Siłownia ( rzeźba, spalanie) pytanie :)

Chciałeś być taki fifarafa fajter a zaniedbałeś podstawowe ćwiczenie: uginanie na modlitewniku. I tak się skończyło rumakowanie. Tylu specjalistów, tyle badań na uniwersytecie w Ohio i dalej wszystko jak krew w piach.
Wszystko by bylo dobrze gdyby nie Ci wścibscy naukowcy z Ohio i ich modlitewniki!

Miałem naderwaną głowę długą bicepsa, z objawów to bardziej bark się odzywał, wtedy nie było jeszcze śladu na bicepsie (żadnego krwiaka itp). Teraz widać lekkie wybrzuszenie i siłowo trochę odstaje.

Ale pojebana akcja, ja to zawsze mialem wyobrażenie ze ten mięsień jak sie zrywa no to jest to widoczne gołym okiem w sensie no jak w tych filmikach gdzie mięsień spierdala na drugi koniec przyczepu. Takiego czegos nie da sie przeoczyć :awesome:
Wtedy to jest całkowicie zerwany chyba

Wczoraj

Worek 80kg 900m w sumie
Beczka 70kg 400m
Chód z ketlem jednorącz nad głową 40kg po 200m na stronę

Po takim treningu ubytek wagi 600g

Dziś delikatne zakwasy głęboko w mięśniach pleców, im więcej tego robię tym szybsza regeneracja, czyli organizm nam pokazuje wyraźnie by łączyć siłę z kondycją i wytrzymałością bo do tego jest stworzony od zarania dziejów

czyli organizm nam pokazuje wyraźnie by łączyć siłę z kondycją i wytrzymałością bo do tego jest stworzony od zarania dziejów
Nie, twój organizm zaadoptował się do określonego rodzaju wysiłku i nie reaguje DOMSami na zwiększoną objętość/intensywność. Dokładnie to samo zjawisko zachodzi w przypadku zwykłej siłowni. Zresztą ból mięśni nie jest zbyt dobrym wyznacznikiem jakości treningu czy tempa regeneracji.

Nie, twój organizm zaadoptował się do określonego rodzaju wysiłku i nie reaguje DOMSami na zwiększoną objętość/intensywność. Dokładnie to samo zjawisko zachodzi w przypadku zwykłej siłowni. Zresztą ból mięśni nie jest zbyt dobrym wyznacznikiem jakości treningu czy tempa regeneracji.
Nie. Bez względu na to komu łączę kondycję z siłą zauważają poprawioną regenerację. Z kolei sama statyczna siłownia to jest ból mięśni, stawów, sztywność i słaba lokomocja. Przetestowane na kilkudziesięciu osobach o różnym poziomie wytrenowana, plci itp

Wczoraj

Worek 80kg 900m w sumie
Beczka 70kg 400m
Chód z ketlem jednorącz nad głową 40kg po 200m na stronę

Po takim treningu ubytek wagi 600g

Dziś delikatne zakwasy głęboko w mięśniach pleców, im więcej tego robię tym szybsza regeneracja, czyli organizm nam pokazuje wyraźnie by łączyć siłę z kondycją i wytrzymałością bo do tego jest stworzony od zarania dziejów
Możesz to sobie ustawić na avka tutaj.
jugernaut.jpg

Jak na u Was forma w te wakacje, ja 102kg, 28 razy na drążku, robię tylko kettle, kółka gimnastyczne, liny, pompki, drążek i poręcze.
View attachment 105648
Ja ćwiczę podobnie do Ciebie, dwa razy w tygodniu drążki, poręcze i kółka( szeroko rozumiana kalistenika) a raz w tygodniu typowe ćwiczenia na siłę czyli przysiady ze sztangą, wiosłowanie, wyciskanie i ohp plus trzy ćwiczenia akcesoryjne do tego sprinty no i poza tym oczywiście zapasy i bjj. Siła jest, forma optycznie też nie najgorsza, tyle że u mnie trochę kilogramów mniej niż u kolegi

View attachment 105683
Jak na u Was forma w te wakacje, ja 102kg, 28 razy na drążku, robię tylko kettle, kółka gimnastyczne, liny, pompki, drążek i poręcze.
View attachment 105648
U mnie skromnie 114-115
No a treningowo to póki co podciąganie na dwóch palcach 7 razy, pompki z jednej ręki ze wsparciem 7 razy max, hinduskie pompki z jednej ręki 7 razy, bieganie z workiem 90kg, rzut workiem w dal 56kg, coś tam biegam na czworaka też i ostatnio rzucałem do góry workiem 30kg do takiej tarczy gdzie krosfitowcy dorzucają piłka 5kg

Attachments

• IMG_20240806_173330.jpg
    IMG_20240806_173330.jpg
    83.9 KB · Views: 58
View attachment 105683

U mnie skromnie 114-115
No a treningowo to póki co podciąganie na dwóch palcach 7 razy, pompki z jednej ręki ze wsparciem 7 razy max, hinduskie pompki z jednej ręki 7 razy, bieganie z workiem 90kg, rzut workiem w dal 56kg, coś tam biegam na czworaka też i ostatnio rzucałem do góry workiem 30kg do takiej tarczy gdzie krosfitowcy dorzucają piłka 5kg
Nie mogę tego gówna edytować....jakieś prześwietlone to .... w innym pomieszczeniu wygląda inaczej

Attachments

• IMG_20240807_105118.jpg
    IMG_20240807_105118.jpg
    70.5 KB · Views: 44
Back