Siłownia ( rzeźba, spalanie) pytanie :)

Patrzyłeś mu się na bebech??
pudzi-wow-gif.124824

Nie, ja w sąsiednim mieście u Karwata bywam :roberteyeblinking: Ale co by o nim nie mówić to silownie ma dobrze wyposażone.

Karwat Real Gym mordo?
Niee, byłem z teściem u nich w mieście 35km ode mnie. U Karwata jeszcze nie byłem na żadnej siłce, chociaż mnie kusi zobaczyć co tam można porobić, a jedną mam 4km od chaty. Nie lubię takich siłowni, wole na dworzu albo w mordowni u siebie.

U narzeczonej w mieście z którego pochodzi ma powstać za pół roku nowa galeria i siłka Xtreme Fitness, ciekaw jestem co to będzie.

Trafiłem na ciekawy filmik na yt. Co sądzicie? Ma w ogólne prawo istnieć taka nisza? Jak ktoś wspomniał w komentarzach na yt. Pani to bardziej wsparcie niż trener, który zadba o twoją formę.

Jak ktoś ma fetysz na grubaski to jak najbardziej.

@Brawler098 jakieś ćwiczenia na problemy z biedrem i odcinkiem lędźwiowym?

Jak ktoś ma fetysz na grubaski to jak najbardziej.

@Brawler098 jakieś ćwiczenia na problemy z biedrem i odcinkiem lędźwiowym?
W ciemno ciężko coś mówić

Przede wszystkim, pytanie : co boli? Kiedy boli (w jakich porach dnia)? Przy jakich ruchach boli albo po jakich ruchach boli? Od kiedy boli i kiedy pojawiło się po raz pierwszy?

W ciemno ciężko coś mówić

Przede wszystkim, pytanie : co boli? Kiedy boli (w jakich porach dnia)? Przy jakich ruchach boli albo po jakich ruchach boli? Od kiedy boli i kiedy pojawiło się po raz pierwszy?
Biedro lewe, promieniuje do lewej nogi, zaraz po przebudzeniu, przy chodzeniu, przy siedzeniu(różnie). Od paru dni. Pierwszy raz to nie pamiętam, dawno temu. Czasami mnie atakuje. Ogólnie mam problem z przodopochyleniem miednicy i też moje ciało wymusza taką pozycję podczas snu.
Jak na razie rolowanie pośladka i ud, masażer, oraz taka mata do akupresury pomogła na tyle że mogę funkcjonować. Chciałbym jednak wzmocnić mięśnie, tylko nie wiem jakimi ćwiczeniami żeby nie obciążać tych lędźwi.

Biedro lewe, promieniuje do lewej nogi, zaraz po przebudzeniu, przy chodzeniu, przy siedzeniu(różnie). Od paru dni. Pierwszy raz to nie pamiętam, dawno temu. Czasami mnie atakuje. Ogólnie mam problem z przodopochyleniem miednicy i też moje ciało wymusza taką pozycję podczas snu.
Jak na razie rolowanie pośladka i ud, masażer, oraz taka mata do akupresury pomogła na tyle że mogę funkcjonować. Chciałbym jednak wzmocnić mięśnie, tylko nie wiem jakimi ćwiczeniami żeby nie obciążać tych lędźwi.
Rozumiem, dziękuję za tą garść informacji
250 za wizytę się należy

Wedle tego co opisujesz to coś jest w ciele mocno spięte i jednocześnie słabe

Kilka testów:
- połóż się na podłodze na plecach, wyprostuj lewą nogę i spróbuj ją unieść jak najwyżej bez zginania w kolanie

- ustaw się tyłem do ściany(stojąc jeden długi krok od niej)i wychylaj się tak mocno biodrami w tył by pośladkami prawie dotykać ściany - przy wyprostowanych kolanach

-sprobuj pozostać w pozycji rozciągania kanapowego 45 sekund

Jeśli zabola Cię lędźwie i poczujesz promieniowanie aż do stopy a w pozycji rozciągania doznasz lekkiego skurczu tyłu ud to jesteśmy w domu - nacisk na jedno z rozgałęzień nerwu kulszowego

Jak najprościej się uleczyć?

