Seriale

Są już silne murzyńskie wybrańczynie?
No są jakieś
Nie oglądałem. Raczej nie zamierzam. No ale, jednak nasuwa się pytanie. Czy serial przypadkiem, nie miał opowiadać o powstaniu ŻEŃSKIEGO zakonu Bene Gesserit :mamed: ?
Nie znam świata Diuny aż tak. Ala tak, serial jest o żeńskim zakonie i pewnie datego tyle bab.O ile nie mam nic do kobiet w filmach czy serialach, to poprostu co za dużo to niezdrowo.
I jakoś ta cała matka mnie wkurwia i irytuje. Dobrze, że jeden chłop się jej tam stawia.

Do kogoś kto czytał. To jest ekranizacja jakiejś książki z Diuny i tam też tak się dzieje czy wymyślili na potrzeby serialu ?

No są jakieś

Nie znam świata Diuny aż tak. Ala tak, serial jest o żeńskim zakonie i pewnie datego tyle bab.O ile nie mam nic do kobiet w filmach czy serialach, to poprostu co za dużo to niezdrowo.
I jakoś ta cała matka mnie wkurwia i irytuje. Dobrze, że jeden chłop się jej tam stawia.

Do kogoś kto czytał. To jest ekranizacja jakiejś książki z Diuny i tam też tak się dzieje czy wymyślili na potrzeby serialu ?
Niby jest taka książka, ale jej już nie napisał Frank bo wydana dawno po jego śmierci, w erze kapitalizowania zysku z uniwersum Diuny przez jego syna.
Tych nie czytałem, choć je mam, ale ponoć są bardzo słabe i do oryginalnej serii nie mają podjazdu, natomiast wątpię aby serial się na niej opierał i myślę, że to kolejna kolorowa fantazja i produkt DEI.

edit:
doczytałem, że niby serial inspirowany tą książką, ale to pewnie coś w rodzaju Rings od Pała

No są jakieś

Herbert za życia napisał 6 książek, cały cykl miał się zdaje zamknąć w 8 i te dwie ostatnie pisał na bazie notatek jego syn.

A potem pomyślał, że to nie jest kurwa najgorszy pomysł na biznes i dojebał jeszcze 18 innych książek z tego świata.

Jestem po skończeniu 5 tomów, ale nie przypominam sobie, żeby kiedykolwiek autor rozpisał się wyjątkowo na temat tego, jak zakon powstawał. Jest to raczej mało ważne w kontekście samej powieści (o ile sam zakon oraz jego idee czy praktyki jak najbardziej ważnymi są). Zakładam zatem, że serial opiera się na historii, którejś z abominacji stworzonej przez młodego Herberta.

Herbert za życia napisał 6 książek, cały cykl miał się zdaje zamknąć w 8 i te dwie ostatnie pisał na bazie notatek jego syn.

A potem pomyślał, że to nie jest kurwa najgorszy pomysł na biznes i dojebał jeszcze 18 innych książek z tego świata.

Jestem po skończeniu 5 tomów, ale nie przypominam sobie, żeby kiedykolwiek autor rozpisał się wyjątkowo na temat tego, jak zakon powstawał. Jest to raczej mało ważne w kontekście samej powieści (o ile sam zakon oraz jego idee czy praktyki jak najbardziej ważnymi są). Zakładam zatem, że serial opiera się na historii, którejś z abominacji stworzonej przez młodego Herberta.
Dokładnie, a to, że temat dotyczy żeńskiej organizacji to nie znaczy, od razu, że musi być dojebany od piwnicy po strych stronk łymynami itp.
Diuna to była złożona, wielowarstwowa powieść filozoficzna i nawet w temacie o tylko żeńskiej organizacji, z ręki Franka, zapewne wyszłoby coś normalnego i zbalansowanego a nie to dzisiejsze woke gówno.

Diuna. Obejrzałem 4 odcinki. Baby, same baby. Nawet Ewka z Konfederacji się na rolę załapała :frankapprove: .

A tą głowną babę to bym chętnie poczęstował kopem w ryj.
Nie wiem czy będę to dalej ciągnął.
U mnie remis 2:2. Odcinki nieparzyste straszna chujnia, parzyste przyzwoite.
Osobiście czekam na drugi sezon Severance. Pierwszy odcinek 17 stycznia.

Diuna. Obejrzałem 4 odcinki. Baby, same baby. Nawet Ewka z Konfederacji się na rolę załapała :frankapprove: .

A tą głowną babę to bym chętnie poczęstował kopem w ryj.
Nie wiem czy będę to dalej ciągnął.
Gdzieś czytałem, że to jest taki futurystyczny klan. Pewnie niedługo Lubicz się pojawi
1000006434.gif

Eh, to se jeszcze poczekamy z moją :usunto:

już wyszło 5 odcinków, 2 sezonu, czyli jeszcze 5 powinno być, wolno się rozkręca, dużo wątków, nie dziwne ze 3 i 4 sezon będzie

Dawać 2 sezon Wensday
jeszcze musze nadrobić 2 sezon Halo

Next o AI ktoś oglądał? oceny bardzo dobre

Można obejrzeć, ale raczej szkoda czasu. Z "szefa" który w grze i pierwszym sezonie był złodupcem kozakiem zrobili miękką beta pizdę.
:usunto:

kurła już końcówka 1 sezonu była chujowa, no to teraz szkoda czasu na 2 sezon

:fjedzia:

Wczoraj obejrzałem finał Yellowstone, raczej bez żadnych zaskoczeń ale i tak mi się podobało. Mam nadzieję, że Sheridan zrobi spin offy.
Dzień szakala też zaliczony, aktor grający głównego bohatera na plus, czarna agentka MI6 wkurwiająca na maksa. Również chciałbym drugi sezon zobaczyć.
Kolejny zaliczony serial od Sheridana to Landman. Billy Bob Thornton w roli głownej, fabuła w okół przemysłu naftowego. Daje radę.

Back