user_usunięty
UFC Middleweight
A może ktoś o grze o tron chce pogada,btw który przycisk to spoiler,na komie jestem
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
A może ktoś o grze o tron chce pogada,btw który przycisk to spoiler,na komie jestem
No chomiku są napewno, ja przed 3 laty pobierałem przez torrent niewiem czy jeszcze są dostepne poszukaj, jest jeszcze PL strona moze tam topgear.net.pl
i najlepiej oglądać z napisami, lektor psuje całą zabawe + przekręca właściwe tłumaczenie przez prowadzących
Mam napisy tłumaczone przeze mnie, na chomiku daj email to wyście Ci link. Nie wazą nic pobierzesz za freeJest lipa z napisami, teraz ogladam 9 sezon i nie ma nigdzie napisów, a te co są to jakieś łąjzy zmieniają tylko z 19x4 na 09x4.
[email protected]Mam napisy tłumaczone przeze mnie, na chomiku daj email to wyście Ci link. Nie wazą nic pobierzesz za free
Nie zgadzam się, Egberta podziwiam, okazał niesamowitą inteligencje i zmysł polityczny. Zresztą Ragnar się od niego uczy, będzie robił jeszcze gorsze rzeczy, ale nie będę spojlerował. A koniec końców, to nie spojler bo znane fakty historyczne z wikipedii, Ragnar zostanie w Anglii pokonany i wrzucony do dziury z jadowitymi wężami. No ale wpierw musi podbić Paryż, i doczekać się wnuka który podbije całą Anglie, znany jako Wilhelm Zdobywca ;pW ogóle Egbert mnie wkurzył zgrywa takiego zioma , się pieprzy z Lagerthą ,potem robi rzeź na dzieciach ,starcach i bezbronnych dla mnie to nie mniej haniebne niż Red Wedding ,w ogóle w 1,2 sezon najbardziej lubiłem Flokiego ,tera nadal lubię,chociaż zrzędliwy się zrobił i czepia się Athelstana,od 3 sezonu Rollo najbardziej lubię.W ogóle paru moich ziomali mówią,że 1vs1 Ragnar by pokonał Ogara ,Górę,Barristana ,imo bullshit , co wy myślicie?
Nie zgadzam się, Egberta podziwiam, okazał niesamowitą inteligencje i zmysł polityczny. Zresztą Ragnar się od niego uczy, będzie robił jeszcze gorsze rzeczy, ale nie będę spojlerował. A koniec końców, to nie spojler bo znane fakty historyczne z wikipedii, Ragnar zostanie w Anglii pokonany i wrzucony do dziury z jadowitymi wężami. No ale wpierw musi podbić Paryż, i doczekać się wnuka który podbije całą Anglie, znany jako Wilhelm Zdobywca ;p
Nie wiem jak oznaczać Spolerowanie wiec uwaga SPOILER
Wykazał się jak Walder Frey ,poza tym to jest dwulicowość
W ogóle Egbert mnie wkurzył zgrywa takiego zioma , się pieprzy z Lagerthą ,potem robi rzeź na dzieciach ,starcach i bezbronnych dla mnie to nie mniej haniebne niż Red Wedding ,w ogóle w 1,2 sezon najbardziej lubiłem Flokiego ,tera nadal lubię,chociaż zrzędliwy się zrobił i czepia się Athelstana,od 3 sezonu Rollo najbardziej lubię.W ogóle paru moich ziomali mówią,że 1vs1 Ragnar by pokonał Ogara ,Górę,Barristana ,imo bullshit , co wy myślicie?
Ragnar z pomocą Jezusa :)Ragnar z pomocą Odyna by ich pokonał i głowy nabił na pal ;)
Nie wiem jak oznaczać Spolerowanie wiec uwaga SPOILER
A Ragnar który jako Król nie ukarał nielegalnego jarla który przejął nielegalnie rządy po byłej żonie Ragnara? Dał się kupić i zdradził swoją byłą. Lub gdy mordował niewinnego starego wikinga, któremu Edegbert wymordowal zone i dzieci, to tez bylo fair?
Każdy tam już stosuje takie same metody, na mniejsza lub wieksza skale. Polityka, makiawellizm
A tak serio?Ragnar z pomocą Odyna by ich pokonał i głowy nabił na pal ;)
Każdy wiking chce :) Widzielismy ta sama scene? Bronil sie przed niespodziewanym duszeniem RagnaraTylko tamten typ chciał do Valhali
A tak serio?
