Okej, 3 i 4 sezon Synów Anarchii za mną. Małe podsumowanie. Małe SPOILERY!
A więc, te dwa sezony podobały mi się jakoś mniej od poprzednich. Ale i tak były na bardzo wysokim poziomie. Szczególnie trzeci jakoś nie przypadł mi do gustu, bo z reguły nie przepadam za akcjami "międzykrajowymi" i wycieczka do Belfastu też mi nie przypadła do gustu. Sezon czwarty? Lepszy od poprzednika. Mam wrażenie, że połowa sezonu była oparta na danych listach, a druga część na kłamstwach i tajemnic, których było od groma. Mimo to, każdy odcinek miał to coś w sobie.
Trochę o postaciach. Coraz wiecej dobrych ludzi odchodzi/ginie, szkoda. Ale taki już urok serialu. Brak Wora da się odczuć, i z obecnymi świeżakami nie ma już taiej beki (choć za wielkoludem, Philem chyba, przepadam, charaterystyczny taki). W czwartym sezonie najbardziej skupiłem się na Juice'm, tzn. najbardziej było mi go żal. Trochę wkopał klub, ale był też szantażowany. Już myślałem, że to koniec z nim, po akcji z drzewem. Też miał swój charakterek, za który go lubiłem i mam nadzieję, że wróci do normy. Ciekawe jak będzie z Elvisem. Tara mnie irytowała w dwóch odcinkach drugiego sezonu, potem już nie. Od czwartego, zmieniła się jakoś z wyglądu, jeszcze mniej podoba mi się jej rola, ale irytować, nie irytuje (jak większości ludzi) :D
Kolejny sezon? Może być dobry. Jestem ciekawy rządów Jacksa, mam wrażenie, że Tigowi się to nie podoba. Clay wyszedł w moich oczach na szumowinę, młody Teller dobrze to rozwiazał. Zastanawia mnie też jak rozwinie się akcja z tym "najgorźniejszym gangsterem", którego córka zginęła. Trejo też pasuje do tych klimatów. Zakończenie trzeciego sezonu? Kurwa, mistrzostwo! Zaryzykuję, że był to najlepszy odcinke w SoA do tej pory. Końcówka na pewno. Stahl pasowała do tego serialu, ale skończyła tak, jak miała skończyć. Z zaskończeniem 4 seoznu już gorzej. Trochę spraw sie rozwiązało, ale nadal wyczuwam brak szczerosci u wszsytskich i brak chęci pracy razem. Poza CIA, nic mnie nie zaskoczyło w finale 4 sezonu.
Waszym zdaniem, dalsze seozny są bardziej zbliżone do 1 i 2 sezonu, czy 3 i 4? Tylko pytam, bo i tak obejrze do końca :D