Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Z takimi aerobami, to latwo miesnie nieco pospalac...No to ja zadam małe pytanko, może ktoś mi udzieli rady. Co jeść przed treningiem interwałowym? Ile czasu przed? I co jeść po nim i po upłynięciu jakiego odcinka czasu? :D Dzięki z góry. :D
W sumie to dietkę mam już całkiem niezłą, bo wypróbowaną, właśnie niskowęglowodanową, a BCAA już piłem, także masz rację, bardzo przyspiesza regenerację. :D Dzięki za wszystko chłopaki. ;)
Jak dla mnie, to dieta niskoweglowodanowa i interwaly, szczegolnie o wysokiej intensywnosci sie gryza.
Przy HIITcie osobiscie: przed bialko + wegle zlozone, mniej wiecej z godzinke przed (ale to juz zalezy od ogranizmu), po: bialko + wegle proste. Inaczej latwo troche miesa pospalac.
Duzo tego bialka, strasznie malo wegli i ogolnie niska kalorycznosc ogolna diety, a chlopak jeszcze regularnie trenuje. Jaki wiek/wzrost/waga? To jakas dzika redukcja :>?Co jeść wieczorem, na pewno twaróg chudy (pozdrowienia dla morta - mój osobisty dietetyk :D ), ew. odżywka wysokobiałkowa.
Po co odzywka bialkowa? Zwykle sa szybkoprzyswajalne, a na noc lepiej wlasnie jakis twarog, z wolna przyswajalna kazeinka :)
Inna sprawa, ze chlop pisze o treningu wieczorem, wiec ja bym w pierwszym rzedzie uzupelnil wegle, szybkoprzyswajalne bialko, a dopiero pozniej kolacja: wolno przyswajalne bialko + tluszcze + warzywa.
BIAŁKO 225g = 900kcal
WĘGLE 170g = 680kcal
TŁUSZCZ 60g = 540kcal
Razem 2120kcal.
Oczywiście w dni nietreningowe robiłbym godzinne aeroby (przed BCAA żeby nie spalić mięśni ) Oraz w dni w które masz możliwość powolne aeroby na czczo rano ( BCAA przed, i ewentualnie odżywka białkowa ).
żaden suplement nie zastąpi naturalnej regeneracji czyli snu , drzemka przed treningiem 40min -1h plus oczywiście przynajmniej 8h snu w nocy. Do tego dobra dieta , każdy posiłek ma być pełnowartiościowy , wyjątkiem może być ostatni.
Przynajmniej 3 razy w tygodniu rozciąganie całego ciała + jacuzzi , masaż w niedziele czy tam jakiś inny dzień nie treningowy.