Uller
Bellator Heavyweight
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.

Jebnij barana w ścianęSłucham teraz wielkich panów programistów![]()
Zgubieni są ci, którzy się poddadzą, albowiem oni będą pionkami w kolejnej rozgrywceJesteśmy zgubieni

Juniory to już od lat mają przejebane![]()
AI odbiera im pracę. Sztuczna inteligencja wypiera młodych w jednej branży
Młodzi Polacy, którzy jeszcze niedawno marzyli o karierze w IT, nagle odkrywają, że ich umiejętności mogą być niepotrzebne. W branży, która przez lata była synonimem pewnej pracy i dobrych zarobków...www.fakt.pl
"Najbardziej widoczne zmiany dotykają początkujących programistów.
"Drastycznie spadł popyt na początkujących juniorów, którzy do niedawna byli wsparciem dla doświadczonych specjalistów. Dziś ich rolę przejmuje sztuczna inteligencja" — czytamy w dzienniku.
To zjawisko kontrastuje z sytuacją na Zachodzie, gdzie firmy technologiczne otwarcie przyznają, że masowe zwolnienia mają związek z wdrażaniem AI. W Polsce jednak większość specjalistów IT wciąż nie dostrzega zagrożenia."
![]()
Powiedziałbym że wszyscy na początku drogi mają przejebane. Firmy chcą często ludzie z doświadczeniem i po studiach a może 20% na jakiekolwiek doświadczenie w zawodzie po studiach. Dodajmy do tego mała place bo przecież masz mieć doświadczenie ale się uczysz... Jednym słowem chca doświadczonych osób ale niechce za nie zapłacić. Z drugiej chcą mało polecić młodym gdy koszta w dużych miastach zabijają minimalna. I tak koło się zamykaJuniory to już od lat mają przejebane
chodzi mi o to że kilka lat temu była 4 cyfrowa liczba chętnych na jedno miejscePowiedziałbym że wszyscy na początku drogi mają przejebane. Firmy chcą często ludzie z doświadczeniem i po studiach a może 20% na jakiekolwiek doświadczenie w zawodzie po studiach. Dodajmy do tego mała place bo przecież masz mieć doświadczenie ale się uczysz... Jednym słowem chca doświadczonych osób ale niechce za nie zapłacić. Z drugiej chcą mało polecić młodym gdy koszta w dużych miastach zabijają minimalna. I tak koło się zamyka
A teraz ile jest na jedno miejsce, więcej/mniej?chodzi mi o to że kilka lat temu była 4 cyfrowa liczba chętnych na jedno miejsce

no na pewno mniej bo jak się ludzie odbili od ściany to pracują gdzie indziej ale pewnie dalej jakieś absurdalne ilościA teraz ile jest na jedno miejsce, więcej/mniej?

Chyba raczej chat GPT ci podał te sensowne argumentyJak tam, zapisał się ktoś? Ja wbiłem z listy rezerwowej po podaniu najwidoczniej sensownych argumentów
View attachment 129175

Nie, wolałem być autentyczny, bo to w końcu Google, ale za to w rekrutacji dość często korzystałem z sztucznej, do pisania cover letterów głównie.Chyba raczej chat GPT ci podał te sensowne argumenty
![]()