Hmmm to ze spotifaja oficjalnie, legalnie?
Wiem o tym że to niejako adaptacje wcześniej przez kogoś stworzonych światów. I trochę masz rację a trochę nie. IMO zrobić dobrą grę na podstawie ksiażek - nawet tak świetnych jak Sapka czy na podstawie drugo/3ecio klasowego RPGa P n Paper jakim był cyberpunk - czyli de facto tez na podstawie książek TO TEŻ NIE JEST ŁATWE. Stary większość tych questów i historii i tak jest zrobiona przez nich w sumie od zera. No silnik też nie tak łatwo swój zrobić... on się chyba mocno na Aurorze opierał.... no a że Unreal 5 jest lepszy no to Paaaanie ile oni go w USA rozwijają non stop 20 lat? My 20 lat temu tłumaczyliśmy gry i pakowalismy w polskie pudełka :PPP Jak śledzisz to wiesz że zapowiedzieli nie tylko nowe tytuły w świecie Wiedźmina Sapkowskiego i Cyberpunka ale tez zapowiedzieli swoje nowe IP - które robią od zera. Ja tam trzymam za nich kciuki.... A że z premierą Cyberpunka to był opór falstart to pełna zgoda - aczkolwiek ja pierwszy raz gierkę odpaliłem dopiero z 2 miechy teamu więc cięzko mi też do końca powiedziec jaka była w dniu premiery....
No własnie o co z tym chodzi? ktoś wie coś wiećej? Może Redzi to rzucili po prostu dla fanóww? żebyśmy byli jeszcze wiekszymi Ne3rdami :PP