@Xeio Fajne gadziny. Ja niestety póki co mam tylko jednego orzęska (samca). W przyszłości mam zamiar dokupić mu dwie samice do towarzystwa, ale trochę boję się, że jak wyklują się młode, to nie będę miał co z nimi zrobić bo na rynku jest już dość dużo orzęsków, co o tym sądzisz?
Poza orzęskami marzą mi się gekony lamparcie, agamy brodate i błotne (wiem, że te ostatnie są raczej trudnymi jaszczurami), ale to dopiero jak przeprowadzę się do większego mieszkania lub domku.
I przy okazji się zapytam bo widzę, że masz doświadczenie. Ogólnie ten gekon to moja pierwsza jaszczurka, ma rok i waży 45g (to chyba dobra waga, co nie?). Cały czas wszystko było spoko, ale ostatnio przestał jeść żywą karmówke. Próbowałem podawać świerszcze, karaczany tureckie, a nawet larwy mącznika, nic nie rusza (a przyznam, że bardzo lubiłem patrzeć jak poluje). Oczywiście nie jest tak, że nic nie je bo karmę Repashy mógłby wcinać codziennie (podaje mu co dwa dni). Czy to jest tak, że on już w ogóle nie będzie chciał jeść żywej karmy bo się tak rozleniwił? Czy po prostu może mieć taki okres?
Z góry dzięki za info