Gienek
UFC Middleweight
A taki kaprys mamJest sens robić specjalną lodówkę/barek na piwo ?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
A taki kaprys mamJest sens robić specjalną lodówkę/barek na piwo ?

w sumie będzie więcej okazji żeby się spotkać na piwoA taki kaprys mam![]()

To nie taki głupi pomysł. Ja ciągle mam w planach lodówkę na 2/3 kegi żeby zimne piwko mieć na kranie :pA taki kaprys mam![]()
![]()
![]()
Ta 2ga jest w pyte, wyjeb mebloscianke i stawiaj lodowe xd
Gieniek twoj RejonChcę sobie w domu zrobić taki jakby barek piwny, nie na żubra i tyskiego tylko coś lepszego, regionalnego. Myślałem nad jakąś fajną lodóweczką na piwko. Jak byście to widzieli, jakieś pomysły. Jakie pifka powinny tam się znaleźć i jakie polecacie ze swojego regionu ?

Piłem te stare, wyborneGieniek twoj Rejon
![]()
Stara Butelka była jak granat
Nowe to juz syfilis![]()
Co z drożdżami? Nie ma już żadnych objawów ich pracy?@Shajs Po 2 tyodniach burzliwej przelałem browar na cichą i mierzę blg i jest 9 stopni (z 14). W smaku jest wytrawne, wodniste. Nic co wskazywałoby na to dużą ilość cukru. Zastanawiam się co z tym może być. I tak dumam i dumam i może to tłuszcz z kawy? Dodałem aż 200g ziarna na 5 minut po wyłączeniu palnika ale na powierzchni piwa w fermentorze i tak widać że tego tłuszczu jest sporo. Może on zaburzać aż tak znacznie odczyt BLG? Bo z innych dodatków to wanilia ale to ekstrakt pozyskany przez macerowanie więc nie powinno wpływać w ogóle. Zostawię to jeszcze na tydzień ale boję się butelkować 9.
No są baaaaardzo powolne. Jedno pyknięcie na parę ładnych godzin.Co z drożdżami? Nie ma już żadnych objawów ich pracy?
Dziwna sytuacja. Obecność olejku z kawy na powierzchni piwa mnie nie dziwi, jednak nie wiem jak się to przekłada na wskazania blg.No są baaaaardzo powolne. Jedno pyknięcie na parę ładnych godzin.
tradycyjny pływakDziwna sytuacja. Obecność olejku z kawy na powierzchni piwa mnie nie dziwi, jednak nie wiem jak się to przekłada na wskazania blg.
Jakim urządzeniem badasz blg?
EMPIRE ALE M15 Mangrove Jack'sDaj znać jakie drożdże były, bo w 17 stopniach to większość mi znanych powinna sobie spokojnie dać radę.
Pilem, nie pamiętam żeby byly więcej niż przeciętne i raczej kolo stylu staly.Sobie na sprobowanie wzialem (po 4 zl to zal nie brac)
![]()
![]()
zobaczymyPilem, nie pamiętam żeby byly więcej niż przeciętne i raczej kolo stylu staly.
Pierdolisz??Na weekendowe IMBY i gale MMA.
Polecam odwiedzić Tesco- każdy kraft mniej więcej 2zł taniej.
A i duże paczki Lays (225g dla cipsożerców) w promocji- 3 w cenie 2, czyli za 11zł.
![]()
Nie, więc skorzystaj jak masz tesco w pobliżu.Pierdolisz??