of the Wild zmierza Zelda Tears of the Kingdom gdzie po zawartości wnioskuje że nie zamknę się w 200h czyli będzie grane. Do tego czuje że mikołaj mi przyniesie Marvel vs. Capcom Fighting Collection: Arcade Classics czyli godziny z dzieciństwa spędzone przy tych bijatykch :antonio:
Mój cel to przejście wszystkich gier, których nie mogłem przejść za małolata bo nie miałem kasy na konsole. W planach jest bobas(jak na razie tylko w planach:lesnarhappy:), więc moje życie gamingowe się mocno ukróci. Zelde też mam na liście, ale jak na razie części z WiiU, oraz 3dsa.

W planach jest bobas(jak na razie tylko w planach:lesnarhappy:), więc moje życie gamingowe się mocno ukróci. Zelde też mam na liście, ale jak na razie części z WiiU, oraz 3dsa.
Z bobasem tak jest, nawet mój pokój do grania musiałem oddać córce :arielcry: Chociaż samych chęci do grania też już tak nie ma. Nie zasiadam na długie sesje grania bo zwyczajnie nie mam na to czasu/chęci i wolę pooglądać coś z żoną albo poczytać dobrą książkę. Dlatego tutaj idealnie się sprawdzają konsole przenośne bo zawsze coś odpalisz na 15-30 minut a nawet się nie skapniesz i Ci wpadnie 100h jak w zeldzie :werdum:

Z bobasem tak jest, nawet mój pokój do grania musiałem oddać córce :arielcry: Chociaż samych chęci do grania też już tak nie ma. Nie zasiadam na długie sesje grania bo zwyczajnie nie mam na to czasu/chęci i wolę pooglądać coś z żoną albo poczytać dobrą książkę. Dlatego tutaj idealnie się sprawdzają konsole przenośne bo zawsze coś odpalisz na 15-30 minut a nawet się nie skapniesz i Ci wpadnie 100h jak w zeldzie :werdum:

Ja dlatego kupiłem steam decka i to odpalam go raz na dwa tygodnie. Obecnie katuję (już chyba od pół roku) divinity 2. Kozak gra, ale najgorsze, że jak nie gram miesiąc i odpalam to nie pamiętam co w ogóle robiłem i co mam zrobić.

Back