marcinos
Bellator Middleweight
hmm to mnie zagiales, nie sprawdzam tak dokladnie co jest w danym produkcie, wydawalo mi sie, ze to zwykly papier.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
hmm to mnie zagiales, nie sprawdzam tak dokladnie co jest w danym produkcie, wydawalo mi sie, ze to zwykly papier.
hmm to mnie zagiales, nie sprawdzam tak dokladnie co jest w danym produkcie, wydawalo mi sie, ze to zwykly papier.
Nie, oliwa nie nadaje się do smażenia, bo nie ma wysokiej temperatury dymienia i zaczyna się palić uwalniając substancje rakotwórcze. Oliwa nadaje się tylko do krótkiego smażenia.Strone mialem w zapisanych jak szukalem tej mieszanki studenckiej, teraz wlaczylem, sprawdzilem i siebie tez zaskoczylem...
Wiec ze zdrowych olei do smazenia pozostaje tylko Olej Kokosowy Nierafinowany i Oliwa z Oliwek ?
Strone mialem w zapisanych jak szukalem tej mieszanki studenckiej, teraz wlaczylem, sprawdzilem i siebie tez zaskoczylem...
Wiec ze zdrowych olei do smazenia pozostaje tylko Olej Kokosowy Nierafinowany i Oliwa z Oliwek ?
To gówno ma olej palmowypowiem ci jak ja smaze, w sklepie kupuje chyba z winiary papirus jest tam kilka papierkow, owijasz w to piers i normalnie kladziesz na patelni.
Nie, oliwa nie nadaje się do smażenia, bo nie ma wysokiej temperatury dymienia i zaczyna się palić uwalniając substancje rakotwórcze. Oliwa nadaje się tylko do krótkiego smażenia.
Do smażenia najlepsze są: olej kokosowy, smalec, olej ryżowy, palmowy, masło klarowane.
Można też smażyć na emulsji wodno-tłuszczowej, czyli dodać wody do np. oliwy z oliwek:)
Pewnie, że się nada, tylko prosto z lodówki, bo zaraz się rozpuściCzyli huj, wychodzi na to ze masło klarowane, ktore dzis kupilem bedzie do wszystkiego najlepsze,
ale nie wiem jeszcze czy do smarowania na chleb tez sie nada.
Pewnie, że się nada, tylko prosto z lodówki, bo zaraz się rozpuści
Ja biorę pół kostki z lodówki i wkładam do miseczki z wodą, tak może i dwa dni przeleżeć, ale nadaje się do smarowania od razu:):):)ok, git!
Bo masło zwykłe jak wyciagne z lodowki to musi lezec i lezec na tym talerzu zanim bedzie sie nadawac do smarowania. (chyba ze to klarowane tez tak ma, jeszcze nie probowalem)
Ja biorę pół kostki z lodówki i wkładam do miseczki z wodą, tak może i dwa dni przeleżeć, ale nadaje się do smarowania od razu:):):)
I to w lodowce trzymasz w takiej postaci ?Nie wiem co tu jest do wyobrażania, miska, woda, masło
View attachment 18047
Nie w lodówce, tylko na blacie w kuchni. Jak robię kanapki to nóż wbijam w masło i smaruję:):) Wody ma być tyle, żeby całe masło było pod wodą, wtedy masło się nie utlenia i nie roztapia tak bardzo:)I to w lodowce trzymasz w takiej postaci ?
Tej wody to tyle co na dnie ma byc tak ?
To nie o masło chodzi tylko o chujowa patelnięile gram masła klarowanego do jajecznicy z 5 jaj ?
dziś dałem 30g i najpierw smazylem chwile cebulke a potem dalem jaja i niestety okazalo sie tego masla za malo bo mi sie kleilo do patelni to jajo
a jak dawalem to niezdrowe maslo to 25g spokojnie starczalo >.>
To nie o masło chodzi tylko o chujowa patelnię
Możesz przecież dołożyć masła podczas smażeniapatelnia jest dosc nowa i dobrej jakosci, tak mi sie wydaje przynajmniej..
Możesz przecież dołożyć masła podczas smażenia
Serio przerasta Cię zrobienie jajecznicy?niby tak, ale wtedy juz jest za pozno --- chyba ze po zasmazeniu cebulki/szynki przed rozbiciem jaj
No właśnie, wydaje ci siępatelnia jest dosc nowa i dobrej jakosci, tak mi sie wydaje przynajmniej..
Serio przerasta Cię zrobienie jajecznicy?
u mnie zawsze 50 g na jedno jajko. chce wiedziec ze jajka na petelni będa opływac w luksusieile gram masła klarowanego do jajecznicy z 5 jaj ?
dziś dałem 30g i najpierw smazylem chwile cebulke a potem dalem jaja i niestety okazalo sie tego masla za malo bo mi sie kleilo do patelni to jajo
a jak dawalem to niezdrowe maslo to 25g spokojnie starczalo >.>
No Tobie nie grozi przesadzić przecież.nie -- dam po prostu wiecej masla nastepnym razem i tyle
bylem ciekawy bo moze ktos tez wazy i wie ile okolo trzeba (aby tez nie przesadzic z tym)
No Tobie nie grozi przesadzić przecież.
nie jestes na redukcji, na masie nie musisz idealnie wszystko miec wymierzone, zwlaszcza przy twojej masie..no fakt, kurde ale dzis zjebalem moja diete, zjadlem slonecznik a wczesniej juz dojebalem 50g na jajecznicy i teraz juz mam full tłuszczy na dziś
musze sobie notatki porobic, co z czym wolno, a co nie zeby takich wtop nie robic, a do zdjedzenia jeszcze w *uj kcal na dzis