Filmy - co obejrzeć a co omijać szerokim łukiem.

"Nowszy" nośnik danych załatwi sprawę, jeśli chodzi o podłączenie do TV, w celu odtworzenia filmu w jakości, w jakiej chociażby lata teraz Nosferatu.2160p.AMZN.WEB-DL.DDP5.1.Atmos.H.264-FLUX? Niestety na możliwości ponad 10-letniego zewnętrznego hdd, to już się okazało za wiele, a opcji podpięcia laptopa nie mieliśmy.
U mnie z tego pena (https://www.amazon.pl/gp/product/B0BW9R7P3J/ref=ppx_yo_dt_b_search_asin_title?ie=UTF8&th=1) filmy 4k idą beż problemu na tv

Dziś na TVP Historia "Narodziny narodu" czyli jawnie rasistowski film z 1915 roku gloryfikujący Ku Klux Klan. Nie spodziewałem się tego "dzieła" w polskiej TV. Może jeszcze doczekam "Kolberg" i "Ohm Kruger" w razie czego.

Pany, szukam "komedii kryminalnej" co by można z dziećmi obejrzeć na weekendzie. Coś polecacie?
Póki co zebrałem takie tytuły, oglądałem chyba tylko 2gą pozycję, być może 3cią:
Człowiek, który wiedział za mało (1997)
Szklanką po łapkach (1996)
Johnny English (2003)
Kingsman: Tajne Służby (2014)
Kingsman: Złoty krąg (2017)

Pany, szukam "komedii kryminalnej" co by można z dziećmi obejrzeć na weekendzie. Coś polecacie?
Póki co zebrałem takie tytuły, oglądałem chyba tylko 2gą pozycję, być może 3cią:
Johnny English (2003)
Bondy z Moorem. Jag dla mnie moszna ździeśmi.

Johnny English (2003)
Gang olsena

Johnny English (2003)
Hydrozagadka

Johnny English (2003)
Hot fuzz
Big lebowski
Logan lucky
Fargo
Snatch
Knives out
Nice guys
Kiss kiss bang bang
After hours
21 jump street
In Bruges
Who framed Roger rabbit?
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Johnny English (2003)
Zabójcza Broń :conorsalute:

Albo Bad Boysi, ale jednak w obydwu tych filmach trup to się ściele gęsto

Chyba, że Godziny Szczytu jeśli odrobinę lżejsze ma to być. Jackie Chan to najwyżej z obrotówki komuś pierdolnie.

Jest jeszcze taki film z Martinem Lawrencem jak próbuje odzyskać diament, po wyjściu z więzienia. Nie mogę sobie przypomnieć tytułu ale za dzieciaka strasznie go lubiłem. Ktoś na pewno skojarzy.

Oo i Gliniarz z Beverly Hills.

Zabójcza Broń :conorsalute:

Albo Bad Boysi, ale jednak w obydwu tych filmach trup to się ściele gęsto

Chyba, że Godziny Szczytu jeśli odrobinę lżejsze ma to być. Jackie Chan to najwyżej z obrotówki komuś pierdolnie.

Jest jeszcze taki film z Martinem Lawrencem jak próbuje odzyskać diament, po wyjściu z więzienia. Nie mogę sobie przypomnieć tytułu ale za dzieciaka strasznie go lubiłem. Ktoś na pewno skojarzy.

Oo i Gliniarz z Beverly Hills.

Nie bad boysi nie, po co ma dziecko oglądać o murzynach
::clintdis::

Jak to nie, najlepiej rambo, szklaną pułapkę i predatora, a nie jakieś bajeczki dla mięczaków no i na dobranoc milczenie owiec
:tiphatb:

Hot fuzz
Big lebowski
Logan lucky
Fargo
Snatch
Knives out
Nice guys
Kiss kiss bang bang
After hours
21 jump street
In Bruges
Who framed Roger rabbit?
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

świetny wybór, aczkolwiek postawiłeś na przemoc

myślę, że można dołożyć dzieciom edukację seksualną
postawiłbym na 'rocco invades poland' - film trochę stary, ale w ciekawy sposób ilustruje czasy potransformacyjne

świetny wybór, aczkolwiek postawiłeś na przemoc

myślę, że można dołożyć dzieciom edukację seksualną
postawiłbym na 'rocco invades poland' - film trochę stary, ale w ciekawy sposób ilustruje czasy potransformacyjne
No to prawda. Nie wiem w jakim wieku są dzieci @Dzihados,ale podał on za przykładowe filmy Kingsmanów, gdzie jest więcej przemocy niż w moich propozycjach (no może poza Fargo i 3 billboardy). I jeszcze In Bruges też się na pewno nie nadaje dla młodszych. No w sumie ta lista jest dla trochę starszych widzów.

Widać po obsadzie, że są zapędy oskarowe. Stawiam w ciemno, że to będzie najgorszy film Nolana w historii i szkoda, że akurat padnie na tak pięknie dzieło jakim jest Odyseja. Chciałbym się mylić oczywiście.
1000007153.jpg

Back