Comber
UFC Middleweight
Na redukcję jest dieta, FBW jedynie sprzyja temu procesowi.Witam, ktos robil fbw na redukcje i w wolnej chwili mogl by napisac, niby mam swoj, ale nie jestem co do niego pewien, czy jest prawidlowo skonstruowany. Pozdrawiam.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Na redukcję jest dieta, FBW jedynie sprzyja temu procesowi.Witam, ktos robil fbw na redukcje i w wolnej chwili mogl by napisac, niby mam swoj, ale nie jestem co do niego pewien, czy jest prawidlowo skonstruowany. Pozdrawiam.
nie no oczywiscie, wiem. Po prostu wracam na silownie po dlugim okresie czasu, mam ja 50 m od bloku, wiec chce zrobic fbw oraz cardio by wyrobic jakas tam kondycje i sile, by znow wrocic na tajski boks, bo wiem, ze teraz po prostu bym sie porzygal po 15 min rozgrzewski na tajskim. Dieta i suplementacje mam powiedziemy domnknieta, w granicach rozsadku.Na redukcję jest dieta, FBW jedynie sprzyja temu procesowi.
Ile razy w tygodniu planujesz trening? Jeśli 3 razy to najlepiej robic ABA/BAB albo ABC 3x10 (http://www.kfd.pl/trening-full-body-workout-263303.html/), 1 cwiczenie na kazda partie. Jak robisz 2 razy w tygodniu to mozna wrzucic po 2 cwiczenia na kazda partie np. 3x6/8 i do tego jeden trening np. stacyjny. Ja robiłem druga metodą i ładnie poszła siła, tłuszcz się wytopił, waga poleciała, sylwetka poprawiła. Jeśli masz deficyt kaloryczny to bedziesz redukował. Trzeba oczywiscie pamietac o regeneracji.nie no oczywiscie, wiem. Po prostu wracam na silownie po dlugim okresie czasu, mam ja 50 m od bloku, wiec chce zrobic fbw oraz cardio by wyrobic jakas tam kondycje i sile, by znow wrocic na tajski boks, bo wiem, ze teraz po prostu bym sie porzygal po 15 min rozgrzewski na tajskim. Dieta i suplementacje mam powiedziemy domnknieta, w granicach rozsadku.
Ale dzieki za odzew @Comber obserwowalem forum, wiem, ze niezle zszedles, u mnie jest problem z mala iloscia kalorii, nie jem nawet tyle ile potrzebuje.
Na redukcję jest dieta, FBW jedynie sprzyja temu procesowi.
teraz korzystam z tego 3xtygIle razy w tygodniu planujesz trening? Jeśli 3 razy to najlepiej robic ABA/BAB albo ABC 3x10 (http://www.kfd.pl/trening-full-body-workout-263303.html/), 1 cwiczenie na kazda partie. Jak robisz 2 razy w tygodniu to mozna wrzucic po 2 cwiczenia na kazda partie np. 3x6/8 i do tego jeden trening np. stacyjny. Ja robiłem druga metodą i ładnie poszła siła, tłuszcz się wytopił, waga poleciała, sylwetka poprawiła. Jeśli masz deficyt kaloryczny to bedziesz redukował. Trzeba oczywiscie pamietac o regeneracji.
no wlasnie co gorsze, czytajac teraz duzo o redukcji, czytam, ze moglem sobie spierdolic gospodarke hormonalna i obnizeniem metabolizmu tak mala liczba kalorii, ale tez rowniez mialem malo ruchu, jadlem dobre jakosciowo rzeczy, steki, owoce morza, duzo wolowiny, ale po prostu malo, sniadanie i obiadokolacja wlasciwiwe.To faktycznie mało. Musisz zacząć jeść rozsądnie, bo przy takim trybie jedzenia możesz zapomnieć o regeneracji i szybko nabawisz się kontuzji.
W sumie dobra rozkmina- chciałem zejśc z KG.wpisywałem w myfitnesspal kcal i wychodziło mi że jem 1600 a waże 100kg ;/no wlasnie co gorsze, czytajac teraz duzo o redukcji, czytam, ze moglem sobie spierdolic gospodarke hormonalna i obnizeniem metabolizmu tak mala liczba kalorii, ale tez rowniez mialem malo ruchu, jadlem dobre jakosciowo rzeczy, steki, owoce morza, duzo wolowiny, ale po prostu malo, sniadanie i obiadokolacja wlasciwiwe.
no ja podobnie, heh czyli wielke z nas chlopy a jemy jak dziewczynki, generalnie z tego co uslyszalem od dietetyka kolezki, to przy takim spozyciu kalorii organizm mysli, ze umiera i odklada tluszcz w duzym uproszczeniu, i tak naprawde my nie mamy z czego schodzic, tylko dojsc do minimalnych wymaganych zapotrzebowan kalorycznych, dopiero pozniej obserwowac organizm i ciac kalorie.W sumie dobra rozkmina- chciałem zejśc z KG.wpisywałem w myfitnesspal kcal i wychodziło mi że jem 1600 a waże 100kg ;/
Co trzeba z tym zrobić? Jakoś podkręcić metabolizm?
Wyrzuc cardio i dodaj 500 kcal od razu. Potem zacznij powoli dokladac po 200kcal tygodniowo. Za miesiac wróć tutaj i napisz co i jak.no wlasnie co gorsze, czytajac teraz duzo o redukcji, czytam, ze moglem sobie spierdolic gospodarke hormonalna i obnizeniem metabolizmu tak mala liczba kalorii, ale tez rowniez mialem malo ruchu, jadlem dobre jakosciowo rzeczy, steki, owoce morza, duzo wolowiny, ale po prostu malo, sniadanie i obiadokolacja wlasciwiwe.