- od strony siłowej: zadbać o całą grupę kulszowo-goleniowa : martwy z jednej nogi, jefferson curl, rumuński martwy ciąg, unoszenie wyprostowanych nóg leżąc na brzuchu, Supermany, żuraw, uginanie nóg leżąc, dzień dobry siedząc z ketlem przy klatce piersiowej

Od strony mobilnosciowej (ważniejsze!) : rozciąganie kanapowe, pozycja łabędzia*, przykuc w bardzo szerokim rozstawie stop(sumo), wysokie stepy z jednej nogi, przeciwskrety leżąc, rozciąganie nóg leżąc z użyciem gumy

Pozycja łabędzia: siedzisz na kolanach, pośladki pomiędzy stopami, łapiesz się za pięty i nie odpuszczając chwytu za pięty wypychasz się samym biodrem jak najmocniej w przód składając ciało w charakterystyczny łuk z głową odchylona w tył

Pomoże też mocno : skręty ugiętych nóg leżąc na brzuchu : leżysz , uginasz nogi i przerzucasz je z boku na bok, sprawdzi się też : czworakowanie tyłem. Jesteś w pozycji na czworaka, kolana kilka cm nad ziemią (ugięte), i idziesz tyłem prawa ręka -lewa noga

Ultra pomoże: reedukacja swojego oddechu (mniejszy nacisk na nerw kulszowy, więcej cyrkulacji limfy), okłady z zimna lub zimne prysznice, regularne spacery

Kolega brawler dobrze pisze. Sam miałem grubo z lędźwiowym bo mogłem stać albo leżeć. Siedzenie po 5 minutach kończyło się tym, że nie mogłem się wyprostować. Ciągnęło mi też z biodra przez całe lewe udo taki ból promieniował. Pomogło wzmacnianie pośladka(hip thrust ) to podstawa, do tego stabilizacja i ogólne ćwiczenia na core, ale nie jakieś brzuszki tylko praca w wszystkich płaszczyznach. Kolejny obowiązek to rozciąganie, ale nie na siłę tylko spokojne z kontrolą oddechu (pośladki i lędźwie) polecam też basen . Ja korzystałem z tych ćwiczeń i mi pomogło .

Łowicz. Wybierz się kiedyś do mnie na siłownię na Kozią, tam na sali w piwnicy są kettle od 8 do 80 kg, slamballe, lina do rozbijania i airbike. Będziesz miał co robić.
O kurwa namówiłeś mnie, trening, McDonald, którego często jemy z narzeczoną u Was, jakieś wiaderko po treningu :muttley: :happy dance: Złoty plan byku.

Mordy jak się powinno masować? Bo tyle szkół jest, niektórzy że pół kilo na tydzień, inni że kilogram na tydzień i zagwózdki dostałem przez to. Trzeba wpierdalać co się da, czy jednak powoli ten kamień gotować?
@Brawler098 @alww @Siwy25_1 @Biały19894
Zależy od tego jaki masz BF na starcie i od stażu.

Zawsze najlepiej jest robić czystą masę jak nie startujesz w zawodach, nie spieszy Ci sie a siłka to po prostu hobby. Świńska masa może wjechać jak Cię po prostu zaciekawi taka ścieżka ale trzeba sie liczyć z konsekwencjami że komórki tłuszczowe zostają na całe życie i mimo ze puste to potem łatwiej wraca ten tłuszcz.

0.5kg na tydzień to i tak już dużo. 1kg w tydzień to za 4-6 miesięcy bedziesz ulany jak świnia.

Co jeść? Ponad 80% kalorii powinieneś mieć z czystej szamy, nie przetworzonej. Nie jesteś Ronnim Colemanem ze sie nie da bo musisz ojebac 6k.

Staraj się jeść czysto, jak masz gorszy dzien to po prostu wspomóż się "byle czym" ale pamiętaj ze budowa nie polega na wpierdalaniu czekolady bo nie tędy droga.

Masa bez towaru to długi proces więc patrz na to w perspektywie miesięcy a nie tygodni, dlatego jak masz bf większy niz 15% to bym pomyślał najpierw nad redukcją. Czym mniejszy fat tym łatwiej Ci bedzie budować.

Back