Seriale

Powiem tak. The Wire jest spoko. Jest klimatyczne. Drugi sezon z poczatku mi się nie podobał. Była już połowa odcinków, a ja nadal miałem wrażenie, ze wszystko się mozolnie rozkręca. Ostatnie kilka odcinków sezonu jednak zmieniło nieco mój punkt widzenia, zrozumiałem sprawę i mi się ona spodobała. Ciekawie było usłyszeć polski akcent ("Spoczywaj w pokoju"). Sezon 1 >Sezon 2, jednak teraz widzę, że w 3 sezonie znowu wrócimy na dragów na ulicach Baltimore. Bird zdradza Avona, trochę nie tak to jest. Największy minus tego sezonu - zabicie Dee. Kurcze, szkoda mi tego czarnucha.

5090fdd02b4d2270429709cdd26a8f83.png

Powiem tak. The Wire jest spoko. Jest klimatyczne. Drugi sezon z poczatku mi się nie podobał. Była już połowa odcinków, a ja nadal miałem wrażenie, ze wszystko się mozolnie rozkręca. Ostatnie kilka odcinków sezonu jednak zmieniło nieco mój punkt widzenia, zrozumiałem sprawę i mi się ona spodobała. Ciekawie było usłyszeć polski akcent ("Spoczywaj w pokoju"). Sezon 1 >Sezon 2, jednak teraz widzę, że w 3 sezonie znowu wrócimy na dragów na ulicach Baltimore. Bird zdradza Avona, trochę nie tak to jest. Największy minus tego sezonu - zabicie Dee. Kurcze, szkoda mi tego czarnucha.

W końcu ktoś obejrzał coś co polecałem :>

A jak typujecie następny sezon Rancza? Ogląda ktoś to jeszcze prócz mnie?

Według mnie zakończy się tym, że Kozioł zostanie prezydentem i będzie to zarazem koniec serialu, który zawiera w sobie Polską edycję House of Cards :D

P.S. Zacząłbym oglądać serial jakiś nowy Breaking Bad/TWD/House of Cards, ale z tym laptopem to bym potrzebował do wszystkiego linków premium żeby to jakoś oglądać..

coś dla Stannimalsów, takich jak ja, jakkolwiek szalenie to brzmi, to niewykluczone, że
jedyny prawdziwy Król Westeros jednak będzie żył!
10422344_720994868046075_6122999620641727023_n.jpg

fanpejcz na fb dotyczący Stannisa właśnie opublikował z poniższym komentarzem:
Remember my friend, who was a Baratheon soldier? I know I've told you that Stannis might win judging by what he told me, but it all went differently. I will tell you the reason a bit later. For now, look at this: Rehearsal strike mark near Stannis' neck. My friend noticed that. It was a closed set, so he doesn't know how things played out in there, but he knows how "swordfighting" works when being filmed. He suggests that this is the place that Brienne's sword will strike (which, of course, means that Stannis is probably spared)
It may look like a natural mark, but it is not. Compare it to the other marks. It doesn't look the same.

Podobno mają być kolejne dowody z planu zdjęciowego plus info, że Dillane został prawdopodobnie "zcastowany" na kolejny sezon...

P.S. Zacząłbym oglądać serial jakiś nowy Breaking Bad/TWD/House of Cards, ale z tym laptopem to bym potrzebował do wszystkiego linków premium żeby to jakoś oglądać..

Może przez telefon ściągaj :D

coś dla Stannimalsów, takich jak ja, jakkolwiek szalenie to brzmi, to niewykluczone, że

Remember my friend, who was a Baratheon soldier? I know I've told you that Stannis might win judging by what he told me, but it all went differently. I will tell you the reason a bit later. For now, look at this: Rehearsal strike mark near Stannis' neck. My friend noticed that. It was a closed set, so he doesn't know how things played out in there, but he knows how "swordfighting" works when being filmed. He suggests that this is the place that Brienne's sword will strike (which, of course, means that Stannis is probably spared)
It may look like a natural mark, but it is not. Compare it to the other marks. It doesn't look the same.

Podobno mają być kolejne dowody z planu zdjęciowego plus info, że Dillane został prawdopodobnie "zcastowany" na kolejny sezon...

Przecież to bardzo prawdopodobne. Wystarczy spojrzeć na to, że nie pokazali ciała Stannisa, tylko Brianne macha mieczem, ale w Grze o Tron nie zwykli omijać takich rzeczy. Chyba, że po prostu chcieli aby ludzie spekulowali.

10245290_699345196843795_4621404081000129277_n.jpg

W końcu ktoś obejrzał coś co polecałem :>
@midern obejrzyj jak bedziesz mial czas, duzo wypowiedzi tworcy The Wire i pare nawiazan do serialu, ktory jak sie okazuje jest prawdziwa historia opowiedziana przez dziennikarza z Baltimore (tworce serialu). Dobry wstep do tej produkcji.
Co do tego drugiego sezonu to przez wielu uwazany jest za slabszy ja osobiscie nie podzielam tej opini.

http://www.cda.pl/video/137208e7/Jak-zarobic-na-dilerce-Lektor-PL
Nadrobię, nadrobię. Ale to po obejrzeniu całego serialu.
Jak na razie sam ogarnąłem, że grają tam Littlefinger z GoT (też snuje intrygi :D), i dwóch czarnych których widziałem w TWD. Innych aktorów nie poznaję, po obejrzeniu poskacze sobiepo obsadzie 9jak zawsze to robie) i patrze, kto gdzie grał i skąd go wcześniej kojarzyłem.

