Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Oooo widzę Byku monsterkaDzisiaj wjeżdża skurwol od Sony i nowa Bravia do kompletu pod choinkę.
Jak ktoś się zastanawiał czy warto - to kurwa warto - jak odpaliłem Resident Evil 4 Remake na Prosiaku to... mnie wbiło w fotel i od 4-ch godzin gram a nie planowałem grać w to xD.
1. PSSR robi ogromne wrażenie - obraz jest lepszy niż natywne 4k... zobaczcie Digital Foundry - sam w to nie wierzyłęm - obraz jest ostry jak skurwisyn
2. Resident Evil 4 z RayTracingiem zapierdziela 100-120fps - na TV z VRR to jest mistrzostwo świata.
W kolejce Horizon2, Silent Hill2 no i oczywiście UFC! - ponoć w 4k i 120fps działa.
View attachment 113279
Ja jestem fanem seri Resident Evil jak byłem mały to mój Tata miał psx i grało się z nim w Resident Evil 2 potem na Dremcascie w Resident Evil 3 i Code VeronicaDzisiaj wjeżdża skurwol od Sony i nowa Bravia do kompletu pod choinkę.
Jak ktoś się zastanawiał czy warto - to kurwa warto - jak odpaliłem Resident Evil 4 Remake na Prosiaku to... mnie wbiło w fotel i od 4-ch godzin gram a nie planowałem grać w to xD.
1. PSSR robi ogromne wrażenie - obraz jest lepszy niż natywne 4k... zobaczcie Digital Foundry - sam w to nie wierzyłęm - obraz jest ostry jak skurwisyn
2. Resident Evil 4 z RayTracingiem zapierdziela 100-120fps - na TV z VRR to jest mistrzostwo świata.
W kolejce Horizon2, Silent Hill2 no i oczywiście UFC! - ponoć w 4k i 120fps działa.
View attachment 113279
Monsterek musi być i to jeszcze z Polski!Oooo widzę Byku monsterka
Ja jestem fanem seri Resident Evil jak byłem mały to mój Tata miał psx i grało się z nim w Resident Evil 2 potem na Dremcascie w Resident Evil 3 i Code Veronica
Widziałem test RE4 remake na ps5 pro. Wychodzi 70-115 FPS przy wyłączonym RTDzisiaj wjeżdża skurwol od Sony i nowa Bravia do kompletu pod choinkę.
1. PSSR robi ogromne wrażenie - obraz jest lepszy niż natywne 4k... zobaczcie Digital Foundry - sam w to nie wierzyłem - obraz jest ostry jak skurwisyn
View attachment 113279
Nie mam miernika w oczach.Widziałem test RE4 remake na ps5 pro. Wychodzi 70-115 FPS przy wyłączonym RT
Kurwa Józek w sumie też bym wziął pro, ale za ten hajs bez napędu i podstawki mogą mnie pocałować w dupę.Dzisiaj wjeżdża skurwol od Sony i nowa Bravia do kompletu pod choinkę.
1. PSSR robi ogromne wrażenie - obraz jest lepszy niż natywne 4k... zobaczcie Digital Foundry - sam w to nie wierzyłem - obraz jest ostry jak skurwisyn
View attachment 113279
Akurat wziąłeś chyba najlepiej zoptymalizowaną grę na ps5. Ciekawi mnie czy jest coś na korzyść w grach które mają problemy np taki Elden ring.
Jesteś trochę starszy niż ja (95r.) Ale Byku PSX to moje dzieciństwo moj tata miał grałem właśnie w Residenta, Tekken 2 i 3 , Soul Blade, a u Chrzestnego na kompie zagrywałem się w Diablo 2. Chyba miałem może z 5 lat jak pocinałem w Diablo 2 nie umiejac czytać xDMonsterek musi być i to jeszcze z Polski!
Łopanie. Resident Evil2 ma dla mnie specjalne miejsce w moim sercu i generalnie ta seria.
Zapierdalałem ciężko jako małolat pół roku by kupić pierwsze PlayStation z Dual Shockiem i Residentem2.
Nie było mnie stac na kartę pamięci więc nie mogłem robić sejwów.
Przyjechał do mnie kuzyn - wzięliśmy na działkę OGROMNY na tamte czasy 25" telewizor, Playstation, kilka litrów samogonu i kilka gram wielkiej białej polskiej, boomboxa i zupki chińskie.
Czasy bez internetu mobilnego, bez YT, opisy gier w gazetach ale gra jest nowością więc na solucję trzeba czekać miesiąc.
Napizgani graliśmy w tego Residenta - płyta pierwsza - Leon - przypominam - brak opisu i karty pamięci (nie ma możliwości save) - kilka razy zginęliśmy i za którymś razem już było dobrze - doszliśmy do połowy gry - krokodyl w jakiejś piwnicy - będę pamiętał to do końca życia - schodzę na dół i hooi - zabija mnie - po 6h gry - mój kuzyn robi drugie podejście i po 5-6h gry znowu go ten krokodyl rozpierdala xD. Pamiętam jak n atrzęsawce kuzyn pojechał do centrum wsi po szlugi i kupił Psx Extreme i tam był opis przejścia i że trzeba było w butlę z gazem walić by krokodyla rozwalić.
Resident 2/Remake - rewelacja - generalnie cała seria.
Tutaj mocno kwestia jaki masz TV. Są już takie kosmiczne TV, że widziałem grę w 30fps na topowym TV za w hooi skalowaną do 144Hz przez AI i kurde no nie było to 144fps ale działało jak 60fps... co było niesamowite i jeszcze masz anti-lag połączony z upłynniaczem.
No i VRR - bo jak gra działa w 48-60fps to na wyświetlaczu z VRR nie zobaczysz różnicy.
Elden Ring jest jak masz dobry wyświetlacz idealny na PRO - bo w trybie jakości działa 48-60fps a w trybie wydajności 55-60. Ja nienawidzę soulslike haha.
Nie no to jak masz 120Hz z VRR to nie ma sensu zmieniać.@zielony666 jaki konkretnie masz tv? W zeszłym roku wymieniłem wszystko oprócz tv i właśnie myślę czy nie kupić. Mam już trochę starego Samsunga 120Hz
Ale żeś przykładem rzuciłSoul Blade,
akurat siedziałem ostatnio i próbowałem sobie nazwę tego mordobicia przypomnieć i za nic nie mogłemIntro wymiatało chyba najlepsze intro na ps1Ale żeś przykładem rzuciłakurat siedziałem ostatnio i próbowałem sobie nazwę tego mordobicia przypomnieć i za nic nie mogłem
Intro wymiatało chyba najlepsze intro na ps1
Ta gra miała dwie nazwy w zależności od regionu chyba Soul Blade i Soul Edge
Powiem Ci, że obojętnie ważne żeby był Vega ja się zagrywałem na emulatorze w Street Fighter 2 jak byłem małyJakbyśmy się kiedyś spotkali i mieli byśmy się zmierzyć to Street Fighter Alpha 3 czy Street Fighter III?
W końcu ten heh Balrog/Vega w twoim profilowym haha.
Intro wymiatało chyba najlepsze intro na ps1
Ta gra miała dwie nazwy w zależności od regionu chyba Soul Blade i Soul Edge
Soul Blade / Soul Edge miało chyba najlepsze intro no ale to robota Namco. Oni to umieli w bijatyki przecież Tekken też był ichZajebiste to było. Jeszcze napierdalanka wu tang była zajebista, możliwe że to dzięki sound trackom, ale było to trochę coś innego niż tekkeny czy street fightery.
Grałem w to dosłownie wczoraj.Zajebiste to było. Jeszcze napierdalanka wu tang była zajebista, możliwe że to dzięki sound trackom, ale było to trochę coś innego niż tekkeny czy street fightery.
Intro i muza z intra ale ta GRAFIKA. Do Tekkena 3 najlepsza graficznie gra na PlayStation.Soul Blade / Soul Edge miało chyba najlepsze intro no ale to robota Namco. Oni to umieli w bijatyki przecież Tekken też był ich
W Soul Blade wrażenie robiły trójwymiarowe plansze. Np. Na planszy Rocka trawa się ruszała, na planszy Servantesa plansza sie kołysała, Li Longa plansza to była pływająca tratwa w Tekkenie plansze nie były w 3dIntro i muza z intra ale ta GRAFIKA. Do Tekkena 3 najlepsza graficznie gra na PlayStation.
Tekken 3 i muzyczka KingaIntro i muza z intra ale ta GRAFIKA. Do Tekkena 3 najlepsza graficznie gra na PlayStation.

