Utrzymywanie diety potrafi być zajebiście satysfakcjonującą rzeczą. Gotowanie potraw, eksperymentowanie, żeby się nie nudzić, to wszystko plusuje na przyszłość. Zacząłem uskuteczniać diety gdy miałem 17 lat, wcześniej wcale nie gotowałem. Teraz mieszkam sam i jedzonko przepyszne robię.. trzeba pamiętać o tym, że produkty mogą być takie same codziennie, ale przyprawić można na tysiące różnych sposobów.. dzięki czemu zwalczamy nudę. Dodatkowo, mocno przyprawione potrawy potrafią zwiększyć uczucie sytości. Na śniadanie obowiązek to jajka - dzięki nim spalamy bodajże więcej kalorii nawet o 20% w ciągu dnia... Ja stosowałem dwie diety, jedną wysokoproteinową/lowcarb.. widać było przyrost masy mięśniowej, spadek tłuszczu w szybkim tempie. Druga to zbilansowana dieta, typu ryż, kurczak brązowy, wołowina, tuńczyk, makrele, pełnoziarnisty makaron, kasza gryczana, łosoś. Efekt był -6kg w 2 miechy, ale duży przyrost masy mięśniowej a plan treningowy 3xsiłownia 2x aeroby, jednak było to zanim trenowałem mma. Generalnie jak chce się wygląd zrobić, to lepiej siłka x3 obwodówka superseriami plus aeroby rano, niż wieczorne treningi mma, bo na diecie lowcarb treningi sa po prostu katorgą.