Filmy - co obejrzeć a co omijać szerokim łukiem.

pany co tam jest na skyshowtime oprócz tulsy bo mam opcje za pół ceny prze pół roku z kodem empiku
są jakieś filmy/seriale z nowości?

pany co tam jest na skyshowtime oprócz tulsy bo mam opcje za pół ceny prze pół roku z kodem empiku
są jakieś filmy/seriale z nowości?
Wszystko od Sheridana a i sporo klasyków się znajdzie.

Może bardziej sprecyzuje - chodzi o dragi :lol:
Oglądałem to z 15 lat remu i jakoś tak zawsze jak ktoś wspomina o Las Vegas Parano to przychodzi do głowy mi ten film.

"Nosferatu" niedosyt i zmarnowany potencjał moim zdaniem. Momentami dobry klimat, dobrze nakręcony i dobra gra aktorska. Fabularnie kiepsko, teatralnie, długi wstęp, który prowadzi właściwie do zakończenia, brakuje rozwinięcia. Klimat horroru w scenach z Karpat i może jednej lub dwóch scenach w pozostałej części filmu. Jak dla mnie takie 5-6/10.

Oglądałem to z 15 lat remu i jakoś tak zawsze jak ktoś wspomina o Las Vegas Parano to przychodzi do głowy mi ten film.
Może Trainspotting?

Może bardziej sprecyzuje - chodzi o dragi :lol:

Trainspotting jest taki bardziej przyziemny i szary, Spun ma ten element szaleństwa i odlotu jak Las Vegas Parano.
No nie wiem czy nurkowanie w kiblu lub zapadanie się w dywan i wiele wiele innych jazd jest takie „przyziemne”… z pewnoscią klimat bardziej Brytyjski ale nie przyziemny…

No nie wiem czy nurkowanie w kiblu lub zapadanie się w dywan i wiele wiele innych jazd jest takie „przyziemne”… z pewnoscią klimat bardziej Brytyjski ale nie przyziemny…

Rozumiem twój punkt widzenia. Według mnie jednak Trainspotting i Las Vegas Parano to bardzo różne filmy między innymi przez brytyjski klimat i taki jakby większy dramatyzm. Ja przy oglądaniu Trainspotting czuje taką szarzyznę życia, a Las Vegas Parano jest bardziej lekkie, kolorowe i raczej nie skłania do refleksji. Musiałbym sobie odświeżyć oba i sprawdzić czy nie pierdziele głupot, ale takie mam odczucia dotyczące tych filmów.

"Nosferatu" niedosyt i zmarnowany potencjał moim zdaniem. Momentami dobry klimat, dobrze nakręcony i dobra gra aktorska. Fabularnie kiepsko, teatralnie, długi wstęp, który prowadzi właściwie do zakończenia, brakuje rozwinięcia. Klimat horroru w scenach z Karpat i może jednej lub dwóch scenach w pozostałej części filmu. Jak dla mnie takie 5-6/10.

IMG_20250126_131730.jpg

Kurwa Panowie... Tyle filmów mi poleciliście, że z moją częstotliwością oglądania pewnie i w dwa miesiące tego nie ogarnę xd
Dzięki wielkie :conorsalute:

Chyba dziś wjechało. Obejrzałem całość i nie jest tragicznie. Oczywiście mogło być dużo lepiej ale i tak zaskoczyłem się na plus, bo spodziewałem się gniotu totalnego. A może mam lekki sentyment do polskich produkcji.
Daje 6/10
Główny aktor ma dla mnie potencjał.
O! W jednej scenie przebija się Gracjan Szadziński.
ruchałbym Trzebiakowską

Chyba dziś wjechało. Obejrzałem całość i nie jest tragicznie. Oczywiście mogło być dużo lepiej ale i tak zaskoczyłem się na plus, bo spodziewałem się gniotu totalnego. A może mam lekki sentyment do polskich produkcji.
Daje 6/10
ruchałbym Trzebiakowską

dzięki za info, zerknę na pewno

mordki, poszukuje filmu w klimacie "Chłopaki z sąsiedztwa". Ktoś coś?
Nie oglądałem chłopaków z sąsiedztwa ale jak na szybko zerknąłem to może Nienawiść będzie w jakimś stopniu podobna.

Klasyk jak chuj. Polecam

"Nowszy" nośnik danych załatwi sprawę, jeśli chodzi o podłączenie do TV, w celu odtworzenia filmu w jakości, w jakiej chociażby lata teraz Nosferatu.2160p.AMZN.WEB-DL.DDP5.1.Atmos.H.264-FLUX? Niestety na możliwości ponad 10-letniego zewnętrznego hdd, to już się okazało za wiele, a opcji podpięcia laptopa nie mieliśmy.

Daje 6/10
ruchałbym Trzebiakowską
Ten serial powinien nazywać się "Diler" lub "Główny bohater to debil" a nie "kibic".
Jezeli ktoś liczy na jakieś wątki kibicowskie czy życie stadionowe to sie zawiedzie srogo. Cała kultura stadionowa jest tu tylko tłem i to wyblaklym jak 6 letnie znoszone gacie. Aż dziwne, że patronat nad tym "dziełem" nie objął tvn24 lub gazeta wyborcza.

Moja ocena:
gówno obesrane/10

Back