Ta gra była takim masakratorem, że nawet na topowych wtedy automatach arcade była w 30fps by udźwignąć te POTĘŻNE scenerie z zachodem słońca, falującą trawą i tratwą.W Soul Blade wrażenie robiły trójwymiarowe plansze. Np. Na planszy Rocka trawa się ruszała, na planszy Servantesa plansza sie kołysała, Li Longa plansza to była pływająca tratwa w Tekkenie plansze nie były w 3d
Mając zwykłą piątkę nie ma opcji na zmianę. Nie wiem co niby lepiej robi pro ale widziałem kilka testów porównawczych z gejmpleju ps5 vs ps5 pro i jakiegoś skoku jakości nie ma.Jeszcze przed premierą rozważałem przesiadkę, ale z tym brakiem napędu to ich pokurwiło dobrze.
Strasznie naciskają na cyfryzacje..
Z tego co akurat mnie interesuje to jedynie chyba poprawili 60 klatek w Rebirth.Mając zwykłą piątkę nie ma opcji na zmianę. Nie wiem co niby lepiej robi pro ale widziałem kilka testów porównawczych z gejmpleju ps5 vs ps5 pro i jakiegoś skoku jakości nie ma.

4500k wychodzi. I to jest pojebane, że tak podstawowa rzecz jak odpalanie gier z płyty wymaga niemałej dopłatyLeje też ze znajomego który czekał z zakupem na premierę pro. To się doczekał. Cena z napędem X2.

Dla mnie będzie różnica jak PS4 PS4 pro. Jedyna różnica jaką zaobserwowałem to ładowanie gier ale to była zasługa dysku który wymieniłem na szybszy a nie samej konsoli. Jak dla mnie wyrzucone pieniądze.Z tego co akurat mnie interesuje to jedynie chyba poprawili 60 klatek w Rebirth.
Ten RE4 faktycznie fajnie wygląda, ale ja z wersji na XSX byłem zadowolony. Ogólnie nie jestem jakimś graficznym zbokiem, który sprawdza z lupą każde zdzbło trawy i włosy postaci
4500k wychodzi. I to jest pojebane, że tak podstawowa rzecz jak odpalanie gier z płyty wymaga niemałej dopłaty
Ja na PS nie mam ani jednej cyfry.