Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Bardzo ciekawe, ale sporo racji się tam przejawia. Będziemy mieli pokolenie ludzi którzy pogubią się gdy wyłącza internet

Ciekawe kiedy te aplikacje będą gwarantowały bezpieczeństwo, stabilność, skalowalność, jakość, wydajność, możliwość integracji ze światem zewnętrznym, iteracyjną możliwość rozwoju dla dużego biznesu (nie mowimy o stronie mechanika gdzie mozna zarezerwowac wizyte) no to wtedy wszyscy zostaną stolarzami, hydraulikami albo elektrykami (co bedzie tez dobre, bo to co z terminami odpierdalają fahofcy zasługuję na dopuszczenie świeżej konkurencyjnej krwi)."Wordware to platforma stworzona przez Polaka, Filipa Kozerę, i Brytyjczyka, Roberta Chandlera, która proponuje rewolucyjne podejście do programowania. Zamiast pisać tradycyjny kod, użytkownicy tworzą zaawansowane aplikacje i agentów AI za pomocą promptów, czyli poleceń w języku naturalnym."
Teraz dopiero się zacznie...
![]()
Callstack wyceniony na póŠmiliarda zÅ. Bracia Karwatkowie wychodzÄ z inwestycji
WrocÅawska firma technologiczna Callstack rozpoczyna nowy etap w swojej historii. AmerykaÅski fundusz Viking Global nabyÅ pakiet wiÄkszoÅciowy w spóÅce. Transakcja ta wycenia firmÄ na imponujÄcÄ kwotÄ ok. 500 mln zÅ. RównoczeÅnie ze firmy wychodzÄ bracia Tomasz i Piotr Karwatka, którzy...mycompanypolska.pl
Teraz chyba te wszystkie fachy w ręku, to jest swoisty renesans. Każdy chce za biurkiem kapuchę trzepać za nic nie robienie.Ciekawe kiedy te aplikacje będą gwarantowały bezpieczeństwo, stabilność, skalowalność, jakość, wydajność, możliwość integracji ze światem zewnętrznym, iteracyjną możliwość rozwoju dla dużego biznesu (nie mowimy o stronie mechanika gdzie mozna zarezerwowac wizyte) no to wtedy wszyscy zostaną stolarzami, hydraulikami albo elektrykami (co bedzie tez dobre, bo to co z terminami odpierdalają fahofcy zasługuję na dopuszczenie świeżej konkurencyjnej krwi).
No nic, trzeba zbierać narzędzia stolarskie XD

spidersweb.pl
Kolejny powód by przejść na Linuxa.Było w podludziach, ale wrzucę tu bo temat pasuje i bo mogę
25% kodu w MS jest pisane przez AI.
Microsoft właśnie zwalnia 9000 pracowników.
Alf miał rację mówiąc, że to jego nie dotyczy - to problem jego ego.
![]()
Myślisz że polscy influencerzy są odklejeni od rzeczywistości? To patrz na szefów Xboxa
Xbox stawia na AI, zwalnia ludzi i radzi im... użyć sztucznej inteligencji do radzenia sobie z utratą pracy. W bieżący weekend absurd staje się rzeczywistością.spidersweb.pl
Ciężki mi uwierzyć nawet w 10%. U mnie w firmie mamy agenta na swoje potrzeby(licencja openAI). Po 5 miesiącach stwierdzam, że jedyne do czego się faktycznie nadaje, to do przekazywania wiedzy na dany temat i pisania jakiś prostych skryptów. Wszystkie bardziej złożone zadania wydają się być poza jego możliwościami.Było w podludziach, ale wrzucę tu bo temat pasuje i bo mogę
25% kodu w MS jest pisane przez AI.
Microsoft właśnie zwalnia 9000 pracowników.
Alf miał rację mówiąc, że to jego nie dotyczy - to problem jego ego.
![]()
Myślisz że polscy influencerzy są odklejeni od rzeczywistości? To patrz na szefów Xboxa
Xbox stawia na AI, zwalnia ludzi i radzi im... użyć sztucznej inteligencji do radzenia sobie z utratą pracy. W bieżący weekend absurd staje się rzeczywistością.spidersweb.pl
Cóż, najwyżej zatrudnią ich z powrotem. Że Ci ciężko uwierzyć, rozumiem, sam byłem w podobnym zaprzeczeniu, ale już mi przeszłoCiężki mi uwierzyć nawet w 10%. U mnie w firmie mamy agenta na swoje potrzeby(licencja openAI). Po 5 miesiącach stwierdzam, że jedyne do czego się faktycznie nadaje, to do przekazywania wiedzy na dany temat i pisania jakiś prostych skryptów. Wszystkie bardziej złożone zadania wydają się być poza jego możliwościami.
Zresztą AI jednej rzeczy na pewno nie przeskoczy - biurokracji. Szczególnie w przypadku zupełnie nowych projektów, gdzie czasami panuje burdel nie do opisania. Mam na myśli WoW, uprawnienia, kto za co odpowiada itd. I niby jak AI miało by sobie z tym samo poradzić?