Mój czlowiek. Polecam jeszcze poczytać o areobach i interwałach. Ja jak wyjebalem areoby robię dużo większe postępy. A robienie areobów na czczo jest proszeniem się o nieszczęście.Wyrzuc cardio i dodaj 500 kcal od razu. Potem zacznij powoli dokladac po 200kcal tygodniowo. Za miesiac wróć tutaj i napisz co i jak.
@Przemek
Dokladaj 300 kcal tygodniow i wroc za miesiac
Możesz nawet 2000. Zrób jak Ci mówie, bedzie dobrze.A nie mogę od razu dowalić 1200 kcal?:D
Ok czyli co tydzien 300 kcal i na razie mam czas na 2xFBW.Możesz nawet 2000. Zrób jak Ci mówie, bedzie dobrze.
Elegancko. Dlugo na tych 1600 ciagniesz?Ok czyli co tydzien 300 kcal i na razie mam czas na 2xFBW.
Długo-proporcje szamy mam zawsze podobne wiec strzelam że pół roku to spokojnie.Ogólnie mam mam jakoś apetytu i najwięcej jadłem wieczoremElegancko. Dlugo na tych 1600 ciagniesz?
Jak nie chce Ci się jesc od rana to spoko. Wchodz na IF.Długo-proporcje szamy mam zawsze podobne wiec strzelam że pół roku to spokojnie.Ogólnie mam mam jakoś apetytu i najwięcej jadłem wieczorem
Niby tak. Gdy kortyzol potrzebuje energii potrafi w pierwszej kolejnosc palic fat z konczyn. Jak fat siedzi Ci w kopytach to estro może byc wysoko. Ale mysle, ze przesadzasz. Kopyta nigdy za duze.Ja robie areoby ale 10-20 minut żeby odchudzić nogi. Daje to jakieś efekty w tym kierunku.
moge zapytac dlaczego to proszenie sie o nieszczescie? moj znajomy kulturysta tak zbija wage na zawody od kilku lat, zadne nieszczescie mu sie nie stalo, takze zrodlo? czy cokolwiek?Mój czlowiek. Polecam jeszcze poczytać o areobach i interwałach. Ja jak wyjebalem areoby robię dużo większe postępy. A robienie areobów na czczo jest proszeniem się o nieszczęście.
no ponoc jest ten problem, ze jak od razu zjedziesz na 1200 i redukcja stanie w miejscu, to juz nie bedziesz mial z czego ciacA nie mogę od razu dowalić 1200 kcal?:D
moge zapytac dlaczego to proszenie sie o nieszczescie? moj znajomy kulturysta tak zbija wage na zawody od kilku lat, zadne nieszczescie mu sie nie stalo, takze zrodlo? czy cokolwiek?

tzn. moze zle sie wyrazilem, teraz podczas redukcji oczywiscie mam wyzszy bilans kaloryczny, aczkolwiek ujemny, cardio to moja jedyna przyjemnosc zycia, wstac i sobie pobiegac, czasem biegam i 4 razy dziennie, po prostu na stres dziala, silownie mam 50 m ode mnie, jak sie zle czuje ide na bieznie. Po prostu piszesz jak do amatora, a kiedys sport byl dla mnie calym zyciem, nie zapomina sie tego szczescia, ktore daje ;)
To piszesz serio czy trollujesz? Bo pytasz o trening, potem gadasz, ze jesz 1000kcal i robisz cardio i silke. Teraz gadasz, ze masz trenera i dietetyka. Chciałbym poznac tych idiotów.tzn. moze zle sie wyrazilem, teraz podczas redukcji oczywiscie mam wyzszy bilans kaloryczny, aczkolwiek ujemny, cardio to moja jedyna przyjemnosc zycia, wstac i sobie pobiegac, czasem biegam i 4 razy dziennie, po prostu na stres dziala, silownie mam 50 m ode mnie, jak sie zle czuje ide na bieznie. Po prostu piszesz jak do amatora, a kiedys sport byl dla mnie calym zyciem, nie zapomina sie tego szczescia, ktore daje ;)
pisalem w czasie przeszlym, jadlem, moglem zepsuc gospodarke hormonalna, czas przeszly? dietetyka tak bo nie umiem do konca sie bawic w to, nie pialem, ze mam trenera, mam paru znajomych kulturystow, tylko tyle. Nigdy nie cwiyczylem specjalnie na silowni, lata temu fbw a pozniej juz tylko sztuki walki i nie wierze i nikt mi nie powie, ze biefanie z rana zrobi mi krzywde.To piszesz serio czy trollujesz? Bo pytasz o trening, potem gadasz, ze jesz 1000kcal i robisz cardio i silke. Teraz gadasz, ze masz trenera i dietetyka. Chciałbym poznac tych idiotów.
pisalem w czasie przeszlym, jadlem, moglem zepsuc gospodarke hormonalna, czas przeszly? dietetyka tak bo nie umiem do konca sie bawic w to, nie pialem, ze mam trenera, mam paru znajomych kulturystow, tylko tyle. Nigdy nie cwiyczylem specjalnie na silowni, lata temu fbw a pozniej juz tylko sztuki walki i nie wierze i nikt mi nie powie, ze biefanie z rana zrobi mi krzywde.
z kaloriami mam problem taki, ze nie wypelniam nawet polowy normalnego zapotrzebowania, dziennie spozywam normalnie ok 1000 kalorii, bede musial sie znowu nauczyc normalnie jesc.