GameZone... czyli co sie kreci w czytnikach.

Nie no, ten trailer w niczym nie przypomina tego co sobie wyobraziłem 5 lat temu czyli stylistyki mocno noir, dark and gritty w stylu Blade Runnera. To wygląda jak jakiś ... Watch Dogs 3. WTF?! CDPR???

• Like
Reactions: JB_
Nie no, ten trailer w niczym nie przypomina tego co sobie wyobraziłem 5 lat temu czyli stylistyki mocno noir, dark and gritty w stylu Blade Runnera. To wygląda jak jakiś ... Watch Dogs 3. WTF?! CDPR???
przestań pierdolić, pokazaliby więcej nocy i gry świateł i każdy włącznie z tobą by się spuszczał

Rano to możesz co najwyżej trzepnąć gruchę do Fallouta.
Sony konfe ma 12 czerwca o 3 nad ranem.

O LUL.

Poczytałem trochę i zaczynam rozumieć konwencję tego trailera. Już się uspokoiłem i nadal wieże w REDow ...

It's been over 2077 days since we announced our plan to develop Cyberpunk 2077. We released a CGI trailer, gave some interviews and... went dark. Normal procedure for these kinds of things - you announce a game and then shut up, roll up your sleeves, and go to work. We wanted to give you The Witcher 3 and both expansions first, which is why this period of staying silent was longer than we planned. Sorry for that.

As soon as we concluded work on Blood and Wine we were able to go full speed ahead with CP2077's pre-production. But we chose to remain silent. Why? At some point, we made a decision to resume talking about the game only when we have something to show. Something meaningful and substantial. This is because we do realise [sic] you've been (im)patiently waiting for a very long time, and we wouldn't want anyone to feel that we're taking this for granted. On the contrary - it gives us a lot of extra motivation. The hype is real, so the sweat and tears need to be real, too :).

But to the point. Today is the day. If you're seeing this, it means you saw the trailer - our vision of Cyberpunk, an alternative version of the future where America is in pieces, megacorporations control all aspects of civilised [sic] life, and gangs rule the rest. And, while this world is full of adrenaline, don't let the car chases and guns mislead you. Cyberpunk 2077 is a true single player, story-driven RPG. You'll be able to create your own character and..., well, you'll get to know the rest from what we show at our booth at E3. Be on the lookout for previews!

Before we finish, you probably have some questions, right?

When? When we told you we would only release the game when it's ready, we meant it. We're definitely much, much closer to a release date than we were back then :), but it's still not the time to confirm anything, so patience is still required. Quality is the only thing that drives us - it's the beauty of being an independent studio and your own publisher.

How big? Seriously big, but..., to be honest, we have no bloody clue at this point in time. Once we put it all together, we will openly tell you what you can expect. And we promise we'll do this before we start talking about any pre-orders or ask anything of you.

Free DLC/Expansions/DRM? Expect nothing less than you got with The Witcher 3. As for DRM, CP2077 will be 100% DRM-free on PC.

Microtransactions? In a single player role-playing game? Are you nuts?

Once again, thank you for your patience. If you have a minute, do visit cyberpunk.net and share your opinion (about anything) with us. We read everything you post and we treat it very seriously.

Yours, CD PROJEKT RED Team

Last edited:
@Gambit Co ma piernik do wiatraka? Zjebali z tym klimatem, a raczej jego brakiem. Chłopaki nie czytali Gibsona? Nie oglądali nowego Blade Runnera? Tam też było kilka scen rozgrywających się w ciągu dnia i nie wyglądało to tak cukierkowato.

Sorry, ale dla mnie cyberpunk to dystopia. Szare i ponure dzeszczowe dni. A nie Candy Crush Saga.

Na konfie CD powinien byc wiekszy/lepszy/baridzje rozbudowany trailer - moze wtedy bedzie wiadomo cos wiecej. Osobiscie ten na pokazie MS tez mnie nie zachwycil.

