homePub2.jpg

lodowka.png

Ta 2ga jest w pyte, wyjeb mebloscianke i stawiaj lodowe xd

@Gienek na Berensona 12a wstawili nowe piwa z beczki m.in. Rowing Jacka - marsz do sklepu bo to najlepsze piwo jakie piłem, smakuje jeszcze lepiej niż z butli:boss: :pray::beer:ps. może być lekki szok po witbierze :lol:

Chcę sobie w domu zrobić taki jakby barek piwny, nie na żubra i tyskiego tylko coś lepszego, regionalnego. Myślałem nad jakąś fajną lodóweczką na piwko. Jak byście to widzieli, jakieś pomysły. Jakie pifka powinny tam się znaleźć i jakie polecacie ze swojego regionu ?
Gieniek twoj Rejon
zwierzyniec_butelka_2009.jpg

Stara Butelka była jak granat
Nowe to juz syfilis:beer:

Zajebisty wybór za grosze (13,99, Lidl), śliwka, czekolada, trochę cukru, owocowej kwasowości, ciemne, smaczne choć ze względu na taniczność bardziej pod jedzenie, grill itp.
00dsobggjhoq4.jpg

Nie polecam gorąco Kraken Kiwi browaru Setka. Miał być aromat kiwi a jest kiszona kapusta:boystop:

Za to stout Violetta Vanillas bardzo git.

@Shajs Po 2 tyodniach burzliwej przelałem browar na cichą i mierzę blg i jest 9 stopni (z 14). W smaku jest wytrawne, wodniste. Nic co wskazywałoby na to dużą ilość cukru. Zastanawiam się co z tym może być. I tak dumam i dumam i może to tłuszcz z kawy? Dodałem aż 200g ziarna na 5 minut po wyłączeniu palnika ale na powierzchni piwa w fermentorze i tak widać że tego tłuszczu jest sporo. Może on zaburzać aż tak znacznie odczyt BLG? Bo z innych dodatków to wanilia ale to ekstrakt pozyskany przez macerowanie więc nie powinno wpływać w ogóle. Zostawię to jeszcze na tydzień ale boję się butelkować 9.

@Shajs Po 2 tyodniach burzliwej przelałem browar na cichą i mierzę blg i jest 9 stopni (z 14). W smaku jest wytrawne, wodniste. Nic co wskazywałoby na to dużą ilość cukru. Zastanawiam się co z tym może być. I tak dumam i dumam i może to tłuszcz z kawy? Dodałem aż 200g ziarna na 5 minut po wyłączeniu palnika ale na powierzchni piwa w fermentorze i tak widać że tego tłuszczu jest sporo. Może on zaburzać aż tak znacznie odczyt BLG? Bo z innych dodatków to wanilia ale to ekstrakt pozyskany przez macerowanie więc nie powinno wpływać w ogóle. Zostawię to jeszcze na tydzień ale boję się butelkować 9.
Co z drożdżami? Nie ma już żadnych objawów ich pracy?

No są baaaaardzo powolne. Jedno pyknięcie na parę ładnych godzin.
Dziwna sytuacja. Obecność olejku z kawy na powierzchni piwa mnie nie dziwi, jednak nie wiem jak się to przekłada na wskazania blg.
Jakim urządzeniem badasz blg?

król nadal w formie. Było pite wczoraj... Polecam! Cena to coś około 5,50zł w Selgrossie (czy jak to tam się pisze).
83e17c6391c5d.jpg

Na weekendowe IMBY i gale MMA.
Polecam odwiedzić Tesco- każdy kraft mniej więcej 2zł taniej.
A i duże paczki Lays (225g dla cipsożerców) w promocji- 3 w cenie 2, czyli za 11zł.

5d8f0fac5838e.jpg

Back