Seriale

Grupa Hatak
"The Killing" ZNOWU powraca!

Stacja Netflix zdecydowała się uratować skasowany już dwukrotnie serial wyprodukować czwarty sezon, który będzie liczył 6 odcinków i zakończy definitywnie historię - choć w przypadku tego serialu nie można nic stwierdzić na 100%.

Zdjęcia mają rozpocząć się w lutym w Vancouver. Cieszycie się?

Im potrzeba mocnego uderzenia. Ostatni sezon - w porównaniu do dwóch poprzednich - nie zachwycił.

Jestem po pierwszym sezonie ,,Peaky Blinders''.

Brudne Birmingham w 1919 roku,gang Peaky Blinders,bojownicy IRA,komuniści oraz nowy szeryf w mieście.

Do tego fenomenalne zdjęcia,scenografia,ścieżka Nicka Cave'a i White Stripes.

Absolutna rewelacja. Obiema nogami się podpisuje.

Hail Herflick! Zajebiste polecenie-właśnie obejrzałem pierwszy odcinek i zostałem kupiony:)

W ostatnich dniach, zabrałem się za oglądanie "Boardwalk Empire". Tak naprawdę, to nie ma tam zbyt wiele typowej akcji, ale ilość dialogów i klimat nadrabiają to. Ciężko jakikolwiek odcinek "wyklikać", aby zbyt wiele nie stracić. Do tego dochodzą charyzmatyczne postacie i ... cycki/seks w niemal każdym odcinku. :)

Polecam, sam mam zamiar nadrobić serial tak, abym koniec 4-tego sezonu obejrzał, będąc już "na bieżąco" :)

http://www.peopleschoice.com/pca/vote/votenow.jsp?sf19546271=1

Jeśli chcecie to możecie zagłosować :)

Boardwalk empire dla mnie swietny serial, genialny klimacik i dodatkowego smaczku dodaje fakt, ze prawie kazda postac istniala naprawde.

Nie wiem czy było, bo to wiadomość z czerwca. Lista 101 najlepszych seriali wg Amerykanskiej Gildii Scenarzystów.

http://www.serialowa.pl/53508/

herrflick, dzieki za info, od jakiegoś czasu mam zaznaczone w "chcę zobaczyć" na FW i zapomniałem, że już dali cały sezon.

:-)

,,Peaky Blinders'' jak dla mnie bomba, herrflick dzięki. Idealnie długi sezon :-), nie cierpię takich tasiemców przesadzonych

Przestalem ogladac The Walking Dead... Serial mnie zanudzil... Homeland obecnie rządzi, jeśli sie przymknie oko na ten "zły Iran".

Okej, 3 i 4 sezon Synów Anarchii za mną. Małe podsumowanie. Małe SPOILERY!

A więc, te dwa sezony podobały mi się jakoś mniej od poprzednich. Ale i tak były na bardzo wysokim poziomie. Szczególnie trzeci jakoś nie przypadł mi do gustu, bo z reguły nie przepadam za akcjami "międzykrajowymi" i wycieczka do Belfastu też mi nie przypadła do gustu. Sezon czwarty? Lepszy od poprzednika. Mam wrażenie, że połowa sezonu była oparta na danych listach, a druga część na kłamstwach i tajemnic, których było od groma. Mimo to, każdy odcinek miał to coś w sobie.

Trochę o postaciach. Coraz wiecej dobrych ludzi odchodzi/ginie, szkoda. Ale taki już urok serialu. Brak Wora da się odczuć, i z obecnymi świeżakami nie ma już taiej beki (choć za wielkoludem, Philem chyba, przepadam, charaterystyczny taki). W czwartym sezonie najbardziej skupiłem się na Juice'm, tzn. najbardziej było mi go żal. Trochę wkopał klub, ale był też szantażowany. Już myślałem, że to koniec z nim, po akcji z drzewem. Też miał swój charakterek, za który go lubiłem i mam nadzieję, że wróci do normy. Ciekawe jak będzie z Elvisem. Tara mnie irytowała w dwóch odcinkach drugiego sezonu, potem już nie. Od czwartego, zmieniła się jakoś z wyglądu, jeszcze mniej podoba mi się jej rola, ale irytować, nie irytuje (jak większości ludzi) :D

Kolejny sezon? Może być dobry. Jestem ciekawy rządów Jacksa, mam wrażenie, że Tigowi się to nie podoba. Clay wyszedł w moich oczach na szumowinę, młody Teller dobrze to rozwiazał. Zastanawia mnie też jak rozwinie się akcja z tym "najgorźniejszym gangsterem", którego córka zginęła. Trejo też pasuje do tych klimatów. Zakończenie trzeciego sezonu? Kurwa, mistrzostwo! Zaryzykuję, że był to najlepszy odcinke w SoA do tej pory. Końcówka na pewno. Stahl pasowała do tego serialu, ale skończyła tak, jak miała skończyć. Z zaskończeniem 4 seoznu już gorzej. Trochę spraw sie rozwiązało, ale nadal wyczuwam brak szczerosci u wszsytskich i brak chęci pracy razem. Poza CIA, nic mnie nie zaskoczyło w finale 4 sezonu.

Waszym zdaniem, dalsze seozny są bardziej zbliżone do 1 i 2 sezonu, czy 3 i 4? Tylko pytam, bo i tak obejrze do końca :D

SoA

Mówiłem, gdy pisałem o tych słabszych momentach to miałem na myśli tą "wycieczkę". Co do zakończenia 3 sezonu to ostrzegałem, że urywa jaja przy samym czole. 5 sezon jak i 6 czymają wysoki poziom więc będziesz zadowolony. Swoją drogą ładnie lecisz z tematem, robisz cos innego oprócz ogląania Sonsów:D?

Rodzinka.pl

Odpaliłem na ipli od pierwszego odcinka, nawet wykupiłem sobie iplę extra bo z tymi reklamami to kurwicy można dostać. Jak się wyłoży lachę na ta całą śmieszną polityczną poprawnośc to jest to całkiem sympatyczny serial. Plusem jest to, ze odcinek składa się z kilku takich mini scenek więc praktycznie co chwile jest o czyms innym i dzięki temu nie nudzi się. A i humor się znajdzie, najmłodszy uczestnik tego szoł niszczy system :D

Adblocka mam i myślałem, że te reklamy między odcinkami są "nieusuwalne" w ten sposób. Dzięki za radę:)

@Arlovski, zazwyczaj oglądam po 2-3 odcinki dziennie i jakoś tak leci. Wydaje się dużo, ale wcale nie jest :D Oczywiście szkoła, zadania domowe, nauka, spotkania z kumplami, siatkówka, a od miesiąca i mma. Umiem to wszystko ze sobą pogodzić, więc jest dobrze xd

Nie wiem kto tutaj polecał Sons of Anarchy ale stokrotne dzięki za ten serial. Trzeci i Czwarty sezon miażdzą system, niestety 5 już jest bardzo słaby.

@up super wiadomość

btw. jestem na drugim sezonie the league i serialik mnie coraz bardziej do siebie przekonuje, takiego big banga(ktorego tez lubie) zjada na sniadanie

Ja tu już wieki temu pisałem, że The League to jeden z najbardziej bekowych seriali ever. Jak jesteś na drugim sezonie to jeszcze nie widziałeś Rafiego :-)

Back