Seriale

Zle się zestarzało :werdum:
Obejrzałem 5 i jakoś idzie.

Wiem, że będzie pedalska pogadanka, którą przewinę, ale tu to gówno woke nie rzuca się tak w oczy jak w TheLostOfUs.

Bardziej niepokoi grzanie cały sezon tematu "porywania dzieci" w kontekście żydowskich producentów serialu i pewnych kanałów pod nowym Jorkiem.

:roberteyeblinking:

Co pierwsze obejrzeć drugi sezon Arcane czy drugi sezon The Last of Us? TLoU i tak obejrze więc nawet nie marnujcie czasu na pisanie żeby nie oglądać

TLoU bo tego drugiego nie oglądałem

:lol:

Mnie TLoU zaczyna męczyć jak ostatnie sezony The Walking Dead.

waltergotme.gif

Ten wątek, zwłaszcza w Breaking Bad był tak marginalny, że o nim zapomniałem.
Prawda. W Better Call Saul był trochę bardziej poruszony.
Z drugiej strony takie seriale jak The Wire czy Sopranos miały znacznie bardziej wyraziste wątki lgbt

Wystarczy zagrać w jednym filmie lub serialu i cała USA śledzi los 36 latka jako bezdomnego, który nie chce pomocy.

A gdzieś szara bezdomna 70 latka bez żadnej atencji mediów. Dziwny jest ten świat jak śpiewał Niemen. Byłeś przed kamerą to jesteś Bogiem.

A spektakularny wybuch granatu? ;-) Tyle dobrego, że Karolina Wydra zaistniała i w samym serialu też jest Polką. Ale powolność produkcji i rozciągnięcie tej fabułki na tyle godzin to swoiste kuriozum ;-)

A są ludzie co uznali to za serial roku i z wypiekami czekają na 2 sezon :beczka:

Ja szczerze zbytnio nie wiem po co on powstał.

Wow, dużo zaskoczeń. Nie spodziewałem się, że Dex tak wysoko. Co ciekawe w internecie strasznie cicho o nim.

Polacy nie nabrali się aż tak na Pluirbusa jak myślałem.

A są ludzie co uznali to za serial roku i z wypiekami czekają na 2 sezon :beczka:

Ja szczerze zbytnio nie wiem po co on powstał.
Nie wiem czy do końca ludzie. To tak zwani krytycy pięli z zachwytu, gdy dostali wcześniejszy dostęp do pierwszych 7 odcinków. I nakręcili hype na ten serial. A ludzie to chętnie podchwycili, bo Vince Gilligan ma multum fanów. Bo on przecież odpowadał nie tylko za Breaking Bad i Better Call Saul, ale był też ważnym producentem i scenarzystą X-Fille.

Nie wiem czy do końca ludzie. To tak zwani krytycy pięli z zachwytu, gdy dostali wcześniejszy dostęp do pierwszych 7 odcinków. I nakręcili hype na ten serial. A ludzie to chętnie podchwycili, bo Vince Gilligan ma multum fanów. Bo on przecież odpowadał nie tylko za Breaking Bad i Better Call Saul, ale był też ważnym producentem i scenarzystą X-Fille.

Ludzie też, bo Pluirbus właśnie wyprzedził Silosa jako seriale Apple na Filmwebie.

Ludzie też, bo Pluirbus właśnie wyprzedził Silosa jako seriale Apple na Filmwebie.
Lista filmwebu to niekoniecznie jakis wyznacznik, a już na pewno nie wyznacznik międzynarodowy ;-) Tam "Kulawe Konie" są dopiero na 5 miejscu ze średnią ocen 7.8. Dlatego zawsze wolałem IMDB -- oceny bardziej odpowiadają mojemu gustowi. Tam Konie mają średnią 8.3.

No ale abstrahując od tego wszystkiego to ten Pluribus jest dobry czy nie Waszym zdaniem? Warto dać szansę? Ja tam lubię takie dziwaczne produkcje z jakąś tajemnicą.

No ale abstrahując od tego wszystkiego to ten Pluribus jest dobry czy nie Waszym zdaniem? Warto dać szansę? Ja tam lubię takie dziwaczne produkcje z jakąś tajemnicą.

Gdybym miał wehikuł czasu to bym tego nie odpalił, ale jak chcesz to zobacz.

Dla mnie finalnie to serial o związku i gdzieś tam pobocznie pewna jedna rzecz, której nie będę spoilerowal.

Oglądałeś BB? albo lepszym przykładem byłby BCS. Jest w tych serialach wiele na maksa przeciągniętych scen, które można byłoby śmiało skrócić. W Pluribus cały serial, poza dwoma pierwszymi odcinkami, wydaje się być jedną wielką przeciągniętą sceną.

Jest to ładnie niby nakręcone, zazwyczaj dobrze zagrane. Jest w tym wszystkim dosyć ciekawe, intrygujące, nawiązanie do AI czy też programowania społeczeństwa w państwie totalitarnym na wzór Chin. Ale IMHO materiały było tam na 4, maksymalnie 5 odcinków. Nie na 9. A wcale nie jestem jakimś wielkim fanem pospiesznej akcji.

Też lubię i ktoś tutaj polecał ten serial. Na początku przymknąłem oko na główny wątek lesbijski i dałem szanse. Pierwszy odcinek ledwo przebrnąłem. Na drugim odcinku 4 razy zasnąłem w trakcie oglądania i musiałem przewijać. Przed włączeniem trzeciego odcinka postanowiłem od razu zasnąć, bo po co się męczyć. Po 2 tygodniach zapomniałem o czym to było. Więcej emocji daje oglądanie jak rośnie trawa w ogródku

@Siwy25_1 pamiętaj przekaz Twojego serialu:

zaakceptuj swoje fiołkowe legginsy! :awesome:

Na mnie to nie działa jestem za bardzo hetero.

Endrju, ale ja rozumiem sytuację, bo od lat mówię, że "wszystkie" działania na świecie idą w stronę depenalizacji pedofilii, a przypadkowo za wszystkim stoją pejsy (z kosmosu).

To jest tak wielowątkowy temat, że trzeba by usiąść, napić się, zapalić i można rozmawiać. Teraz, do kawusi to Ci mogę napisać, że homożydów jebać prądem.

:beczka:

Back