Ty chyba nie robisz w IT, co? :PCóż, najwyżej zatrudnią ich z powrotem. Że Ci ciężko uwierzyć, rozumiem, sam byłem w podobnym zaprzeczeniu, ale już mi przeszło![]()
Robię od dawna w korpo, ostatnie lata właśnie w ITTy chyba nie robisz w IT, co? :P
Amazon i Allegro chyba zaliczą plajtę niedługo... Agenty AI używane do zakupów ominą platformy i będą robić zakupy samodzielnie.![]()
Od dzisiaj jest tylko GPT 5 dostępny, niestety na chwilę obecną działa gorzej niż GPT 4o.Panowie gdzie znaleźć aplikację chatgpt 4 lub nawet 5 ?
Czy ten chatgpt który jest na sklep play to jest właśnie to ? Czy to co innego ?
Pytam bo tam tylko pisze chatgpt i nie mam pojęcia czy to jakiś pierwszy chatgpt czy jednak ten 4 czy tam 5 ale nie piszą tej numeracji.
Pogubilem się w tym. Może ktoś ogarnia.
Przeciez z nim nie ma co dyskutować bo chlop kodu na oczy nie widział.Ciężki mi uwierzyć nawet w 10%. U mnie w firmie mamy agenta na swoje potrzeby(licencja openAI). Po 5 miesiącach stwierdzam, że jedyne do czego się faktycznie nadaje, to do przekazywania wiedzy na dany temat i pisania jakiś prostych skryptów. Wszystkie bardziej złożone zadania wydają się być poza jego możliwościami.
Zresztą AI jednej rzeczy na pewno nie przeskoczy - biurokracji. Szczególnie w przypadku zupełnie nowych projektów, gdzie czasami panuje burdel nie do opisania. Mam na myśli WoW, uprawnienia, kto za co odpowiada itd. I niby jak AI miało by sobie z tym samo poradzić?

Ciężki mi uwierzyć nawet w 10%. U mnie w firmie mamy agenta na swoje potrzeby(licencja openAI). Po 5 miesiącach stwierdzam, że jedyne do czego się faktycznie nadaje, to do przekazywania wiedzy na dany temat i pisania jakiś prostych skryptów. Wszystkie bardziej złożone zadania wydają się być poza jego możliwościami.
android.com.pl

Ciężki mi uwierzyć nawet w 10%. U mnie w firmie mamy agenta na swoje potrzeby(licencja openAI). Po 5 miesiącach stwierdzam, że jedyne do czego się faktycznie nadaje, to do przekazywania wiedzy na dany temat i pisania jakiś prostych skryptów. Wszystkie bardziej złożone zadania wydają się być poza jego możliwościami.