Seriale

No chomiku są napewno, ja przed 3 laty pobierałem przez torrent niewiem czy jeszcze są dostepne poszukaj, jest jeszcze PL strona moze tam topgear.net.pl
i najlepiej oglądać z napisami, lektor psuje całą zabawe + przekręca właściwe tłumaczenie przez prowadzących

Jest lipa z napisami, teraz ogladam 9 sezon i nie ma nigdzie napisów, a te co są to jakieś łąjzy zmieniają tylko z 19x4 na 09x4.

Jest lipa z napisami, teraz ogladam 9 sezon i nie ma nigdzie napisów, a te co są to jakieś łąjzy zmieniają tylko z 19x4 na 09x4.
Mam napisy tłumaczone przeze mnie, na chomiku daj email to wyście Ci link. Nie wazą nic pobierzesz za free

Mnie zaskoczył nowy sezon wikingów. Odeszli od idiotyzmów w stylu kobieta jarl, owszem, nadal sa glupoty w stylu walka bez hełmów, ale pieknie poprowadzili watki, realizm reszty zwiekszony, no i konflikty religijne jak pieknie i powoli rosna. Jak na razie najlepszy sezon, a kazdy odcinek coraz wiekszy poziom trzyma. Oraz wizualnie, stylistycznie majstersztyk

Póki co zaliczyłem 2 odcinki 3 sezonu Vikingów, ale oba dają radę. Jeden z lepszych seriali ostatnich lat.
Ponadto wciągnąłem się w Grimma, 3 sezony obejrzane, zabieram się za 4. Wszyscy,którzy macie wątpliwości przy 1 sezonie, poczekajcie do połowy, lub do 2 sezonu. Wtedy serial się rozkręca.

Liczyłem na więcej na zamknięcie sezonu. Ogólnie jakoś ten 5 sezon mi nie podszedł. Chyba najgorszy ze wszystkich. O wiele przyjemniej ogląda mi się trzeci sezon Vikings
25.gif

W ogóle Egbert mnie wkurzył zgrywa takiego zioma , się pieprzy z Lagerthą ,potem robi rzeź na dzieciach ,starcach i bezbronnych dla mnie to nie mniej haniebne niż Red Wedding ,w ogóle w 1,2 sezon najbardziej lubiłem Flokiego ,tera nadal lubię,chociaż zrzędliwy się zrobił i czepia się Athelstana,od 3 sezonu Rollo najbardziej lubię.W ogóle paru moich ziomali mówią,że 1vs1 Ragnar by pokonał Ogara ,Górę,Barristana ,imo bullshit , co wy myślicie?

W ogóle Egbert mnie wkurzył zgrywa takiego zioma , się pieprzy z Lagerthą ,potem robi rzeź na dzieciach ,starcach i bezbronnych dla mnie to nie mniej haniebne niż Red Wedding ,w ogóle w 1,2 sezon najbardziej lubiłem Flokiego ,tera nadal lubię,chociaż zrzędliwy się zrobił i czepia się Athelstana,od 3 sezonu Rollo najbardziej lubię.W ogóle paru moich ziomali mówią,że 1vs1 Ragnar by pokonał Ogara ,Górę,Barristana ,imo bullshit , co wy myślicie?
Nie zgadzam się, Egberta podziwiam, okazał niesamowitą inteligencje i zmysł polityczny. Zresztą Ragnar się od niego uczy, będzie robił jeszcze gorsze rzeczy, ale nie będę spojlerował. A koniec końców, to nie spojler bo znane fakty historyczne z wikipedii, Ragnar zostanie w Anglii pokonany i wrzucony do dziury z jadowitymi wężami. No ale wpierw musi podbić Paryż, i doczekać się wnuka który podbije całą Anglie, znany jako Wilhelm Zdobywca ;p

Nie zgadzam się, Egberta podziwiam, okazał niesamowitą inteligencje i zmysł polityczny. Zresztą Ragnar się od niego uczy, będzie robił jeszcze gorsze rzeczy, ale nie będę spojlerował. A koniec końców, to nie spojler bo znane fakty historyczne z wikipedii, Ragnar zostanie w Anglii pokonany i wrzucony do dziury z jadowitymi wężami. No ale wpierw musi podbić Paryż, i doczekać się wnuka który podbije całą Anglie, znany jako Wilhelm Zdobywca ;p

Wykazał się jak Walder Frey ,poza tym to jest dwulicowość

Wykazał się jak Walder Frey ,poza tym to jest dwulicowość
Nie wiem jak oznaczać Spolerowanie wiec uwaga SPOILER

A Ragnar który jako Król nie ukarał nielegalnego jarla który przejął nielegalnie rządy po byłej żonie Ragnara? Dał się kupić i zdradził swoją byłą. Lub gdy mordował niewinnego starego wikinga, któremu Edegbert wymordowal zone i dzieci, to tez bylo fair?
Każdy tam już stosuje takie same metody, na mniejsza lub wieksza skale. Polityka, makiawellizm

Ragnar z pomocą Odyna by ich pokonał i głowy nabił na pal ;)

Tylko tamten typ chciał do Valhali
Nie wiem jak oznaczać Spolerowanie wiec uwaga SPOILER

A Ragnar który jako Król nie ukarał nielegalnego jarla który przejął nielegalnie rządy po byłej żonie Ragnara? Dał się kupić i zdradził swoją byłą. Lub gdy mordował niewinnego starego wikinga, któremu Edegbert wymordowal zone i dzieci, to tez bylo fair?
Każdy tam już stosuje takie same metody, na mniejsza lub wieksza skale. Polityka, makiawellizm

I tak dalej mnie wkurwia to, że wikingowie nie walczą w hełmach i wygrywają. Ba, większość nawet zbroi nie ma czasem, co już jest kolosalnym debilizmem. Dlatego sceny bitew mnie bolą w tym serialu i ciesze sie ze w trzeciej części prawie ich nie ma.