Na razie szału nie ma z niczym. CP w ogóle mi nie robi klimatem, nowy DMC nadal w stylu filmów dla nastolatków - podziękuję. Jedynie ta japońszczyzna od FS wygląda dobrze i jeśli tylko zrobią konkretną mechanikę walki a nie machanie patykiem, to będzie można rozważyć zakup.

TLoU. Czekam.

Na razie szału nie ma z niczym. CP w ogóle mi nie robi klimatem, nowy DMC nadal w stylu filmów dla nastolatków - podziękuję. Jedynie ta japońszczyzna od FS wygląda dobrze i jeśli tylko zrobią konkretną mechanikę walki a nie machanie patykiem, to będzie można rozważyć zakup.

TLoU. Czekam.

Jeśli nie grałeś w najnowszą część DmC to polecam jednak dać jej szanse bo nie jest to zła gra. Złe było stworzenie po prostu tej gry pod znaną nazwą. Niestety postać zmieniła się diametralnie a i design był skierowany do młodszego pokolenia. Mimo wszystko gra naprawdę przyjemna jeśli nie łączyło się jej ze starymi DmC.

Z tego co widzę znowu idą w bardziej młodzieżowe klimaty co z tego wyjdzie nie wiem. Natomiast wydaje się, że jest to część pomiędzy 3 a 4. Jeśli chodzi o rozgrywkę na pewno będzie na najwyższym poziomie.

Ps. Można pobrać Quake Champions do 17 czerwca później będzie trzeba płacić.
https://quake.bethesda.net/en/store?tab=4gRJz9TyBicAuUYwyYSE44

Jaram się Anthemem. Naprawdę fajnie to wygląda i wpasowuje się w klimaty, które lubię. A tu jeszcze Andromeda leży nieograna...

Na Cyberpunk też bardzo czekam.

Jaram się Anthemem. Naprawdę fajnie to wygląda i wpasowuje się w klimaty, które lubię. A tu jeszcze Andromeda leży nieograna...

Na Cyberpunk też bardzo czekam.

Poważnie? mnie ten Anthem odrzuca od początku, jedynie Muse daje radę ... jak zawsze zresztą :) Co do Andromedy, to pograłem trochę ostatnio i nie przypominam sobie gry, na którą żałowałem wydanych 30 złotych. Brawo BioWare - kiedyś studio, które wyznaczało nową epokę w cRPG, obecnie, twór, który boi się kreatywności w obawie o porażkę i zamknięcie przez EA.

Co do CP2077, to wiadomo, nie tego się spodziewałem, ale przecież cyberpunk nie musi być klimatycznie ciężki i smutny jak pipa Deux Ex (KOCHAM :heart::heart::heart:). Klimatem będzie to zbliżone do papierowego pierwowzoru i stanowiącego dla niego podstawę Neuromancera.
Zresztą wywiad z 2013 roku wiele wyjaśnia
- Jest sporo „cyber” gier, ale nie ma w nich zbyt dużo „punku” - przyznał Kanik. - W naszym pomyśle będzie więcej punku, nie chcemy wykreować mrocznego i rozpaczliwego świata. Nie robimy „Blade Runnera”. Będzie dużo rock'n'rolla.
- To bardziej podejście w stylu Tarantino - dodaje

Redzi po prostu są sobie sami wini - 5 lat temu zrobili tak zajebiste promo, a jeszcze niedawno pojawił się wyjebany w KOSMOS Blade Runner i teraz mnóstwo osób reaguje tak negatywnie na ten trailer ... w tym ja.
No ale o to, że będzie brudno, ciężko, noir raczej bym się nie martwił - bladerunnerowe klimaty też będą:. Taka była oryginalna wizja Cyberpunka i nadal mocno wieżę w Mike'a Pondsmitha.
HmHXGCSU1HEmQkTA9HNxrf4QWRSFWF0AeQCNrQ8OyFQ.jpg

Last edited:
Takie piękne zniżki są na XOne teraz. NFL za 27 zł, NHL za 36zł. GTA V, Battlefield 1, Mortal Kombat i inne gry też srogo przecenione. :tellmemore:

Kurłąpąpą...toż to chujnia jakaś. A miałem kupić sobie ich akcje...W sumie to dobrze, że kupiłem sobie alko, zamiast teraz liczyć na kupienie sobie tropikalnej wyspy. Z tropików pozostałoby mi granie w Tropico, pina colada robiona własnoręcznie w domu, a te wszystkie dziewice, rolujące lolki na swoich rozżarzonych udach...Cóż, idę w miasto, testosteron żąda krwi. Dziewiczej krwi.

