Siwy25_1
UFC Light Heavyweight
Coś źle robisz. Przy kącie 20-30% nie ma szans, żeby barki bolały jak domkniesz zamek.a co jak na skosach wlasnie bola barki?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Coś źle robisz. Przy kącie 20-30% nie ma szans, żeby barki bolały jak domkniesz zamek.a co jak na skosach wlasnie bola barki?
przy wiekszym?Coś źle robisz. Przy kącie 20-30% nie ma szans, żeby barki bolały jak domkniesz zamek.
Dlatego mało kulturowników z topu robi poziomą, bo przy większych ciężarach technika jest nie do utrzymania i coś w końcu puści.Nie, nie robie typowego szerokiego chwytu.
Po prostu kilka lat ciężkiego wyciskania potrafi rozkurwić bary, w dodatku jak masz jakiś dysbalans a praktycznie każdy jakiś ma to możesz sobie to zrobić szybciej jeżeli akurat trafisz w odpowiedni. Kazdy trojboista prędzej czy później boryka się z rehabem barku.
Tak właśnie robię, niestety łeb został gdzieś lata temu w mordowni i zawsze kusi by na płaskiej ponapierdalaćpłaskiej już długo nie ruszam ale sentyment pozostał.

Na jakim skosie robisz wyciskanie na klatkę?przy wiekszym?
z 45st, ale nie robie juz na skosnej, tylko plaskaNa jakim skosie robisz wyciskanie na klatkę?
Hantelki nie.Każde wyciskanie prędzej czy później rozwali Wam barki, z prostego powodu : beton łopatek

No to masz odpowiedź. Klata słaba to barki ciągną caly ruch i tak jak @Brawler098 napisał łopatki nie trzymają.z 45st
Jeszcze gorzej.ale nie robie juz na skosnej, tylko plaska

Bo na hantlach jest krótszy ruch. Duże hantle to zawsze blokada ich talerzy na klacie.Hantelki nie.
![]()
Na hantlach jest dłuższy ruch i głębszy zakres ruchu niż przy sztandze. Zawsze możesz minimalnie zrotować hantle żeby jeszcze głębiej zejść.Bo na hantlach jest krótszy ruch. Duże hantle to zawsze blokada ich talerzy na klacie.
Najgłębszy ruch i jednocześnie najbardziej mobilny dla łopatek macie zawsze przy pompkach

Oczywiście, że się mylisz. To często powtarzany silowniany mit, że na hantlach masz głębszy ruch dla piersiowych. Nie masz.Na hantlach jest dłuższy ruch i głębszy zakres ruchu niż przy sztandze. Zawsze możesz minimalnie zrotować hantle żeby jeszcze głębiej zejść.
Większa praca piersiowych przy mniejszym obciążeniu osiowym barków. Do tego stabilizacja lepsza.
I najważniejsze to, że ryzyko kontuzji jest dużo mniejsze.
Pompki to na babie mogę porobić![]()
Jest kolosalna różnica w rozciągnięciu piersiowego na hantlach vs na sztandze.Oczywiście, że się mylisz. To często powtarzany silowniany mit, że na hantlach masz głębszy ruch dla piersiowych. Nie masz.
Masz więcej mobilności dla stawów ramiennych co paradoksalnie może uzdrawiać barki, ale same piersiowe nie mają większego zakresu
Nie ma. To co czujesz to stawy ramienne - ich mobilność.Jest kolosalna różnica w rozciągnięciu piersiowego na hantlach vs na sztandze.
Ulegam presjiKurwa, chyba mnie przekonaliście żebym płaską na skosy sobie zamienił
Kto chce się bić?

A to taki temat istnieje? Myślałem że wybrałem sobie najslabszy target, bo takiego kulturownika to bym połamał w pierwszej minucie.Chyba coś Ci się pomieszało koleszko, to jest temat o siłowni i rzeźbie dla kulturowników. Tu możesz się dowiedzieć co Ci grozi trenując sztangą i jakie masz sobie dobrać legginsy do machania żelastwem. Jeżeli szukasz zaczepki spróbuj w temacie wędkarskim.
![]()
No chyba, że kulturownik przekopał kiedyś piłką pół boiska.A to taki temat istnieje? Myślałem że wybrałem sobie najslabszy target, bo takiego kulturownika to bym połamał w pierwszej minucie.

A to taki temat istnieje? Myślałem że wybrałem sobie najslabszy target, bo takiego kulturownika to bym połamał w pierwszej minucie.

I tak bym dojebal, zawsze walczyłem z większymi.No chyba, że kulturownik przekopał kiedyś piłką pół boiska.
![]()
Kopiesz jak tonpo?I tak bym dojebal, zawsze walczyłem z większymi.
Kulturownik po moim kopnięciu już by nie miał kolana.

Może mi mcdonalda przynieść bo dawno nie jadłem.No to się doigrałeś, poczaj aż przyjdzie jakiś rasowy kulturownik.
![]()
Kopie jak Frank Lampard.Kopiesz jak tonpo?
Ile lat na salce?
![]()
Kto chce się bić?
Mocne słowa jak na menela o wadze 1.5 BastkaI tak bym dojebal, zawsze walczyłem z większymi.
Kulturownik po moim kopnięciu już by nie miał kolana.

Ok ok, ale ile lat na salce?Kopie jak Frank Lampard.
A ty szukasz chuja do dupu już 3 miesiące nie? ;) nie odzywasz się w temacie ale jak widzisz mój post to podjezdzasz co nie? Skryta pała ;)Mocne słowa jak na menela o wadze 1.5 Bastka![]()
Około 9, łącząc oczywiście.Ok ok, ale ile lat na salce?
To jesteś gość!Około 9, łącząc oczywiście.
Możemy się zmierzyć.To jesteś gość!