Seriale

Niech mi ktoś wytłumaczy fenomen serialu Miasteczko Twin Peaks. Oglądam 1 odcinek, nigdy wcześniej nie widziałem ani małego fragmentu. Muzyka w tle fajna, lubię ten oldschoolowy klimat, kobiety z tamtych czasów miały w sobie coś atrakcyjnego... ale... ale czy to wszystko? Wątki miłosne rodem z Tłajlajtu, mdłe teksty o miłości... Jestem na 20 minucie, czyli tak w połowie 1 odcinka. Warto oglądać ten serial? Rzeczywiście dobry/kultowy?
rewelacyjny, niepowtarzalny gęsty klimat

@defthomas świetnie, że Banshee dostał kolejny sezon, jednak jestem typem narzekacza i moje pytanie brzmi, czemu tylko 8 odcinków? :( No już te dwa więcej by trochę dały.

@Karateka@ Ej szanujmy się. To nie temat na trolowanie.

Moje pytanie było poważne. Obejrzałem odcinek formowany numerem 1, teraz widzę ze jest jeszcze numer 0 dużo dłuższy, wiec obejrzałem tak jakby drugi odcinek. No klimat fajny, te wątki jak sobie miłość wyznają trochę ala m.jak miłość, ale zobaczymy dalej. Dam im jeszcze szansę. Fajne laski są w tym serialu i straszny szowinizm

Suits zabawny, lekki, świetni aktorzy, do tego Ruda i asystentka jak z bajki. Ale trzeciego sezonu jakoś nie mogę ruszyć.

Mentalista nie moje klimaty, odpadłem po dwóch odcinkach. Suits - tutaj podpisuję się pod postem Masu, te same zalety (Rachel i Donna) i też utknąłem na drugim sezonie.

midern, może jakąś komedię? The Office jest genialne i czasu Ci przy nim zejdzie (9 sezonów)

No własnie o dziwo mało komedii oglądam :D Na mojej liście "w planach" nie ma takiej typowej komedii. Zobaczę ten Office. No i chyba obejrzę Przyjaciół, bo poza pojedynczymi odcinkami za małolata na TVN7 chyba, nie oglądałem całych sezonów i słabo go znam.

Nie wiem za który serial brać się teraz w pierwszej kolejności, chyba dokończę South Park do końca, jestem na 10 sezonie. Chociaż ostatnio na siłę to ogądam.

Its always sunny jest z nowym sezonem. Odcinek z praca Charliego miazdzy. Do tego wspomiany nowy i solidny sezon Americansow. Obrodzilo:)

Ostatnio skusiłem się na kilka seriali, choć ogólnie fanem nie byłem do tego czasu co obejrzałem
Pacyfik - miniserial o losach II wś na pacyfiku 9/10
Gomorra - włoski serial o włoskiej mafii bije wersje filmową, bardzo dobry pierwszy sezon na 2-gi przyjedzie jeszcze troche poczekać 9/10
Fargo - ze względu na film, zainteresowałem się tematem, ten równiez lepszy niz film wątki rozszerzone godny polecenia 9/10
Rush - niedoceniany, nieznany a bardzo dobry i wciągający od pierwszego do ostatniego odc. 9/10
House.Of.Cards - co tu dużo pisać wybitny serial, klimat, rozgrywki, matactwa czekam z niecierpliwościa na 3 sezon

Last edited:
@TheChosen1 a myślałem, że tylko ja na tym forum oglądam It's Always Sunny in Philadelphia.
@midern jeśli kiedyś zabierzesz się za Biuro, to nie zraź się po pierwszych odcinkach, jeśli przełkniesz pierwszy sezon (6 odcinków) to później banan nie zejdzie Ci z twarzy. That's what she said :lol:

The 100-Nuklearna wojna niszczy cywilizację na planecie. Po wielu latach ze statku kosmicznego z ocalałymi ludźmi zostaje wysłana na Ziemię grupa nieletnich przestępców w celu kolonizacji. Polecam!
Plus do tego grają ładne Paniennki:)

Drugi sezon Black Sails zajebiście mi się ogląda. Znacznie lepszy niż pierwszy.

Jak dotąd jedyne co fajne w tym Twin Peaks to muzyka i laski w oldschoolowym stylu. Fabuła idzie jak żółw

Kurcze - 3 odcinki obejrzałem ! Starałem się ! Dałem temu ... kultowemu serialowi szansę. Niestety jak byłem młodszy brzydziłem się serialami. Oglądałem sporadycznie Przyjaciół, Archiwum X, czy AllyMcBeal. Ale ogolnie uwazalem, ze seriale sa dla nieudacznikow, ktorzy zamiast isc na trening siedza przed TV. Teraz jest internet, czasy sie pozmienialy. Pierwszy serial z nowoczesnych na ktory dalem sie namowic to Californication, pozniej Skins, Breaking Bad, Gra o Tron. I musze przyznac, ze we wspolczesnych serialach akcja toczy sie znacznie szybciej, wiecej sie dzieje. W starych fabula rozkreca sie powoli, bo sa krecone dla starych ludzi, ktorzy maja duzo czasu, siedza sobie przed TV i ogladaja seriale, dlatego to jest pod nich. Oni maja czas, ich zycie plynie powoli to i seriale takie musza byc. Natomaist te nowe sa dla mlodszych ludzi, ktorych zycie plynie szybciej. Te nowe sa lepsze.

Wiedziałem, że jest tam coś znajomego!
10987620_767102970052327_5004858636892867390_n.png

Kurde jestem przy trzecim odcinku piątego sezonu BB i muszę skończyć żeby się zabrać za BCS. W sumie drugi sezon i trzeci momentami bardzo słaby ale czwarty sezon zrekompensował i piąty zapowiada się też obiecująco.Swoją drogą dobry temat i nie zdawałem sobie sprawy ,że tyle osób tak nałogowo ogląda - dobra rzecz.

Nie bluźnij.
Napisałem tak poważnie - serio,serial jest genialny ale nie każdy odcinek musze propsować - oczywiście każdy był potrzebny ale niektóre bywały na prawde zamulające.

Ja podczas całego serialu nudziłem się tylko podczas jednego odcinka. Był to odcinek z muchą w laboratorium.

Ja jestem po 6 odcinku 2 sezonu BB. Fajny, wciąga, ale trochę jestem zaskoczony, że za aż tak kultowy uznajecie w takiej liczbie :-) Nie spoilerujcie Panowie ;-)

Back