Paul Teutul Sr.
Brutaal Featherweight
Rzym - nie rozumiem niestety zachwytów nad tym serialem. Tzn. jest bardzo dobry, bo jest o Cesarstwie Rzymskim i fajnie zrealizowany, ale chujki ominęli wszystkie bitwy, postaci są przerysowane (wiadomo że celowo) ale serial to takie 7/10, w topce bym go nie umieścił.
No i w tym serialu nastąpiła chyba najgorsza zamiana aktora jaką widziałem w serialu, postać Oktawiana w drugim sezonie jest czerstwa. Wiem, że taka miała być, ale krytycznie oceniam ten pomysł.
Także do obejrzenia to zdecydowanie tak, ale do zachwycania się mi daleko.
Jest w tym dużo prawdy, kasy nie było na batalistykę. Oktawian August w drugim sezonie faktycznie zdrewniał. Za to Kerry Condon była świetna jako Oktawia. Za dużo rzeczy skondensowanych w tym drugim sezonie (twórcy już wiedzieli, ze nie dostaną kasy na nastepne), akcja przyspieszona, ale miłosnicy antyku i tak będą ucztować.
Sprawdź "Ja, Klaudiusz", serial brytyjski z lat 70, bardzo teatralny, ale jak ktoś lubi atmosferę wnętrz studiów filmowych i angielskich aktorów, to polubi. PS. Klaudiusz nie był takim pizdusiem jak w tym serialu.