Poważnie? mnie ten Anthem odrzuca od początku, jedynie Muse daje radę ... jak zawsze zresztą :) Co do Andromedy, to pograłem trochę ostatnio i nie przypominam sobie gry, na którą żałowałem wydanych 30 złotych. Brawo BioWare - kiedyś studio, które wyznaczało nową epokę w cRPG, obecnie, twór, który boi się kreatywności w obawie o porażkę i zamknięcie przez EA.

Co do CP2077, to wiadomo, nie tego się spodziewałem, ale przecież cyberpunk nie musi być klimatycznie ciężki i smutny jak pipa Deux Ex (KOCHAM :heart::heart::heart:). Klimatem będzie to zbliżone do papierowego pierwowzoru i stanowiącego dla niego podstawę Neuromancera.
Zresztą wywiad z 2013 roku wiele wyjaśnia

Redzi po prostu są sobie sami wini - 5 lat temu zrobili tak zajebiste promo, a jeszcze niedawno pojawił się wyjebany w KOSMOS Blade Runner i teraz mnóstwo osób reaguje tak negatywnie na ten trailer ... w tym ja.
No ale o to, że będzie brudno, ciężko, noir raczej bym się nie martwił - bladerunnerowe klimaty też będą:. Taka była oryginalna wizja Cyberpunka i nadal mocno wieżę w Mike'a Pondsmitha.
HmHXGCSU1HEmQkTA9HNxrf4QWRSFWF0AeQCNrQ8OyFQ.jpg

Chuja tam, to jak porównywać plastikowego glocka do wiadomo jakiego kałasza. Będzie cukierkowo, widać wyraznie zmianę ekipy na gówniaków, dla których nie fallout czy deus, ale gta i sratatata. Oczywiście, zobaczymy, może będzie tak, że będzie mi głupio, ale cóż - nawet geniusz się myli, co widać po wszystkich filmach o geniuszach.

Bardzo mi się podoba kierunek, który obrało Ubi. Nowy AC ma być jeszcze bardziej rpgowy od Origins. Do tego bitwy nie tylko morskie, ale i na lądzie.

I przede wszystkim Starożytna Grecja:antonio:

Bardzo mi się podoba kierunek, który obrało Ubi. Nowy AC ma być jeszcze bardziej rpgowy od Origins. Do tego bitwy nie tylko morskie, ale i na lądzie.

I przede wszystkim Starożytna Grecja:antonio:

To powinno być DLC!

Jest też gameplay:

Opinia Williama Gibsona nt. trailera Cyberpunk 2077

Jak gra odniesie sukces, to jeszcze sobie dorobi przy dwójce albo innym projekcie od netfliksa czy HBO. I tak jest delikatniejszy niż nasz AS, ale hej to tylko moja opinia.:roberteyeblinking:

Ghost of Sashimi prezentuje się bardzo ciekawie, stylistycznie świetne i walka wygląda bardzo płynnie.

Death Stranding od Kojimy swoim gameplayem nie pokazał/wyjaśnił za dużo, mam swoje przemyślenia o co chodzi w tej grze, ale czekam na więcej wiadomości.

Spoderman mnie nie porwał, takie klepanie zręcznościowe noobków, ale pewno będę grał.

Pokazali również trochę mniejsze gry:

remake Resident Evil 2

Control od świetnego studia Remedy

Nioh2 - pewno gry nie zobaczymy szybko (nie pokazali nic po teaserem), ale dobrze wiedzieć, że gra powstaje bo pierwsza część była kapitalna.

• Like
Reactions: JB_
Back