Ragnar jest i silny i szybki co nie można powiedzieć o Górze i Ogarze. Myślę, że jakby miał przegrać to przegrałby z Barristanem.
Góra był nienaturalnie szybki jak na swój rozmiar ,w dodatku krótkie bronie wikingów.Nosił pancerz w którym nikt inny by się nie mógł doobrze poruszać ,w jednej ręce dwuręczny miecz w drugiej tarcza(książka ważniejsza ,ale serial pewne rzeczy zachowuje).Ogar chyba mocniejszy od góry ,ma pancerz ,lepszą broń i oni są urodzonymi zabijakami.Ragnara zranił jakiś random w nogę ,poza tym dużym problemem dla niego może być pancerz ,ale ibez pancerza by go ograli
Jak pewien mój ziom powiedział "Góra to potwór" nie znaczy to ,że nie do pokonania ,ale Ragnar to poziom nie wiem ,Bronna ,Brienne imo.
W ogóle to raczej poza innymi wikingami Ragnar rozbijał ogórów

Last edited:
Góra był nienaturalnie szybki jak na swój rozmiar ,w dodatku krótkie bronie wikingów.Nosił pancerz w którym nikt inny by się nie mógł doobrze poruszać ,w jednej ręce dwuręczny miecz w drugiej tarcza(książka ważniejsza ,ale serial pewne rzeczy zachowuje).Ogar chyba mocniejszy od góry ,ma pancerz ,lepszą broń i oni są urodzonymi zabijakami.Ragnara zranił jakiś random w nogę ,poza tym dużym problemem dla niego może być pancerz ,ale ibez pancerza by go ograli
Nie ma czegoś takeigo jak dwuręczny miecz. Półtora ręczny jak coś. W pancerzach prawie wszyscy rycerze dobrze się poruszali - pancerze średniowieczne były lżejrze niż dzisiejsze pełne umundorowanie marines, to mówi samo za siebie.
Bez pancerza Ragnar nie mialby szans. Z prostego powodu. Mu wystarczy lekkie cięcie. A zbroja jest po to, że jej się nie da przebić, chyba , żę mocnym, długim pchnięciem, a w walce na miecze się tnie.

Nie ma czegoś takeigo jak dwuręczny miecz. Półtora ręczny jak coś. W pancerzach prawie wszyscy rycerze dobrze się poruszali - pancerze średniowieczne były lżejrze niż dzisiejsze pełne umundorowanie marines, to mówi samo za siebie.
Bez pancerza Ragnar nie mialby szans. Z prostego powodu. Mu wystarczy lekkie cięcie. A zbroja jest po to, że jej się nie da przebić, chyba , żę mocnym, długim pchnięciem, a w walce na miecze się tnie.

Ale były lekkie i mocne pancerze ,a Góra miał niestandardowy ,tera w rycerstwie podobno 30 kg na sobie noszą.
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Zweih%C3%A4nder nie było?

No tak ,ale to był jeden z powodów dla których Ragnar go zabił,tylko dlaczego udusić?
On go zabił ze względów politycznych - by ten nie wygadał nikomu o tym, że brytole wymordowali osade wikingów...zastanawiam sie tylko czy Floki nie pusci pary z ust. W końcu Ragnar bedzie musial zabic Flokiego, zbyt m
Ragnar go udusił, żeby było mniej gęb do karmienia we wsi.
You made my day :)

Ale były lekkie i mocne pancerze ,a Góra miał niestandardowy ,tera w rycerstwie podobno 30 kg na sobie noszą.
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Zweih%C3%A4nder nie było?
Nosi się teraZ 20 kg, to były najcięższe zbroje w średniowiczu. No, po czasach krzyżackich jeszcze przyszly te jebane wielkie, ale to zwykle byly pokazowe, turniejowe i mogly wazyc 30 kg. umundurowanie dizsiejszego piechociaża to 20/30 kg.

Aha, miecze najcięższe miały 800 gram :)

Nosi się teraZ 20 kg, to były najcięższe zbroje w średniowiczu. No, po czasach krzyżackich jeszcze przyszly te jebane wielkie, ale to zwykle byly pokazowe, turniejowe i mogly wazyc 30 kg. umundurowanie dizsiejszego piechociaża to 20/30 kg.

Aha, miecze najcięższe miały 800 gram :)
Zależy ,dwuręczne jak widzisz to 3 kg maks tam ,ceremonialne więcej.Jednoręczne chyba z 1200 g

Back