No i Scurvol, dopiero teraz się przyjrzałem Twojemu avkowi i bliźnie... Toż to Omar? :laugh:

Pisałem w którymś moim poprzednim komentarzu, ze Stannis będzie żył (to znaczy domniewałem). Nie bedę psiał drugi raz tego samego :D Nie widać jak Stannis umiera, wcześniej atrzył za plecy Brienne.

No i Scurvol, dopiero teraz się przyjrzałem Twojemu avkowi i bliźnie... Toż to Omar?
jo, to on, moja ulubiona postac z filmu plus pierwszy avatar na Cohones 2.0. Oczywiscie musieli go troche zjebac i zrobili z niego geja :wink: Nie mam nic do gejow ale troszke mi to psuje jego ogolny wizerunek:wink:

jo, to on, moja ulubiona postac z filmu plus pierwszy avatar na Cohones 2.0. Oczywiscie musieli go troche zjebac i zrobili z niego geja :wink: Nie mam nic do gejow ale troszke mi to psuje jego ogolny wizerunek:wink:
Mnie tam zawsze wkurwiają geje w serialach (i nie tylko w nich). Tu s Six Feet Under, tu w The Wire, tu w GoT. No po prostu nie lubię :D

Tu s Six Feet Under
tam to juz wogole byla przeginka. Pamietam jak kiedys wpadl do mnie ziomek i ja akurat na pulpicie mialem SFU odpalil pierwszy lepszy odcinek w randomowym miejscu a tam kurwa akcja jak chlopaki w slimaka leca i ogolnie hardcore nie disco. Do dzisiaj sie ze mnie smieje, ze w niezlych filmach gustuje :smile:

@midren, widzę, że gust serialowy Ci się poprawił, jak skończysz Kabla to bierz się za Deadwood.

@midren, widzę, że gust serialowy Ci się poprawił, jak skończysz Kabla to bierz się za Deadwood.
Literówka Ci się wdała :D

Dzięki za pochwałę miszczu :D Długo nie mogłem się przekonać do "starszego serialu z lipną jakością", ale teraz wiem, jaki ja głupi byłem.
Deadwood pierwszy odcinek oglądałem, nie poniosło mnie. Ale to było ze dwa lata temu. Ale posłucham tych bardziej doświadczonych, obejrzę :D

Skromna lista
http://serialuje.pl/midern

Ja swego czasu tak zabierałem się za Twin Peaks, takie The Office chciałem skasować po pierwszych paru odcinkach, a co bym stracił to tylko @Hang wie xD
Masz sporo ciekawych pozycji, oczywiście wszystkie już widziałem, choć nie wszystkie do końca. Już wrzucałem kiedyś tutaj stronkę gdzie można było sobie wyliczyć ile życia "zmarnował"o się na seriale, wolę się nie chwalić tym w domu, a na FW ocenione mam jakieś 150 tytułów.

a swego czasu tak zabierałem się za Twin Peaks, takie The Office chciałem skasować po pierwszych paru odcinkach,
ja tak mialem z wieloma naprawde super serialami np z BB jedyne co mi dosc mocno nie pasuje to ten nieszczesny dziki zachod.

Jak ja Cię nie przekonam, to może ten cytat

"To meskie, brudne, wulgarne i brutalne kino. Wierze, ze swiat wykreowany przez autorow serii nie mija sie zasadniczo z rzeczywistym obrazem zachodu stanow u schylku 19 wieku. Tania whisky, brud za paznokciami, kurwy z syfilisem, sedzia-gnat, nieogolone mordy z zoltymi zebami, tony przeklenstw czy swinie karmione trupami to jedne z licznych atrakcji serialu ... "

Literówka Ci się wdała :D

Dzięki za pochwałę miszczu :D Długo nie mogłem się przekonać do "starszego serialu z lipną jakością", ale teraz wiem, jaki ja głupi byłem.
Deadwood pierwszy odcinek oglądałem, nie poniosło mnie. Ale to było ze dwa lata temu. Ale posłucham tych bardziej doświadczonych, obejrzę :D

Skromna lista
http://serialuje.pl/midern

Ale chyba jest już na necie wersja HD?

Ale chyba jest już na necie wersja HD?
To znaczy wiesz, ściągam odcinki i oglądam w dobrej jakości. Chodziło mi bardziej o to, że to nie ten sam styl nagrywania, nie ta sama jakość obrazu, co np. nowo wychodzące seriale, do których byłem przyzwyczajony. Po prostu wydawało mi się to jakieś stare i od początku to skreślałem. Jak teraz widzę -błędnie skreslałem.

A jak typujecie następny sezon Rancza? Ogląda ktoś to jeszcze prócz mnie?

Według mnie zakończy się tym, że Kozioł zostanie prezydentem i będzie to zarazem koniec serialu, który zawiera w sobie Polską edycję House of Cards :D
Też tak myślę, że Kozioł zostanie prezydentem, Lucy stęskniona wróci do kraju a PPU osiągnie 50% na Wiejskiej. I niech się już ten serial skończy bo ile można odcinać kupony

Back