Tanio skóry nie sprzedam

Jeżeli ci niebezpieczni ludzie z Bóg wie czym wcześniej na tej ławeczce spuścili Ci łomot i wróciłeś na tę ławeczkę i utylizowałeś typów to raczej nie kwalifikuje się to na obronę konieczną ale na działanie z premedytacją, poczytywane jako zemsta/wyrównanie rachunków.

Tak to już działa że od zatrzymywania jest policja, od skazywania prokurator i sąd bo inaczej napieprzalibyśmy się do dzisiaj maczugami po głowach.
W zwiazku z tym ze sady, prokuratura i policja nie wykonuja swoich zadan to niestety zmuszaja ludzi do uzycia maczug. W jakims sensie to oni powinni byc oskarzeni o zabojstwo.

A wracajac to twojej hipotetycznej sytuacji z wpierdolem (atakiem nr 1) - nie masz racji. Atak jest atakiem (atak nr 2 też), obrona obroną, nie mieszajmy systemow walutowych.

Specjalnie dla Was przejebałem pół dnia żebyście wiedzieli, co nic ważnego się wydarzyło w kraju i na świecie:

Z dedykacją dla wszystkich Darków:

Żaden szanujący się mężczyzna nie zainwestowałby w tą szmatę nawet grosza. Zakładam że nie ruchają się za darmo więc nie ma tematu.

• Like
Reactions: jut
A co tam u was wjechało na kieł?

Twaróg, pierogi, na kolację mięso i warzywa, plus trochę słodkości bo ostatnio za dużo tkanki tłuszczowej spaliłem i to już źle wygląda.

A typek dobrze ze tak je, wkrótce zejdzie z tego świata bez szans na reinkarnację :fjedzia:

Jeżeli ci niebezpieczni ludzie z Bóg wie czym wcześniej na tej ławeczce spuścili Ci łomot i wróciłeś na tę ławeczkę i utylizowałeś typów to raczej nie kwalifikuje się to na obronę konieczną ale na działanie z premedytacją, poczytywane jako zemsta/wyrównanie rachunków.

Tak to już działa że od zatrzymywania jest policja, od skazywania prokurator i sąd bo inaczej napieprzalibyśmy się do dzisiaj maczugami po głowach.

Czyli jak siedze na ławeczce w parku na moim (!) osiedlu i widze że chodzą niebezpieczni ludzie w niebezpiecznym stanie z Bóg wie czym za paskiem i idę do domu po kija/nóż/łańcuch od roweru/dzidę/pistolet/czosnek/rozgrzane żelazko/<wybierz co cię przeraża> i wracam na tą ławeczkę, to znaczy że jestem winny zabójstwa tych co zginą w ataku na mnie podczas siedzenia na tej ławeczce? Ale jakbym siedział od razu na tej ławeczce z <wybierz co cię przeraża> to wtedy to jest "prawdziwa obrona"? A tak to jest "nieprawdziwa obrona"?

jprdl
Policja w Polsce jest od obrony obywateli?
:juanlaugh: Dobre, bardzo dobre się uśmiałem.

Pisałem kiedyś w hp, że moja matkę napadli i policja nic nie zrobiła mimo, że mama podała napastnika, ale "nie było świadków" Potem napastnik dostał wpierdol i zgłosił na mnie to zagralismy w reverse uno i zapytałem o świadka i tyle było z odważnych działań panów w mundurach. Jakbym sam gościa nie najebał, to nawet by na dołek nie poszedł.

Wczoraj w Polityce pisałem, że wiele razy sam się spotkałem z podobnymi sytuacjami na starym patologicznym osiedlu na którym mieszkałem i słyszałem "Nic się nie stało, nie mamy podstawy interweniować".

Pizdy jebane mocne dla kobiet bez maseczek, a jak trzeba coś zrobić to oni nie panimaju.

Dobrze, że ludzie mają rozum I godność i ładną zbiórkę dostał na pomoc prawną może go nie udupią w tym kurwidole.

Pisałem kiedyś w hp, że moja matkę napadli i policja nic nie zrobiła mimo, że mama podała napastnika, ale "nie było świadków" Potem napastnik dostał wpierdol i zgłosił na mnie to zagralismy w reverse uno i zapytałem o świadka i tyle było z odważnych działań panów w mundurach. Jakbym sam gościa nie najebał, to nawet by na dołek nie poszedł.

Wczoraj w Polityce pisałem, że wiele razy sam się spotkałem z podobnymi sytuacjami na starym patologicznym osiedlu na którym mieszkałem i słyszałem "Nic się nie stało, nie mamy podstawy interweniować".

Pizdy jebane mocne dla kobiet bez maseczek, a jak trzeba coś zrobić to oni nie panimaju.

Dobrze, że ludzie mają rozum I godność i ładną zbiórkę dostał na pomoc prawną może go nie udupią w tym kurwidole.
Mam nadzieję że chłop ciężko przeżył to spotkanie i już więcej nie przyszły mu do głowy takie ‚wybryki’.

