Siłownia ( rzeźba, spalanie) pytanie :)

To nic nie da. Kiedy zrozumiecie, że od samej aktywności fizycznej się nie chudnie ? To szkodliwy mit jest
Chcesz mi powiedziec ze nie da sie wypracowac deficytu treningiem? Nie wiem przykladowo ktoś jezdzi 4 godzinny dziennie na rowerze?
Tutaj z kolegą @Brawler098 muszę się częściowo zgodzić.
Bez diety nie da się ogarnąć spadku sadła, po prostu nie jesteś w stanie tyle zapierdalać.
Zjesz jednego hamburgera w bk do tego frytki i Cola i masz z 2 tys nadwyżki kalorycznej. Jedz tak codziennie i po tygodniu masz 14tys kalorii w nadmiarze.
Żeby tyle przepalić energii to byś musiał chyba codziennie biegać maraton. To nie jest realne po prostu szybciej się zakwasisz i rozlecisz.

Bez diety nie da się ogarnąć spadku sadła, po prostu nie jesteś w stanie tyle zapierdalać.
Zjesz jednego hamburgera w bk do tego frytki i Cola i masz z 2 tys nadwyżki kalorycznej. Jedz tak codziennie i po tygodniu masz 14tys kalorii w nadmiarze.
Żeby tyle przepalić energii to byś musiał chyba codziennie biegać maraton. To nie jest realne po prostu szybciej się zakwasisz i rozlecisz.
Tyle w temacie, filozofii przy łopacie.

Michael_Phelps_August_2016.jpg

Unoszenie kolan z gumą na stopach 2x 2 minuty
Wstawanie z pozycji 90/90 2x2 minuty na stronę
Polprzysiady jednonóż 2x 2min na stronę
Kickbacki z nogami na podwyższeniu 2min na stronę

I kark :
Ugięcia boczne głowy leżąc bokiem 3 minuty na stronę
Rotacje boczne (głowa "na nie") leżąc bokiem 2 minuty na stronę
Rotacje boczne (głowa "na nie") z odchyloną głową w tył 2 minuty na stronę

Unoszenie kolan z gumą na stopach 2x 2 minuty
Wstawanie z pozycji 90/90 2x2 minuty na stronę
Polprzysiady jednonóż 2x 2min na stronę
Kickbacki z nogami na podwyższeniu 2min na stronę

I kark :
Ugięcia boczne głowy leżąc bokiem 3 minuty na stronę
Rotacje boczne (głowa "na nie") leżąc bokiem 2 minuty na stronę
Rotacje boczne (głowa "na nie") z odchyloną głową w tył 2 minuty na stronę
Kark robiłeś sam czy z kolegą?

:beczka:

Brawler poradzisz jakiś dobry plan na hipertrofię do robienia na stacji do streetworkoutu? Bez problemu robię 20powtrz nachwytem szeroko technicznie, moj maks z ciężarem to 40kg, podchwytem 50, robie przysiady na jednej nodze z 20kg hantlami, wyglądam jak wyrzeźbiony szczur, a chciałbym nabrać trochę takiego nabicia, odstawiam siłownię, mieszkam nad morzem i mam 1km do plaży z drążkami, a że lubie dipy i podciąganie to chciałbym teraz przez sezon robić treningi na zewnątrz. Jak to dobrze ułożyć żeby trenować co drugi dzień i żeby nic nie pominąć, chat coś tam mi podpowiada, ale może Ty masz jakiś pomysł albo inspirację? Pozdro

Brawler poradzisz jakiś dobry plan na hipertrofię do robienia na stacji do streetworkoutu? Bez problemu robię 20powtrz nachwytem szeroko technicznie, moj maks z ciężarem to 40kg, podchwytem 50, robie przysiady na jednej nodze z 20kg hantlami, wyglądam jak wyrzeźbiony szczur, a chciałbym nabrać trochę takiego nabicia, odstawiam siłownię, mieszkam nad morzem i mam 1km do plaży z drążkami, a że lubie dipy i podciąganie to chciałbym teraz przez sezon robić treningi na zewnątrz. Jak to dobrze ułożyć żeby trenować co drugi dzień i żeby nic nie pominąć, chat coś tam mi podpowiada, ale może Ty masz jakiś pomysł albo inspirację? Pozdro
Trenuj dwa razy w tygodniu i zdecydowanie więcej jedz. To wystarczy.

A kiedy ostatnio nażarłeś się jak świnia?

@Brawler098 dwa razy w tygodniu ale jak? Do oporu podciaganie dipy pompki itd?
@szplin wczoraj
Skup się na dole ciała przede wszystkim
Większa objętość na pośladki, nogi, łydki,biodra - to tam trzymamy większość swojej wagi

Jak robisz pompki to też w taki sposób by angażować dół np pompki hinduskie

Rozpisz coś, rozwiń , będziemy korygować

Gdy naciągniesz sobie/albo nagle Ci zepnie łapę (triceps) to należy zrobić:

Twarda piłeczka pod łopatkę w pozycji leżącej i unoszenie wyprostowanej ręki w każdym możliwym kierunku i kącie. Zintegrowane z oddechem. Wdech - napina tkanki, wydech - rozluźnia

Następnie piłeczka powyżej knykcia łokciowego. Leżymy bokiem. Uginanie i wyprost ręki zintegrowane z oddechem

I na koniec piłeczka pod centrum , czyli pępek. Leżymy na niej. Żeby było lepiej czuć można podłożyć jeszcze dłoń. I tylko oddychanie

Back