MysticBęben
UFC Featherweight
Nie do końca. Adam w swoim pierwszym mistrzowskim sezonie wygrał 11 z 19 konkursów. Zaliczył 14 podiów. Procentowo wypadł lepiej niż Prevc :)Najlepszy sezon w historii skoków narciarskich pod względem indywidualnym.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Nie do końca. Adam w swoim pierwszym mistrzowskim sezonie wygrał 11 z 19 konkursów. Zaliczył 14 podiów. Procentowo wypadł lepiej niż Prevc :)Najlepszy sezon w historii skoków narciarskich pod względem indywidualnym.
wiadomo, ze teraz idzie latwiej pobic indywidualne rekordy, bo coraz wiecej konkursow w roku jestNie do końca. Adam w swoim pierwszym mistrzowskim sezonie wygrał 11 z 19 konkursów. Zaliczył 14 podiów. Procentowo wypadł lepiej niż Prevc :)
Tak tu się trzeba zgodzić.Nie do końca. Adam w swoim pierwszym mistrzowskim sezonie wygrał 11 z 19 konkursów. Zaliczył 14 podiów. Procentowo wypadł lepiej niż Prevc :)
I tak, i nie.Tak jak pisał Gaara, rekordy teraz łatwiej bić ze względu na liczbę konkursów. Ale jakby nie było rekord to rekord a tych Prevc ustanowił w tym roku najwięcej.
Jeszcze na IO w Hakubie było tak, że za skok 115m na K-120 sędziowie potrafili dać 18-18,5 - właśnie za ładny styl. Masz 100% racji, ja bym najchętniej zlikwidował te noty, a sędziów trzymał, żeby ewentualnie tylko orzekali - podpórka= minus 3x5, upadek = minus 3x10.Tak generalnie to wkurwiają mnie noty sędziowskie. Prevc za perfekcyjny skok dostaje 3x20, a Gangnes za równie dobry skok nie dostaje żadnej dwudziestki. Poza tym w przepisach nic nie ma o tym, że im większa odległość tym wyższe noty, a nikt nie dostanie dwudziestki bo skoczy pięknie w okolice K. Powinni ten system uprościć, bo te noty są przyznawane głównie za zasługi.
No tak, tak. Jest trochę tego. Adam wygrał 11 konkursów na 21. I w sumie zdobył wtedy MŚ i vice. No trzeba by było przy tym porządnie usiąść i liczyć procenty, ale na co to komu.I tak, i nie.
Adam też na tamte czasy ustanowił rekord wygranych w sezonie (11).
Ustanowił też niepobite do dziś rekordy:
- przewagi w generalce TCS
- przewagi w pojedynczym konkursie TCS
- przewagi w pojedynczym konkursie PŚ
- pobitych rekordów skoczni w jednym sezonie (nie pobił tylko w Planicy i Sapporo, w Ober pobił, ale zaraz po nim o pół metra dalej skoczył Schmitt... no i w 3 konkursach przed TCS, jeszcze przed Małyszomanią)
- liczby skoków ponad HS w stosunku do liczby ogólnych skoków konkursowych
I parę innych. Nie przytoczę dokładnie, kiedyś jakiś statystyk to wrzucał na skijumping.pl
A tu się nie mogę zgodzić... Najlepszym był bezapelacyjnie Nykaenen. Małysza postawiłbym tuż za nim w doborowej grupce: Birger Ruud, Jens Weissflog, Janne Ahonen, może SzliriMałysz był najlepszym skoczkiem w historii.
Hakubie.nie pobił tylko w Planicy i Sapporo
Tak wiem wiem, trochę patriotycznie poleciałem.A tu się nie mogę zgodzić... Najlepszym był bezapelacyjnie Nykaenen. Małysza postawiłbym tuż za nim w doborowej grupce: Birger Ruud, Jens Weissflog, Janne Ahonen, może Szliri

Ja wtedy dopiero uczyłem się robić kupę do nocnika :D także ciężko mi mówić cokolwiek o tamtych skoczkach.Ja się na Nykaenenie "skokowo" wychowałem. Stąd poza Polakami od zawsze byłem za Finami, zwłaszcza w czasach, jak u nas skakały takie "tuzy" jak Klimowski, Kowal czy Papierz :)
Generalnie mam dobre przeczucia, co do nowego kołcza :)Lekki odkop tematu :)
http://eurosport.onet.pl/zimowe/sko...i-fajeczki-piotr-zyla-dostal-ultimatum/ycstsv
Stefan zrobił to co Kruczek powinien już dawno.
Jako dyrektor sportowy PZPN![]()