Góra był nienaturalnie szybki jak na swój rozmiar ,w dodatku krótkie bronie wikingów.Nosił pancerz w którym nikt inny by się nie mógł doobrze poruszać ,w jednej ręce dwuręczny miecz w drugiej tarcza(książka ważniejsza ,ale serial pewne rzeczy zachowuje).Ogar chyba mocniejszy od góry ,ma pancerz ,lepszą broń i oni są urodzonymi zabijakami.Ragnara zranił jakiś random w nogę ,poza tym dużym problemem dla niego może być pancerz ,ale ibez pancerza by go ograliRagnar jest i silny i szybki co nie można powiedzieć o Górze i Ogarze. Myślę, że jakby miał przegrać to przegrałby z Barristanem.
Nie ma czegoś takeigo jak dwuręczny miecz. Półtora ręczny jak coś. W pancerzach prawie wszyscy rycerze dobrze się poruszali - pancerze średniowieczne były lżejrze niż dzisiejsze pełne umundorowanie marines, to mówi samo za siebie.Góra był nienaturalnie szybki jak na swój rozmiar ,w dodatku krótkie bronie wikingów.Nosił pancerz w którym nikt inny by się nie mógł doobrze poruszać ,w jednej ręce dwuręczny miecz w drugiej tarcza(książka ważniejsza ,ale serial pewne rzeczy zachowuje).Ogar chyba mocniejszy od góry ,ma pancerz ,lepszą broń i oni są urodzonymi zabijakami.Ragnara zranił jakiś random w nogę ,poza tym dużym problemem dla niego może być pancerz ,ale ibez pancerza by go ograli
No tak ,ale to był jeden z powodów dla których Ragnar go zabił,tylko dlaczego udusić?Każdy wiking chce :) Widzielismy ta sama scene? Bronil sie przed niespodziewanym duszeniem Ragnara
Nie ma czegoś takeigo jak dwuręczny miecz. Półtora ręczny jak coś. W pancerzach prawie wszyscy rycerze dobrze się poruszali - pancerze średniowieczne były lżejrze niż dzisiejsze pełne umundorowanie marines, to mówi samo za siebie.
Bez pancerza Ragnar nie mialby szans. Z prostego powodu. Mu wystarczy lekkie cięcie. A zbroja jest po to, że jej się nie da przebić, chyba , żę mocnym, długim pchnięciem, a w walce na miecze się tnie.
On go zabił ze względów politycznych - by ten nie wygadał nikomu o tym, że brytole wymordowali osade wikingów...zastanawiam sie tylko czy Floki nie pusci pary z ust. W końcu Ragnar bedzie musial zabic Flokiego, zbyt mNo tak ,ale to był jeden z powodów dla których Ragnar go zabił,tylko dlaczego udusić?
You made my day :)Ragnar go udusił, żeby było mniej gęb do karmienia we wsi.
Tylko ,rozchodzi się ,że mógł mu dać szybką śmierćRagnar go udusił, żeby było mniej gęb do karmienia we wsi.
Zbyt m?On go zabił ze względów politycznych - by ten nie wygadał nikomu o tym, że brytole wymordowali osade wikingów...zastanawiam sie tylko czy Floki nie pusci pary z ust. W końcu Ragnar bedzie musial zabic Flokiego, zbyt m
You made my day :)
Nosi się teraZ 20 kg, to były najcięższe zbroje w średniowiczu. No, po czasach krzyżackich jeszcze przyszly te jebane wielkie, ale to zwykle byly pokazowe, turniejowe i mogly wazyc 30 kg. umundurowanie dizsiejszego piechociaża to 20/30 kg.Ale były lekkie i mocne pancerze ,a Góra miał niestandardowy ,tera w rycerstwie podobno 30 kg na sobie noszą.
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Zweih%C3%A4nder nie było?
A ja mysle ze o polityke i po to by nie wyjawil nikomu co sie zdarzylo w Angli ;pTylko ,rozchodzi się ,że mógł mu dać szybką śmierć
Zależy ,dwuręczne jak widzisz to 3 kg maks tam ,ceremonialne więcej.Jednoręczne chyba z 1200 gNosi się teraZ 20 kg, to były najcięższe zbroje w średniowiczu. No, po czasach krzyżackich jeszcze przyszly te jebane wielkie, ale to zwykle byly pokazowe, turniejowe i mogly wazyc 30 kg. umundurowanie dizsiejszego piechociaża to 20/30 kg.
Aha, miecze najcięższe miały 800 gram :)