Siłownia ( rzeźba, spalanie) pytanie :)

Opiszę Wam swój dzisiejszy trening
Marsz z maczugą 15kg jednorącz kolana wysoko na bezdechu 15m, 8 serii
Wspinanie na linie z ciężarem 5kg 8 serii
Pompki na trx 40x część powtórzeń na bezdechu po wydechu, część na bezdechu po wdechu i część normalnie oddychając nosem
Martwy ciąg jednorącz kettlem 80kg 4 minuty pracy - powtórzeń wyszło w chuj, ale umysł był skupiony na oddychaniu , bawiłem się tym 10pow na bezdechu, potem chwilę normalnie, potem znów bezdech ale po wdechu, znów normalnie itp

Odczucia są takie, że na bezdechu kiedy rośnie stężenie co2 nie ma kompletnie żadnego zmęczenia mięśniowego odczuwalnego . W tym szaleństwie jest metoda!

Opiszę Wam swój dzisiejszy trening
Marsz z maczugą 15kg jednorącz kolana wysoko na bezdechu 15m, 8 serii
Wspinanie na linie z ciężarem 5kg 8 serii
Pompki na trx 40x część powtórzeń na bezdechu po wydechu, część na bezdechu po wdechu i część normalnie oddychając nosem
Martwy ciąg jednorącz kettlem 80kg 4 minuty pracy - powtórzeń wyszło w chuj, ale umysł był skupiony na oddychaniu , bawiłem się tym 10pow na bezdechu, potem chwilę normalnie, potem znów bezdech ale po wdechu, znów normalnie itp

Odczucia są takie, że na bezdechu kiedy rośnie stężenie co2 nie ma kompletnie żadnego zmęczenia mięśniowego odczuwalnego . W tym szaleństwie jest metoda!
images

Następnym etapem jest zamknięcie się na 3 dni w pokoju bez światła i jedzenia

Zaklejanie nosa, największa głupota świata
Przecież on robi to samo co Ty na opisanym treningu. Smieszkuja z Prochazki ale on te treningi ma na prawdę dobre tyle że szalone

Obciążenie na bezdechu, zaklejanie w sumie ma mu pomóc by nie 'oszukiwać' a nie by oddychać ustami :awesome:

Przecież on robi to samo co Ty na opisanym treningu. Smieszkuja z Prochazki ale on te treningi ma na prawdę dobre tyle że szalone

Obciążenie na bezdechu, zaklejanie w sumie ma mu pomóc by nie 'oszukiwać' a nie by oddychać ustami :awesome:
Ale przez to będzie wytwarzał dodatkowe ciśnienie zmuszające do oddechu przez usta.

Kanały nosowe powinny być drożne cały czas, nawet jak jesteś na bezdechu to mimowolnie dochodzi do bardzo wolnego wydechu przez nos bo poruszasz ciałem, dlatego też zaleca się nie robić wydechu do końca tylko tak, żeby zostało 1/4 zapasu dla tego właśnie zjawiska

Kanały nosowe powinny być drożne cały czas, nawet jak jesteś na bezdechu to mimowolnie dochodzi do bardzo wolnego wydechu przez nos bo poruszasz ciałem, dlatego też zaleca się nie robić wydechu do końca tylko tak, żeby zostało 1/4 zapasu dla tego właśnie zjawiska
Tyle, że on nie robi wydechu, a biega na wstrzymanym oddechu na wdechu. Analogicznie do freediverów, którzy nurkują z zatkanym nosem/pełną maską blokującą nos.

Tyle, że on nie robi wydechu, a biega na wstrzymanym oddechu na wdechu. Analogicznie do freediverów, którzy nurkują z zatkanym nosem/pełną maską blokującą nos.
To tym bardziej będziesz wypuszczał mimowolnie powietrze przez nos jak zaczniesz intensywnie poruszać ciałem. Kolejna kwestia : jak skończy daną serię to demontuje to sobie w nosie czy też może oddycha przez usta (jak większość) podczas odpoczynku do kolejnej serii? No i tu tkwi cały paradoks specjalnych masek, zaklejania nosa itp te odpoczynki, gdzie oddycha się ustami zabierają najwięcej siły i wydolności

A freediverzy mierzą się z czynnikami ciśnienia, żeby nie doszło do reakcji zwrotnej, to trochę coś innego

Dzis wrociłem na silke po 105 dniach przerwy.
W międzyczasie robiłem dużo pompek.
Poszła 100x12 z lekkim zapasem :)
Moj plan na 140 bez robienia płaskiej coraz bliżej.

Pozdro team pompki
Zajebiście, też nie robiłem płaskiej chyba z 6 lat, nie mam ławeczki i robię tylko kalistenikę na klatę. Ale czas kupić pas i doczepiać ciężar na dipy na kółkach gimnastycznych i klasycznych na poręczach. Jeszcze myśle nad kamizelką 40kg od bushido do pompek, itd.

Zajebiście, też nie robiłem płaskiej chyba z 6 lat, nie mam ławeczki i robię tylko kalistenikę na klatę. Ale czas kupić pas i doczepiać ciężar na dipy na kółkach gimnastycznych i klasycznych na poręczach. Jeszcze myśle nad kamizelką 40kg od bushido do pompek, itd.
Pompki na poręczach z łańcuchami z dociążeniem obciążeniem

Ale tego kiedyś nakurwiałem w opór.

:antonio:

Pompki na poręczach z łańcuchami z dociążeniem obciążeniem

Ale tego kiedyś nakurwiałem w opór.

:antonio:
Już czas na Ciebie byś przeszedł na właściwy trening dla prawdziwych mężczyzn. Połowa forum już na kalistenice a Ty dalej pompujesz ósmy akton barków w optymalizacji dźwigni krotkoramiennej :lesnarhappy:wpierdalaj mięso, jajka , rób poręcze, pompki, linę - może coś z Ciebie wyrośnie gałganie :gabi_much_love:

Już czas na Ciebie byś przeszedł na właściwy trening dla prawdziwych mężczyzn. Połowa forum już na kalistenice a Ty dalej pompujesz ósmy akton barków w optymalizacji dźwigni krotkoramiennej :lesnarhappy:wpierdalaj mięso, jajka , rób poręcze, pompki, linę - może coś z Ciebie wyrośnie gałganie :gabi_much_love:
:wtf2: ciężar słuszny ale jak to kiedyś znajomy powiedział, przy 80 kg to strach na ulicę wyjść :beczka:
Jak robiłem podciąganie z obciążeniem +25 kg na pasie to wy byliście piękni i chudzi :mamed:

Trening dobiera się do aktualnych potrzeb.

OPTYMALIZACJA KURWA.

:lesnarhappy:

Back