Filmy - co obejrzeć a co omijać szerokim łukiem.

Kaczka w Historii przemocy był lepszy stomp. Wie ktoś co się mogło stać z moim paskiem narzędzi w okienku od pisania komentarzy.

Bubi, pewnie się spóźniłem i Twój wieczór się już skończył, ale być może na kolejny spokojnie polecić mogę

http://www.filmweb.pl/film/Kocha%2C+lubi%2C+szanuje-2011-564225

Nie daj się zwieźć, bo to nie jest wbrew pozorom infantylne komediowe romansidło a całkiej zgrabny i dobrze zagrany film. I do śmiechu i do przemyśleń. Jeśli nie widziałeś - polecam.

Kalo właśnie miałem odpalać tego Tyranozaura, bo trochę nie w humorze a, że jakoś propozycja Ruffa mnie nie przekonała to chciałem się posmutać. Ale zdążyłeś, dziękóweczka. Zassysam i biorę się za oglądanie :-)

ja moge śmiało polecić ten film

7420154.3.jpg

Sory za dubla, ale już za późno na edit.

Widział ktoś Idy Marcowe z Goslingiem i Clooney'em i może coś o tym powiedzieć ?? bo obsada mocna.

Owszem, przyjemny Bubi, takiego chyba właśnie szukałeś :)

Idy marcowe sam chętnie zobaczę, bo tematyka mi odpowiada no i Goslinga bardzo lubię i cenię jako aktora.

:-)

No tematyka jest bardzo interesująca, tylko zastanawiam się czy opłaca iść się do kina na to czy obejrzeć w domu.

Bubi-mozna obejrzec.Za duzych fajerwerkow sie nie spodziewaj.

Ogarnalem wlasnie ten watek pare stron wczesniej i widzialem ze I.D. ci podszedl.

Na stronie nr 2 tego watku jest wykaz filmow ktore polecalem jakis czas wczesniej-jak czegos nie widziales to ogarnij.

Mysle ze bedziesz zadowolony :)

Ja mógłbym każdy film oglądać w kinie, zawsze lepszy efekt, klimat, więc jak masz opcję to idź śmiało. A jak film lipny i widowni mało to i pogrzeszyć można z kobietą ( i dreszczykiem ;) )

Herrr ohoho widzę obfita lista. Chyba wezmę się za ściąganie co po niektórych pozycji.

Kalo ja też, ale szkoda mi wydawać na pannę 2 dychy za bilet jak wygibasy mogę za friko u siebie w pokoju robić :-) zawsze 2 paczki fajek do przodu czy tam 7 piwek :-)

@herrflick

świetna lista filmów od brytoli, chyba z trzech nie widziałem, więc warto nadrobić ...

Ostatnio widziałem We Need to Talk About Kevin, zajebiście moncy i sugestywny film.

Rzuć palenie Bubi, ja 17 dzień nie zapaliłem ani jednego ;) Po 16 latach palenia mniejszych bądź większych ilości. Na więcej filmów będzie Cię stać i urozmaicisz przy okazji Wasze życie erotyczne o jakieś nietypowe miejsca z elementem dreszczyku wynikającym z ryzyka nakrycia ;)

Rzucam, ale po sesji to już postanowione i jestem zdeterminowany :-) ale jak narazie egzamin niezaliczony i szykują się poprawki, więc trochę to potrwa. Wiadomo, że same plusy tego są.Więc i na filmy będzie, ale to lepiej na horrory lub romansidła zabierać panny.

Bubi, przeczytałes książkę? Ona pomogła mi z dnia na dzień cieszyć się z tego, że nie palę właśnie i wyobraź sobie, że człowiek lepiej radzi sobie ze stresem bez nich. Ja mam pracę taką, że gdyby stres sytuacyjny miał mnie usprawiedliwiać, to nigdy bym nie rzucił niestety.Sesje i egzaminy to pikuś przy obecnym trybie życia. Satysfakcja i radość z tego, że te rureczki wypełnione liśćmi tytoniu nie pozwalają sobą rządzić więc znacznie przyjemniejsza i bardziej budująca niż uleganie im :) Wiem jednak jak ciężko przełamać lęk przed brakiem fajeczki w pobliżu, bo kto nie palił nigdy ten nie wie jakie cholerstwo ma zniewalającą siłę i władzę nad palaczem :/ Horrory, romansidła..?A, to Ty się chcesz przytulać? Hehe, no to ja większy zboczek jestem :)

A gdzie tam przytulać, wiadomo, że szarpać ją jak Reksio szynkę. Tylko wolałbym to robić załóżmy przy jakimś horrorze niż przy dramacie politycznym :-)

Mam audiobooka, doszedłem do 8 rozdziału. Ale pomyślałem, że za wszystko wezmę się na spokojnie po sesji i mam nadzieje, iż wytrwam w tym !

Pewnie, jeszcze w dziale o filmach nie było Hyde Park'u :D

To ja może polecę film, który dokładnie pokazuje, jak koncerny tytoniowe zyskują potencjalnych klientów. Coś w sam raz dla palaczy.

http://www.filmweb.pl/Dziekujemy.Za.Palenie

ZBOCZENCY :-)

Co do ciemniejszej strony mocy spraw lozkowych widzial ktos ten film ?

Oparta na faktach historia malzenstwa jednego z wazniejszych sedziow w Belgii-jako film nic nadzwyczajnego jednak historia w nim opowiedziana intrygujaca bardzo.

Bubi, myślę, że lepiej się czyta samemu, ale mogę się mylić. Tak czy owak zajebiście uspokaja obawy palacza, czyli jego największego wroga w walce z nałogiem. Dasz radę,zobaczysz. :) No i masz rację, dramat polityczny się średnio nadaje...;)

Herrflick, nie widziałem ale mnie zaciekawiłeś :) Poparty badaniami naukowymi jest fakt, że eksperymenty w tej materii bliższe są ludziom wykształconym o tzw wyższym statusie społecznym. Obejrzę jeśli polecasz.

Frost, masz rację - sorry zatem za offtop tematu i już milknę :)

@Frostbite
Scena jak główny bohater pojechał bodajże do swojego brata, tak fajnie gościowi szyje miażdży. Choć to i tak nie ta scena o której myślałem, musiało mi się pomylić z jakimś innym filmem.

@Bubi, niech laska za siebie płaci, co Ty sponsor? :)

Właśnie odpalam Drive, jak starczy czasu to jeszcze V for Vendetta obejrzę tysięczny raz przed jutrzejszym protestem... który muszę prowadzić. :D Mam nadzieję, że Drive dobry bo lubię tego aktora co tam gra!

Back