D
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Znalazłem Kawkę Zwyczajną z uszkodzonym skrzydełkiem. Byłem u dwóch weterynarzy, żaden z nich nie ma pojęcia co z nią zrobić. Azyl dla ptaków nie chce jej przyjąć bo nie podlegam pod miasto, straż miejska kazała dzwonić na policje. Ja pierdolę, mam ją wypuścić by zdechła?

Mini Bull i staffik w mastifach? Standarda i Americana to czasoprzestrzen zjadła czy nie widzę?
Po Januszowemu czyli, że silny, groźny, zły i wszystkie uśpić? :) Czy coś więcej w stylu, że w nieodpowiednich rękach jest pełno psów w typie lub mieszańców? Mogło bardziej chodzić o molosa, niż mastiffa.![]()
Nie znam sie, niestety.
Ostatnio sie zdziwilem gdy dowiedzialem sie ze Owczarki Kaukaskie sa tez mastifami (jak np. Bernardyn). Sa to dawne psy bojowe, m. in. uzywane przez Rzymian, do -bulli czy -staffow po januszowemu jako tako pasuje, zna sie ktos?
ale ze ja? Relax.groźny, zły i wszystkie uśpić?
Racja, napisalem za toba (i grafem) mastif (rasa) a chodzilo mi o molosy (grupa/rodzina ras). Poprawione.molosa, niż mastiffa
Teriery - na tym grafie - z kolei sa oznaczone jako spokrewnione (obok) z "mastiff-like" (a by chyba musialo tam byc molosser albo molosser-like?).sekcja 3 - teriery w typie bull
- American Staffordshire Terrier
- Bulterier (Bull Terrier)
- Bulterier miniaturowy (Miniature Bull Terrier)
- Staffordshire Bull Terrier
toz to piata woda po kisielu czegos z netu szyderco :)Z ciekawości: opis o dawnych Rzymianach jak z książek Brada Thora.
Relax, z Januszowi wersją kojarzy mi się to co napisałem, nic personalnego :)ale ze ja? Relax.
Ja to swego czasu marzylem o kaukaskim... Zreszta pies - czesciowo! - taki musi byc, osobiscie od sarenek, nietoperzy innych kapci wolalbym zółwia, chomika albo rybki. albo nic :)
Racja, napisalem za toba (i grafem) mastif (rasa) a chodzilo mi o molosy (grupa/rodzina ras). Poprawione.
Na wiki wspomniane przez ciebie rasy sa zakwalifikowane jako teriery w typie bull:
Teriery - na tym grafie - z kolei sa oznaczone jako spokrewnione (obok) z "mastiff-like" (a by chyba musialo tam byc molosser albo molosser-like?).
toz to piata woda po kisielu czegos z netu szyderco :)