Btw. Kiedyś pod cmentarzem najebany typ pokazał kobiecie na krocze i ‚że by ją wyruchaal’… to z bratem, 2x 2 metry i każdy po 120kg min, skakaliśmy po nim to już mu się nie chciało ‚ruchaac’

Polska policja aktualnie to jest żart i nic więcej, ale w sumie co się dziwić nikt nie chce takiej roboty po drugie jak już to co to za kandydaci co w kilku jednego pijanego nie potrafią na ziemię powalić. Ostatnio słyszałem, że w urzędzie pracy poszukują ludzi :juanlaugh:Wojsko w sumie to samo. Poszli bo szybka emerytura i nic robić nie trzeba a jak była akcja co wysyłali na granice to niektórzy płakali, że takie akcje trzeba robić. Oczywiście wszystkich nie ma co z błotem mieszać ale realia są jakie są.

W zwiazku z tym ze sady, prokuratura i policja nie wykonuja swoich zadan to niestety zmuszaja ludzi do uzycia maczug. W jakims sensie to oni powinni byc oskarzeni o zabojstwo.

A wracajac to twojej hipotetycznej sytuacji z wpierdolem (atakiem nr 1) - nie masz racji. Atak jest atakiem (atak nr 2 też), obrona obroną, nie mieszajmy systemow walutowych.

:corn:

wiesz o co cho... :roberteyeblinking:
domyślam się
OIP.OP5ZmcTIjCbuSS3K12CQ4AAAAA

Mam nadzieję że chłop ciężko przeżył to spotkanie i już więcej nie przyszły mu do głowy takie ‚wybryki’.

Btw. Kiedyś pod cmentarzem najebany typ pokazał kobiecie na krocze i ‚że by ją wyruchaal’… to z bratem, 2x 2 metry i każdy po 120kg min, skakaliśmy po nim to już mu się nie chciało ‚ruchaac’
xD no odpowiedź adekwatna z waszej strony nie ma co

Białorycerze :lol:

Ten sam sort, co jakby baba zajebała z płaskiego chłopu to byście pewnie zdychali ze śmiechu, ale jakby chłop oddał to byście 'skakali' po nim :lol:

Polska policja aktualnie to jest żart i nic więcej, ale w sumie co się dziwić nikt nie chce takiej roboty po drugie jak już to co to za kandydaci co w kilku jednego pijanego nie potrafią na ziemię powalić.

Jedną z akcji na moim osiedlu było popisowe zatrzymanie najebanego sąsiada wagi średniej przez uwaga CZTERECH FUNKCJONARIUSZY.

Policja ma mi pomóc xD
Policjanci i policnantki po 50-60 kg po tych ich śmiesznych szkoleniach xD

:juanlaugh:

xD no odpowiedź adekwatna z waszej strony nie ma co

Białorycerze :lol:

Ten sam sort, co jakby baba zajebała z płaskiego chłopu to byście pewnie zdychali ze śmiechu, ale jakby chłop oddał to byście 'skakali' po nim :lol:
Weź ty się odwróć w lewo i pierdolnij głowa w najbliższe drzewo

Jakbym widział @Jeff tylko że bardziej opalony
View attachment 144895
Boguś przestań mi wypominać wakacje na Dominikanie. Ja wiem, że pieniądze miały iść na papier toaletowy do łazienek na hali, ale bez przesady. Na ścianie jest kalendarz z 97, niech sobie radzą, przecież to są dorośli ludzie. Tylko przypomnę, że kalendarz ma 12 kartek, więc niech się dogadają, kto wytrzyma do domu, a kto hehehehe ewentualnie w maju będzie defekował.

W zwiazku z tym ze sady, prokuratura i policja nie wykonuja swoich zadan to niestety zmuszaja ludzi do uzycia maczug. W jakims sensie to oni powinni byc oskarzeni o zabojstwo

Tutaj zgoda, nasz system niestety jest niewydolny na każdym etapie, mental rodem z PRLu też nie pomaga.

A wracajac to twojej hipotetycznej sytuacji z wpierdolem (atakiem nr 1) - nie masz racji. Atak jest atakiem (atak nr 2 też), obrona obroną, nie mieszajmy systemow walutowych

A tutaj się nie zgodzę.

Każdy prokurator podniesie argument że to był odwet, ponowny atak został sprowokowany celem dokonania zemsty/samosądu a sprawca działał z premedytacją na co wskazuje to iż przyniósł na miejsce zdarzenia broń.

Znam sprawy o przekroczenie obrony koniecznej w których nie było takich okoliczności, niby ewidentnie osoba powinna być uniewinniona a prokuratura i sąd wywijali wszystko od podszewki żeby tylko udowodnić coś na niekorzyść tego który się bronił.

Przecież nawet ktoś trenujący sporty walki jest w takich sytuacjach traktowany jako osobnik ze śmiercionośną bronią w rękach.

To że system jest zły od lat to wszyscy wiemy.

Na komendę w poważnych sprawach lepiej od razu przychodzić z prawnikiem wtedy jest większa szansa że nie spuszczą sprawy po brzytwie.

Ale sam przyznasz że jest różnica gdy spuścisz komuś słuszny łomot a tym gdy kogoś odstrzelisz ładując mu pięć kul.

Back