Siłownia ( rzeźba, spalanie) pytanie :)

Lepiej przyzwyczaić kciuk, niż siebie do zerwanego bicepsa.
Ogólnie z wiekiem człowiek dochodzi do wniosku, że mniej ważna jest liczba na gryfie, a to żeby regularnie bez kontuzji ćwiczyć.
Jedyny sensowny komentarz

Puszcza Ci chwyt bo paradoksalnie siłę prostowników masz nieproporcjonalną do zginaczy. Co zrobić? Powolną progresję podporow na samych palcach. Zacznij od sciany.

Ja problemu z chwytem przy martwch nigdy nie miałem, co może wiązać się z tym że trenuje chwytane sporty walki, lecz wydaje mi się że @alww dobrze prawi. Nie bawiłbym się na pewno w żadne chwyty naprzemienne, dorzuciłbym zwisanie na drążku dla poprawy wytrzymałości chwytu, a przy okazji to dobre ćwiczenie na dekompresję kręgosłupa, warto rozważyć też podciąganie na ręczniku, które jest świetne na chwyt i może jakąś izometrie ze sztangą. Tyle ode mnie

Ja problemu z chwytem przy martwch nigdy nie miałem, co może wiązać się z tym że trenuje chwytane sporty walki, lecz wydaje mi się że @alww dobrze prawi. Nie bawiłbym się na pewno w żadne chwyty naprzemienne, dorzuciłbym zwisanie na drążku dla poprawy wytrzymałości chwytu, a przy okazji to dobre ćwiczenie na dekompresję kręgosłupa, warto rozważyć też podciąganie na ręczniku, które jest świetne na chwyt i może jakąś izometrie ze sztangą. Tyle ode mnie
Nie miales bo mało podnosisz

Popularny mit o dekompresji kręgosłupa. Barki masz napięte, cały kręgosłup szyjny w silnej kompresji

Jak chcesz dekompresje to musisz zawisnąć głową w dół, zaczepiony o kostki

Na siłę chwytu to popatrzcie na treningi dżudoków

Na siłę chwytu to chwytanie byczków 90+ przed ucieczką z białej..

1000002415-gif.146817

rozwiniesz?
Jak wisisz głowa w dół masz oddychać torem dolnobrzusznym bo inaczej wali ciśnienie w czaszkę i za długo sobie nie powisisz

Inna rzecz, że każdy z nas powinien wykonywać sobie trakcję kręgosłupa jak chce żeby go plecy nie bolały.....

Taka autotrakcja to wiszenie głową w dół za kostki albo zwieszenie się tyłem na czymś na tyle wysokim by nogi się oderwały.....np ławka a na ławce miękki okrągły wałek albo plecy kumpla z siłowni, kiedy ten jest w kleku podpartym

Ma być wyraźne chrupniecie

Jak wisisz głowa w dół masz oddychać torem dolnobrzusznym bo inaczej wali ciśnienie w czaszkę i za długo sobie nie powisisz

Inna rzecz, że każdy z nas powinien wykonywać sobie trakcję kręgosłupa jak chce żeby go plecy nie bolały.....

Taka autotrakcja to wiszenie głową w dół za kostki albo zwieszenie się tyłem na czymś na tyle wysokim by nogi się oderwały.....np ławka a na ławce miękki okrągły wałek albo plecy kumpla z siłowni, kiedy ten jest w kleku podpartym

Ma być wyraźne chrupniecie
wez nagraj jakis filmik instruktazowy bo mnie tez zatyka jak wisze glowa w dol :boystop:

Powiem wam chłopaki, że było pół tygodnia żałoby. Jebnął mi czworoboczny i prostownik grzbietu, parę fizyt u fizjo, ćwiczenia w domu i udało się myślę wykaraskać.
Treningi od nowego tygodnia, tym razem z mądrzejszą głową, sumienna rozgrzewka, z rana i na wieczór gimanstyka i rehaby/rom.

Powiem wam chłopaki, że było pół tygodnia żałoby. Jebnął mi czworoboczny i prostownik grzbietu, parę fizyt u fizjo, ćwiczenia w domu i udało się myślę wykaraskać.
Treningi od nowego tygodnia, tym razem z mądrzejszą głową, sumienna rozgrzewka, z rana i na wieczór gimanstyka i rehaby/rom.
Na jakiej wysokości Ci jebnal ten prostownik? Podczas jakiego ruchu?

Na jakiej wysokości Ci jebnal ten prostownik? Podczas jakiego ruchu?
Mogę tylko przypuszczać podczas jakiego ruchu, czy też ułożenia ciała. Bo w czwartek robiłem FBW, w piątek po śnie pobolewało, a konkretna pizda była już od soboty, w poniedziałek i środa fizjo i do teraz już praktycznie puściło :)

A na wysokości jakiej? Czworoboczny od szyi po łopatkę aż do barku prawa strona, a prostownik między łopatkami też z prawej strony, przy unoszeniu dłoni w geście jak do picia, prostowaniu głowy czy też unoszenie jej do góry, zrywało bólem jak sam skurwesyn, także podczas wstawania i kładzenia się do pozycji leżącej ostra lipa.

Back