Seriale

Ja byłem zły jak się rozwiązała sprawa z Jimmym, ale ogólnie serial mnie wciągnął i się podobał. Wiadomo, że każdy serial ma wzloty i upadki i nie każdy odcinek jest sobie równy czy jakiś wątek. Ciężko by tak było.

Obejrzałem całego Spartacusa. Jak już wcześniej pisałem, pierwszy i drugi sezon najlepszy. Trzeci jeszcze jakoś podszedł, bo cały czas był Glaber itd. Ale czwarty sezon, wojna potępionych, był na prawdę cięzki do oglądania. Od samego poczatku nie podobała mi się akcja, denerwowały mnie decyzje Spartakusa, wkurzały mnie też pewne postaci - dla przykładu Naevia. A znajac trochę historię, to przez cały 4 sezon wiedziałem i tak jak to się zakończy. Także dla mnie trzy pierwsze części niech są 5/6 a ostatnia 3.5/6. Ponowię porównanie z Prison Break - jak bohaterowie byli zamknięci (ludus/więzienie) to podobała mi się akcja. Po ucieczce/wyzwoleniu już było coraz gorzej.

Nie wiem co teraz mam oglądać. W planach mam wstępnie 7 seriali, ale jeszcze kilka niedługo dojdzie: http://serialuje.pl/midern

Tak właśnie myślałem, bo pojawiło się tu kilka głosów, że Rome > Spartacus czy na odwrót, a ze jestem świeżo po spartacusie to będzie łatwiej porównać, choć już z zapowiedzi widze, że to dwa różne seriale, oparte na czymś innym - tu więcej walk, tam więcej intryg.

Nie ma żadnego porównania, Spartacus przy Rome to bajka dla dzieci, zresztą inny też target obu produkcji. I ja oceniłem pierwszego spartacusa na FW 8/10, ale do Rzymu nie ma startu.

Nie ma co porównywać kina akcji tamtych czasów do kina obyczajowego tamtych czasów. To, że oba w podobnych czasach się toczą nie znaczy, że z tego tytułu jest sens je porównywać ;-) To jak porównywanie M jak miłość do Kingdom, bo się oba dzieją w 21 wieku ;-) Ważne by każdy znajdował coś dla siebie i nie jechał po gustach innych, nie każdy musi lubić to samo w końcu :-)

No tak, dlatego napisałem "już z zapowiedzi widze, że to dwa różne seriale, oparte na czymś innym" :) Rozumiem, w czym rzecz.

Porównanie z dupy, pewnie jestem spaczony po ty całym Spartacusie :]

Za tydzień wraca Shameless !!!

Fargo panowie polecacie ? Obsada miodna, zasysam pilota, zobaczymy czy trzyma poziom filmu Coenów.
Rome, wstyd się przyznać, ale jeszcze nie oglądałem... No to mam dwa seriale na długie styczniowe wieczory :D

Fargo panowie polecacie ? Obsada miodna, zasysam pilota, zobaczymy czy trzyma poziom filmu Coenów.
Rome, wstyd się przyznać, ale jeszcze nie oglądałem... No to mam dwa seriale na długie styczniowe wieczory :D
Fargo IMO mistrzostwo,naprawde polecam!

"Falling Skies" warte uwagi ? Jestem fanem sci-fi, horrorów, klimatów typu The Walking Dead.
Może ktoś oglądał i się podzieli opinią na temat tego dzieła :)

Slabe, choc cos w sobie ma. Juz bardziej polecam The 100, ale tez dupy nie urywa. Drugi sezon The 100 lepszy od 1, wiec sie nie zrazaj....

Zgadzam się co do Fargo, zabawne jest to że film mnie nie wciągnął specjalnie, a serial zdecydowanie.

Broadchurch ruszył drugi sezon.
no wlasnie obejrzalem pierwsze dwa odcinki,pierwszego sezonu i juz wiem,ze obejrze calosc. Naprawde bardzo dobrze sie zapowiada,przypomina troche "The Missing". @Grzechu jak nie widziales to polecam,powinno Ci sie spodobac.

Broadchurch SWIETNE! 9/10 jesli komus podobalo sie np "The Missing" to raczej na pewno spodoba sie ta produkcja.

Last edited by a moderator:
Dla mnie nawet lepsze od The Missing, ale racja, oba świetne.
Wiesz,ze dla mnie moze nawet tez ciut lepsze.Mozliwe,ze to przez to,ze przed chwila skonczylem i jestem pod wrazeniem.Lezka wzruszenia poleciala mi po poliku bo strasznie wrazliwy i sentymentalny ze mnie pajac;)

Back