Halba
BAMMA Welterweight
Jajko, szklanka oleju rzepakowego, 2 łyżeczki musztardy sarepskiej, łyżka octu, trochę soli i pieprzu. składniki muszą mieć mniej więcej taką samą temperaturę pokojową żeby się zmieszały.
Wszystko wrzucamy do słoika (najlepiej taki nie za bardzo szeroki, ale taki żeby wlazł blender typu żyrafa).
Wkładamy blender typu żyrafa do samego dna słoika i włączamy na maksymalnych obrotach. Po chwili dół się zmiesza i zagęści, wtedy podnosimy włączony blender powoli aż zagęsci się całość.
Po zrobieniu można sobie więcej doprawiać octem, solą pieprzem, musztardą czy tam cytryną do smaku. Wtedy mieszamy już łyżką.
Jak raz zrobisz to nigdy nie kupisz.
Dziękuję za uwagę .
Wszystko wrzucamy do słoika (najlepiej taki nie za bardzo szeroki, ale taki żeby wlazł blender typu żyrafa).
Wkładamy blender typu żyrafa do samego dna słoika i włączamy na maksymalnych obrotach. Po chwili dół się zmiesza i zagęści, wtedy podnosimy włączony blender powoli aż zagęsci się całość.
Po zrobieniu można sobie więcej doprawiać octem, solą pieprzem, musztardą czy tam cytryną do smaku. Wtedy mieszamy już łyżką.
Jak raz zrobisz to nigdy nie kupisz.
Dziękuję za uwagę .